Världens godaste tzatziki?

Utan att låta kaxig (hoppas jag...) måste jag ändå säga att jag gör riktigt god tzatziki :-) Jag måttar alltid utifrån hur mycket jag har tänkt göra men så här (på ett ungefär) gjorde jag idag och den blev väldigt smarrig:

4-5 dl mezeyoughurt (10 % fett)
0,5 gurka (skalad)
1 msk pressad lime
1 msk olivolja
2-3 pressade vitlöksklyftor (beroende på storlek)
rikligt med nymalen svartpeppar
eventuellt även vitpeppar (helst nymalen)
1-2 tsk smulad, torkad mynta
salt (efter behag som farbror Melker i Saltkråkan brukar säga...)

Riv gurkan och låt den rinna av på hushållspapper (strö salt över för bättre "avrinningsförmåga"), helst i minst 30 minuter. Blanda därefter ingredienserna noga och låt tzatzikin dra en stund i kylskåp. Smaka av om det behövs mer av någon krydda, salt och/eller pressad vitlök. Låt stå kallt en stund till innan servering. Ringla gärna lite olivolja över tzatzikin och garnera med en kvist färsk mynta och några kalamatioliver innan servering. Voila!


Bild: pefkohorivillage.com

Inte många knop

Idag har jag en riktig slödag, gick i och för sig upp tidigt (07.30) och övningskörde med J en stund och därefter städade vi ett par timmar men utöver det har jag inte gjort mycket produktivt... J jobbar hela dagen och kvällen så jag är själv hemma idag och jag är kanske inte så bra på det längre ;-) Jag blir rastlös samtidigt som jag inte riktigt orkar ta mig för någonting + att jag går och småäter hela tiden vilket jag inte brukar göra. Har redan hunnit med en lakritspuck, en piggelin, en dubbel-center samt en skotte (en av mina favoritchokladbitar från Marabou), snacka om att jag kommer att bli en big mama om jag fortsätter i den här takten :-)

Nu ska jag läsa några bloggar och softa en stund (till), därefter tänkte jag göra en grekisk sallad till middag (jag och J åt middag på en grekisk restaurang igår och det är ju så jäkla gott med tzatziki, souvlaki, saganaki etc. så jag kör på det konceptet idag också). Får se om jag pluggar lite körkortsteori också, jättekul att göra på en lördagskväll (när resten av Sverige - inbillar jag mig - dricker vin på någon uteservering eller har mysiga grillfester vid havet)...

Nåja, jag har ju sällskap av bebben i alla fall (h♥n har nog party i livmodern bland allt choklad- och glass-smakande fostervatten...).

♥ Caroline ♥

Piggelin


Bild: gb.se

Jag är så jäkla sugen på en Piggelin just nu :-) Ska jag lämna kontoret en stund för att gå till 7-11 eller ska jag inte... En oerhört stor och svår fråga som kräver en ordentlig tankeställare innan jag kan fatta beslut ;-) Hmmmmm... Jo, jag går!

♥ Caroline ♥