2010


Januari började bra med några riktigt mysiga dagar i Göteborg med hela familjen, extra kul var det förstås att även syrran med familj var där så att vi kunde umgås allihopa (vi är ju fyra syskon med familjer varav min syster bor i Italien så det är inte så jätteofta vi träffas alla på samma gång).


I februari tog vi det ganska lugnt med god mat och något glas rött till helgerna... Fast den 23 februari (om jag inte minns fel) var det plötsligt slut med vinet för några månader framöver ;-)


Mars var ingen vidare månad ur ett bloggperspektiv sett, jag var urless på mina inlägg med recept (skrev mycket om mat i början på året) och dessutom mådde jag rätt så fysiskt dåligt... Så Jimmy muntrade upp mig så gott han kunde med fina paket ;-)


April var inte heller någon bloggmånad att minnas men i slutet av denna vårmånad valde jag att ge förklaringen till varför jag uppdaterat så dåligt under många veckors tid... Ett syskon till Irma växte i min mage, trots att jag mått rejält dåligt så var lyckan förstås total ♥


Maj var en riktig toppenmånad!!! Först och främst mådde jag mycket bättre och kunde börja njuta av graviditeten på riktigt och sedan innehöll månaden två kanonhärliga resor. Först till Barcelona med finaste vännen Maria och i slutet på maj åkte jag, Jimmy, hans bror Rasmus och Sophia till fantastiska Amsterdam! Och i slutet av månaden fick vi reda på att den lilla människan som bodde i min mage var en lillasyster till vår älskade Irma :-)


Sommartider, hej hej, sommartider!!! I juni var det så dags att låta flyttlasset gå ner till Västkusten och mitt älskade smultronställe Rågårdsvik på Skaftö, finns inget bättre ord för att beskriva den känslan än LYCKA...


Juli var fylld av mys på landet, på Öland och i Göteborg! Inser att jag låter som att jag är nyfrälst just nu men sommaren 2010 var till stora delar väldigt härlig :-)


Innan vi styrde kosan tillbaka till Stockholm i början på augusti hann vi med en tur till Jimmys syster (tillika min vän sedan många år) Jessica med familj på deras fina landställe utanför Ulricehamn. Väl tillbaka i Stockholm blev det bland annat en middagsdejt här i Sjöstaden med gulliga Anna som blivit en god vän under året!


I september kom brorsan upp till Stockholm en helg och vi blev bortskämda med gudagod mat som vanligt när man är i närheten av Henrik :-) I början på denna månad gifte sig också fina vännen Maria med sin Martin i Uppsala och ingen mindre än självaste Thomas di Leva höll i vigselcermonin, det var en underbar dag full av (kosmisk) kärlek ♥


I början av oktober slutade jag jobba och hade det ganska skönt hemma i väntan på lilla Majken! Tre veckor innan beräknad förlossning tog jag och Jimmy in en natt på Elite Hotel Marina Tower och njöt av god mat och lugnet före stormen ;-)


Så kom hon då till världen, vår älskade och efterlängtade dotter Majken Isabella den femte november klockan tio i tre på morgonen. Alldeles, alldeles underbar för att citera allas vår Askungen :-)


December 2010, dagarna rusar förbi med våra två tjejer här hemma! Mysiga mammafikor samsas med amningspass 24/7, bakning och annat pyssel och en hel del telefonsamtal med framförallt syrran om dagarna :-) Det är mysigt och jag tänker verkligen njuta av den här bebistiden som ligger framför mig under 2011!!!

Ja, så var vi snart inne på årets sista dag... Om vi inte hörs av under morgondagen så vill jag önska er alla en underbar nyårskväll och en riktigt skön start på 2011!!! Massor med kramar från er bloggvän Caroline ♥

Årets sista fikadejt!


