Carro the Grinch


I morgon tänkte jag inviga min snygga köksmaskin från Kitchen Aid, nu när jag äntligen har köpt en kavel och allt ;-) Vet dock inte riktigt vad jag skall baka, vill ju börja med något relativt enkelt...  Är lite sugen på att testa de här som låter väldigt goda!

Klockan är ju bara lite efter nio, i min värld kunde den lika gärna ha varit tre på morgonen... Helgen innebar ju ännu mindre sömn än vad som är brukligt för en nybliven mamma och jag kan bara inte komma till ro och sova mitt på dagen vilket gör att minuskontot växer och växer (gällande sömnen alltså)... Och trots att jag varje dag säger till mig själv att ikväll MÅSTE jag lägga mig tidigt när Majken har ett sovpass från niotiden så kommer jag lik förbannat inte i säng innan midnatt! Och sedan vaknar hon oftast vid ett, halvfyra, sex och när klockan är halvåtta är det ju dags att gå upp för att hinna med innan vi skall till dagis... Bot och bättring Carro, annars lär du se ut som Grinchen innan du ens fyllt fyrtio ;-)

 

Igår, idag, imorgon


Idag har jag fått upp mina julstjärnor och allt pynt, känner att jag har en del "luckor att fylla" gällande pyntet och får se om vi kan komma iväg någon kväll i veckan till Nacka Forum och/eller Sickla Köpkvarter för lite uppdatering.

Idag har jag (såklart) sprungit in och kikat var och varannan minut på lilla Majken när hon sovit i vaggan, det gäller nog ändå att inte bli för orolig utan att leva på precis som innan som läkarna sade till oss på sjukhuset innan vi åkte hem igår. Med en liten spädis hemma så har man ju ändå fokus på den lilla hela tiden och jag tror inte att någon av oss mår bättre av att vi börjar rycka och dra i henne i tid och otid...

Idag kom mamma upp till Stockholm för att tillbringa en vecka med mig och familjen, det skall bli riktigt mysigt att vara hemma om dagarna nu tillsammans medan Irma är på dagis och maken jobbar! Tre generationer med tjejer: mamma (75), jag (32) och Majken (3,5 vecka)... Tänk vad olika saker vi tre har upplevt och kommer att uppleva under våra liv! Mamma som var 10 år 1945 har ju faktiskt upplevt andra världskriget med skyddsrum, mörkläggning över hela stan (alla hushåll hissade ner svarta gardiner när solen gick ner) sirener som tjöt när ryssarna åkte över Västkusten till Norge och ransoneringskuponger för att få kvittera ut allt från kläder till livsmedel. Först när kriget var över kom de första bananerna till Sverige, tänk idag när man slänger i sig en banan på väg till bussen eller gymmet att för 50 år sedan var det riktigt exotiskt och exklusivt att få sätta i sig en "guleböj"...

I morgon skall mamma följa med till dagis, hon har inte varit där och Irma vill såklart visa upp mormor för sina kompisar och fröknar :-) Det är ju riktig vargavinter just nu men med ordentligt med kläder så är det verkligen mysigt att promenera här i Sjöstaden klädd i sin vinterskrud! Det enda är ju att jag oroar mig över Majken när vi varit ute idag i kylan; är hon för varm, för kall, andas hon, ser hon inte lite slapp ut osv... Men som sagt; jag skall verkligen försöka att inte hålla på för mycket (från och med imorgon) utan försöka ta dagen med ro! Och njuta ordentligt av dagen, det ÄR viktigt!!!

KRAMAR

PS. Som den godisgris jag är kunde jag förstås inte motstå frestelsen att tidigare idag tävla om en ask Aladdin hos denna härliga julblogg som min jultokiga syster tipsade mig om härom veckan :-) DS.

Akut livlöshetsattack


Majken kopplades till ett speciellt sömnapnélarm under helgen för observation efter att hon enligt läkare drabbats av en akut livlöshetsattack i fredags morse och blev inlagd på SöS.

För att göra en lång historia kort så hittade Jimmy vår älskade lilla Majken till synes livlös i sängen i fredags morse, TACK OCH LOV fick han snabbt därefter liv i henne igen men jag och Majken har tillbringat tiden sedan dess på Sachsska barnsjukhuset vid SöS för utredning och observation.

Vi är nu hemma igen och Majken har mått bra hela helgen, det finns inget som tyder på något onormalt hos henne och vi har inte med oss något larm hem utan skall leva på precis som vanligt, vad denna livlöshetsattack berodde på kommer vi troligen aldrig att få veta men själva tror vi att hon hamnade i någon slags ficka mellan lakanen och våra täcken och fick för dåligt med syre... Men det kan också ha berott på att hon haft fostervatten i lungorna, fått en uppstötning och därmed framkallat den så kallade dykreflexen som små bebisar har eller något annat. 

Jag är glad att jag slapp se Majken i fredags morse då jag vet med mig att det hade varit svårare för mig att släppa denna händelse då, Jimmy har varit lite skärrad i helgen men nu mår vi alla bra och är bara oändligt tacksamma för att vår lilla dotter (och vår stora dotter också förstås) är hemma igen med hälsan i behåll ♥

Kramar till er!!!