Grymt gott med scones

Scones bakar jag ganska ofta på helgerna. Tycker att det är så himla mysigt att duka upp fint och ta lite extra tid för att mysa, hela familjen. Främst för tjejernas skull har jag börjat använda pepparkaksformarna när vi bakar så sconesen kan bli både hjärt- eller stjärnformade numera :-)
Till mina scones äter jag helst smör som får smälta, stark ost och olika marmelader ovanpå. Farligt gott och säkert inte bra alls för den fysiska formen men för den mentala hälsan är det hur bra som helst!!!
Förra gången gjorde jag scones efter Leila Lindholms recept och de blev jättegoda. Jag brukar testa nya recept varje gång, tycker att det är kul (är jag en sconesnörd då) men det bästa receptet som jag hittade (och gjorde en egen variant på) hittar jag inte längre, åhhhh så irriterande!!! De var med gräddfil och det tycker jag är en framgångsfaktor, gör sconesen extra saftiga och goda. Jag brukar också byta ut vetemjölet mot 2 delar dinkelsikt och 1 del vetemjöl special för att få lite fluffigare bröd. Vilket är ditt bästa recept på scones?
Levande ljus för att höja mysfaktorn ytterligare är förstås ett måste och en brasa som sprakar i bakgrunden är inte heller så dumt, speciellt nu när snön omgärdar huset och trots att jag drar upp värmen mer och mer tycker att det är lite kylslaget på undervåningen...
 
God morgon fina du!!!
Hoppas att du sovit bättre än jag, klockan 02.40 vaknade jag redo för en ny dag och har redan hunnit med en hel del... Vikt tvätt, tvättat en maskin som jag hängt upp, plockat undan leksaker och till och med skurat ur torkskåpet. Inte dåligt va???
 
På agendan för idag står en reflektionsdag, det betyder att jag inte har något inbokat utan tar timme för timme som den kommer. Sådana dagar har jag inte varit så bra på att planera in tidigare men den här hösten har jag lagt in ett par stycken. Och det är värdefullt, tid för att filtrera olika aktiviteter jag genomfört, tid för kompetensutveckling, tid för att att andas och bara vara på arbetstid. Tar du dig tid för reflektion och återhämtning när du arbetar?
 
Jag önskar dig en riktigt fin luciadag, stor kram ♥

Underbara december

Dagar kommer, dagar går. Livet är alla de makalösa stunder som passerar och de minnen som för evigt stannar kvar ♥ Hoppas att du har haft en härlig höst och laddar inför jultider med nära och kära att njuta tillsammans med!!!
 
Hej bloggvänner, hej december... Hej min fina blogg som troget väntar på mig trots att jag inte varit någon aktiv och kärleksfull partner. Har en relation vid sidan om med Instagram (sök på carolineshemligheter) men ändå finns du kvar här och välkomnar mig med öppna armar när jag väl tittar in hos dig. Tack för det!!!
 
Den här hösten har gått galet fort. Och det har varit en härlig tid även om det periodvis varit (för) mycket och jag slitit ut mig mer än jag tänkt. Men jag tar mig upp igen, betydligt fortare än tidigare om åren. Det är nog en kombination av större klokhet och småbarnsliv som tvingar mig till det. Klokheten tar sin grund i flera olika delar som ålder och kommunikologi :-) Och i slutet på förra veckan blev jag certifierad kommunikolog, känns så himla bra!!! Det var en jättefin cermoni, ett minne jag behåller för evigt och vårdar inom mig. Tack till alla som gjort den här resan möjlig för mig ♥♥♥
 
Barnen mår bra (nja, Majken har varit hängig till och från i flera veckor så det blir att vabba imorgon) och är så himla goa!!! Maken har nyligen sagt upp sig för en ny tjänst och ny bransch, jag är väldigt glad för hans skull. Och för egen del funderar jag på framtiden, tror att 2013 blir ett spännande år för mig inom min organisation då jag både kommer att jobba vidare som coach och som kommunikolog. Ja, kort sagt känns det bra med livet i stort och smått. Visst finns det massor med saker som inte hinns med (som bloggen...) men jag har slutat att bråka med mig själv. Jag har börjat gilla läget. Och vet ni hur otroligt skönt det känns??? Jag steker färdiga köttbullar och makaroner till middag och det är good enough. Jag har en hög med ovikta kläder i TV-rummet och det är fine. Jag behöver färga håret men vad f*n spelar det för roll??? Jag vill ha en ny vinterjacka... Det löser sig. Jag äter för många pepparkakor. Men det är ju GOTT för bövelen :-D Jag försöker att njuta och plötsligt blir livet så mycket enklare att leva. Precis som det skall vara :-)
 
Men nu skall jag lägga mig, sova och tanka energi inför att ta hand om en sjuk liten skrutta imorgon... STOR kram till dig och fokusera på dina framgångar, stora som små. Det är dem som vi lär mest av ♥