Irma hade det mycket bra hemma hos Anna idag!!! Nicke Nyfiken på TV:n, tre-fyra av Ann-Louises hemmagjorda chokladbollar i magen samt en liten chokladstrut som Annas snälla make bjöd henne på föranledde att Irma gav tummen upp på väg hem i vagnen :-)


Att fika hemma hos Anna är en mycket trevlig sysselsättning, förstås för att Anna är en väldigt gullig tjej men även för att det är så fint dukat och piffat hos henne och ej att förglömma: de SMARRIGA, hembakade kakor som bjuds på! Ja, jag är en gottegris av stora mått och blir förtjust som ett barn på julafton av att få syn på en sådan här kaka ;-)


Majken gjorde en favorit i repris, nämligen att bänka sig i Maximilians sköna babysitter där hon "chillade" en stund medan vi andra fikade...


Gulliga Ann-Louise såg väldigt nöjd ut där hon gick omkring med sötnosen Maximilian i sina armar under en lång stund. Undrar om man kan anställa dig som nanny att ringa in med kort varsel vid behov (typ som Isabel Adrian gjorde om ni såg det avnsittet av Hollywoodfruarna, hihi)???


Tre ladies och en liten gentleman!


Jag och Ann-Louise stod som två tonårstjejer på gatan utanför Annas hus innan vi skiljdes åt och försökte att föreviga oss tillsammans någorlunda i mitten av ett kort, detta var det bästa jag lyckades åstadkomma.

Just nu sitter jag och väntar på dagens middag som står i ugnen, det blir rester från igår då jag gjorde mina smarriga gratinerade kycklingfajitas med en favoritsallad (machésallad, fetaost, torkade tranbär, rostade pinjenötter och en god vinägrette på). Irma har åkt till Värmdö där hon skall vara tills imorgon så det är ovanligt lugnt här hemma just nu ;-)

Dagen har som ni förstår av bilderna ovan varit mycket trevlig, tack för mysiga timmar Anna och Ann-Louise!

Imorgon blir en lugn dag då Maria kommer över några timmar för att hänga med mig och Majken (ja, så då var det ju faktiskt inte årets sista fikadejt idag när jag tänker efter...) och sedan skall det fixas inför nyårsafton då Jimmys bror med flickvän kommer över för att laga en god middag och umgås hela kvällen lång, skall bli supertrevligt!

Oj, nu är maten klar (mer än klar med handen på hjärtat, det tog visst lite längre tid än vad jag räknade med att skriva detta inlägg)!!!

Ha en härlig kväll, puss & kram ♥

Två sötnosar till systrar


Det här motivet hade jag på årets julkort, tycker de är så himla söta tillsammans!


Irma eller Majken ;-)

God morgon på er! Här hemma har vi en lugn stund just nu, Irma kollar på datorn i köket (Madicken samt Grodan och hans vänner) och har precis ätit inte mindre än tre rostmackor med kaviar och ost! Majken ligger i vår säng och sover gott, själv sitter jag vid den andra datorn och äter frukost samtidigt som jag bloggar. Om en stund skall vi gå ut på en liten promenad, skönt med lite frisk luft även om det verkligen är gråmulet ute idag!

Igår åkte vi och kikade på två tomter när Jimmy kommit hem från jobbet, den ena låg nära Orminge (i Saltsjö-Boo) och den andra låg på Älgö (bredvid Saltsjöbaden). Den på Älgö kändes inte alls intressant då den låg alldeles för långt ifrån bussar, förskolor och tättbebyggt område (och ändå var den tomten svindyr, känns som att den var dyr bara för att den låg såpass nära Saltsjöbaden och "Solsidan"...) men den andra hade helt klart potential även om jag tyckte att även den låg lite för avsides...

Om jag fick bestämma helt fritt så skulle jag vilja bo i ett trevligt (barntätt) villaområde med närhet till grannar, förskolor/skolor, kommunikationer, mataffärer, träningsmöjligheter etc. Men ändå med närhet till naturen och gärna till vatten! Detta hus vore inte helt fel :-)

Nu är lilla Irma lite rastlös så det är dags för mig att sätta punkt. Vi hörs senare, kramar ♥