Hej och hå, här går det undan!

Jag skrattar gott för mig själv när jag tittar på den här bilden, av min något stela min och spända halsmuskler att döma skulle man kunna tro att jag sitter i läskiga bergbanan BalderLiseberg men denna barnattraktion på Parkens Zoo får snarare "Nyckelpigan" att framstå som värsta vrålåket :-D
Hej och hå vad det går!!!
Längst bak är bäst att sitta, eller hur Mimmis???
Jätteroligt, tycker Irma och så fort vi stannat ropar hon uppfodrande...
... En gång till!!! En gång till!!! En gång till!!!

Jag hamnade framför TV:n för en gångs skull ikväll och kunde inte sluta titta på Secret Millionare på 5:an, det var en riktigt bra programidé som både berörde mig som tittare samt faktiskt bidrog till något gott i den här världen! Har ni sett det? Själv hade jag helt missat detta program men det blir nog fler avsnitt för min del framöver.

I morgon bär det av till Djurönäset igen, tre dagar kommunikologi står på schemat och denna gång handlar det om att skapa effektiva möten. Intressant tycker jag, möten är ju en del av mångas vardag och finns det något mer frustrerande än att sitta på meningslösa möten och känna hur tiden fullkomligen rinner en ur händerna... Efter den här modulen dröjer det till mitten på oktober då det bär av till Staven drygt en timmes bilresa från Oslo (osäker på vilket vädersträck) för modul nummer två med kommunikologins "föräldrar" Jorunn Sjøbakken och Truls Fleiner. Så september blir med andra ord en helt föräldraledig månad för mig och nästa vecka kommer dessutom mamma upp i 1,5 vecka så det blir nog en bra månad!

På eftermiddagen bakade jag och Irma ljuvliga muffins med godsaker från vår trädgård, recept kommer här på bloggen för den som vill baka äppel- och björnbärsmuffins :-) Att baka är en aktivitet som jag gärna gör tillsammans med Irma, ibland kan jag skämmas lite för att jag är en dålig lekmamma men med handen på hjärtat så tycker jag inte att det är speciellt roligt att leka barnlekar (typ sitta i sandlådan, gunga, leka med leksaker etc) och jag kommer nog aldrig att "lära" mig det heller... Däremot att läsa, baka, gå på promenader och åka på barnvänliga utflykter tillsammans tycker jag är jättemysigt och då engagerar jag mig mycket bättre med barnen (och Jimmy är mycket bättre på lekarna än vad jag är så den biten överlåter jag med varm hand till honom när det är möjligt)! 

Nu skall jag packa inför morgondagen och ta ett bad, jag är mer än nöjd med vår nya badrumsmatta till övervåningen som vi fyndade på Rusta förra helgen och som är helt underbar att gå på! Jag har aldrig varit med om en så mjuk matta förut och så är den fin dessutom, perfekt :-) Sov sött och ha en riktigt skön onsdag imorgon ♥

KRAMAR

Fint från Village!


En trevlig inflyttningspresent fick jag från Marika i förra veckan, Village är en favoritaffär som jag gärna kikar in i när jag har vägarna förbi på Kungsgatan! Har dock inte köpt mycket därifrån genom åren men varför vet jag inte då jag gärna strosar omkring där inne och blir inspirerad :-)
En något suddig bild men jag ville ändå visa upp skålen som är jättefin och passar perfekt att fylla med moccaskorpor eller något annat gott!

Klockan är knappt halvtio och jag är redan redo för sängen, det här med att hålla Irma vaken hela dagarna är lättare sagt än gjort och vi funderar på om det är bättre att låta henne sova en stund på dagen men helst inte mer än 30 minuter... För som det blir nu så är hon övertrött från halvfyra och framåt vilket leder till bråk och tjafs, då blir det ju inte roligt för henne heller när de sista timmarna inte blir något mysiga här hemma! Idag somnade hon i bilen då vi skulle åka och handla mat (vi får åka iväg hela gänget numera då jag är så himla trött i ögonen och inte vill köra själv innan jag fått glasögon, som tur är finns dem att hämta imorgon redan) och då väckte vi henne när vi var framme, det fungerade rätt så bra och då blev det 25 minuters powernap. Så vi får väl se hur vi skall göra, imorgon är det förskola igen och då tänkte prata med hennes fröknar om saken! Nu skall jag sova sött och läääänge hoppas jag ;-) KRAMAR

@ Parkens zoo

Jag och Majken trivdes bra idag bland goda vänner och sex små knattar på Parkens Zoo i Eskilstuna, tack Marika och Anna med familjer för en jättemysig dag!

Godkväll! Bloggambitionerna överstiger som vanligt tiden till bloggande men vi har lagt i några växlar nu när det gäller att få Irma att sluta sova middag så bara hon får in sin nya vana blir det mer tid för mig att sitta vid datorn ;-) Hon somnade nämligen alldeles nyss och då har jag ändå försökt få henne i rätt stämning för nattsömnen i cirkus 1,5 timme... Men hon somnade efter ett tag på vägen hem i bilen och då ville vi inte väcka henne för det är svårt att "hantera" en övertrött Irma i bilen! Så det får bli nya tag i morgon, hon har i alla fall sagt adjö till sina nappar denna helg och istället sagt hej och välkommen till en egen Skrollan-docka med tillbehör :-) Duktiga Irma!!! Återkommer imorgon igen för nu tänkte jag använda sista stunden innan läggdags för att svara på några kommentarer, massor med kramar till er ♥