Ett syskon till Irma!


Va, vad är det du säger mamma??? Skall jag behöva slåss om den odelade uppmärksamheten framöver, det vet jag inte riktigt om jag gillar...

Den 23 februari satt jag på en utbildning då jag plötsligt slogs av tanken att jag nog är gravid. Hade inte haft den minsta tanke på att det kunde vara möjligt men från en sekund till en annan fick jag någon slags förnimmelse. Jag slog dock bort tanken då det inte kändes sannolikt att det kunde vara på det sättet men bad ändå Jimmy köpa ett graviditetstest på kvällen, "för skojs skull". När stickan visade ett blått streck var jag tvungen att läsa på innehållsförteckningen flera gånger för att försäkra mig om att jag fattat principen så att säga. Beskedet kom med andra ord som en stor och oväntad överraskning men självklart som den allra största av gåvor. Vi är superglada för att Irma får ett syskon i oktober (om allt går som det skall såklart).

Jag har mått illa precis som förra gången, det positiva är dock att jag inte kräkts lika mycket denna gång medan det jobbiga har varit att illamåendet var kommit och gått över dygnet. Vissa nätter har jag legat vaken i sängen och ätit knäckebröd (ja, det blir smuligt...) och på morgnarna har jag frenetiskt tuggat i mig den ena moroten efter den andra på tunnelbanan för att inte göra mina medresenärer olyckliga ;-) Dessutom hade jag en sådan hemsk yrsel under ett par veckors tid och, inte att förglömma, den eviga tröttheten... Men vad gör väl det när jag nu är i vecka 14 och förra veckans (KUB)ultraljud visade att allt (så långt det är möjligt att se så pass tidigt) såg bra ut, den lilla krabaten simmade runt, runt och viftade med både armar och ben ♥

Så om allt går vägen kikar en liten kille eller tjej ut i slutet av oktober och lilla Irma blir plötsligt storasyrran i familjen :-) Denna gång vill vi ta reda på könet men får ge oss till tåls i en månad till, tills dess att det är dags för det stora ultraljudet. Spännande, spännande!

Jag är lycklig ♥♥♥

Jag är tacksam!


En somrig middag bestående av varmrökt lax, färskpotatis och kall sås blev det till middag idag och som pricken över i:et färska jordgubbar i sockrig citronlag till efterrätt.

Den kalla såsen blev riktigt god, jag blandade lite på måfå men på ett ungefär gjorde jag på följande sätt: Blanda ihop 2 dl créme fraiche (34 %), 2-3 msk äkta majonnäs, 2 msk gräddfil, 1/4 del finhackad rödlök, ett knippe finhackad färsk dill, 1 tsk riven pepparrot (på tub), 1 msk färskpressad citron, 1 rejäl msk ishavsrom (ofärgad, från Abba) samt salt, nymald svartpeppar, citronpeppar och vitpeppar. Blanda ihop, låt stå en stund i kylskåp och smaka sedan av med någon av ovanstående ingredienser om det behövs. Jättegott :-)

Vart tog helgen vägen egentligen? Jag har fortfarande en känsla i kroppen av att det är lördag idag... Men visst är det måndag imorgon, ni som har koll på dagarna? Gårdagen fullkomligen flög iväg, jag gick på stan ett par timmar och sedan träffade jag Maria för middag i Gamla stan och planering av Barcelonaresan i nästnästa vecka. Det var mysigt och det är ju så sällan man har en helkväll just i den delen av Stockholm, vi kände oss nästan som om vi var i någon annan stad i södra Europa :-)

Irma har varit hos farmor och Göran på Värmdö sedan igår morse och haft det supermysigt, vi hämtade henne nu på eftermiddagen och det var knappt att vi fick in henne i bilen ;-) När hon och Jimmy badade för en stund sedan luktade hela hon av skog, hav och lite rök från grannfamiljen som hade eldat grenar och löv under dagen. Så borde alla världens barn få lukta varje dag och sedan få krypa ner i ren pyjamas och med mätt mage i sin egen säng. Jag är TACKSAM för att jag har det så otroligt bra som lever i Sverige och kan ge min dotter en trygg start i livet. Och för att jag är frisk och har så mycket att glädjas över!

Hoppas att ni också har haft en riktigt skön helg och njuter av söndagskvällen, kramar till er ♥

Nej, jag är inte i Barcelona just nu!



Några bilder från när vi åkte på en liten utflykt till Edsviken härom veckan. Vårt nya helgnöje har blivit att åka runt och kika på områden som vi skulle vilja bo i när vi köper hus framöver. Edsviken var jättefint (och säkert svindyrt...) men våra hjärtan klappar dock för områdena söderut så högst upp på intresselistan står för tillfället Hagaberg som i och för sig ligger en bit ut på Värmdö men som är superfint och barnvänligt. Troligtvis dröjer det 1-2 år innan vi tar steget från Sjöstaden till hus men det känns bra att redan nu kika runt lite för att veta vilka områden som finns och ungefär hur prisläget ser ut där.

Visst blir det klara och fina bilder med vår nya kamera, vi har ju tänkt köpa en systemkamera ett tag men eftersom vi aldrig kan bestämma oss för vilken så köpte vi en Digital Ixus 110 IS från Canon som hur som helst kan bli ett jättebra komplement om vi nu slår till på en systemkamera någon gång :-)

Vid den här tiden borde jag och Maria suttit på en liten tapasbar i ett vårsoligt Barcelona och ätit lunch vilket ni nog förstår att jag INTE gör just nu... Istället sitter jag i ett gråmulet Sjöstaden och har nyss ätit en högst kulinarisk (nåja...) lunch bestående av oxpytt med ketchup och bostongurka ;-) Vi hade kommit iväg i morse verkar det som men vi bestämde oss i går för att skjuta på resan två veckor. Ovissheten tog liksom udden av resglädjen så vare sig jag eller Maria kände oss laddade igår att packa på vinst och förlust och sticka till Arlanda fyra imorse. Men vi har bokat om flyg och hotell så om två veckor njuter vi förhoppningsvis av den där ovan nämnda tapaslunchen :-)

Eftersom jag plötsligt fick fyra helt tomma dagar att fylla så hoppade jag över jobbet idag och har istället röjt hela lägenheten vilket kändes extrem behövligt. Nästa fredag kommer Hjälp hemma hit för första gången och städar hela lägenheten i fyra timmar (vi skall ha hemhjälp varannan vecka framöver) vilket känns helt fantastiskt underbart! Vi sade upp Middagsfrid för några veckor sedan och lägger pengarna på städning istället framöver och det skall bli otroligt lyxigt att få den hjälpen. Tänk att komma hem på fredagseftermiddagen till en skinande ren lägenhet och slippa stå med skurborsten i högsta hugg på lördagsmorgonen, nästan för bra för att vara sant :-)

Hoppas att ni har en riktigt skön torsdag, kramar till er ♥