En flicka!


På mors dag igår fick jag detta fina olivträd från Jimmy (samt ett gulligt kort och en påse geléhjärtan förstås) som skall stå ute på balkongen som nu blänker som om den vore ny efter Jimmys heroiska insats igår med skurmedel och olja :-)

Dagens RUL gick jättebra och det var såklart superspännande sekunderna innan barnmorskan kunde avgöra vad för kön vårt lilla knytte har (eller säger man är, jag blir inte riktigt klok på det...)! Å ena sidan betyder det ingenting alls men å andra sidan betyder det ju allt... Vem bor därinne som kommer att vara en så stor del av våra liv framöver???

Jag gissade ju på en flicka, har haft en känsla av att jag och Jimmy kommer att vara "tjejföräldrar" och se så rätt jag fick ;-) Nu känns det självklart att det är en liten ♥♥♥♥♥♥ som bor därinne, namnet är så gott som bestämt men det behåller jag för mig själv än så länge! Någon liten hemlis skall man ju ha :-)

För övrigt känns det jätteskönt att vi kan bocka av detta RUL och att allt ser bra ut hos vår lilla flicka, helt otroligt egentligen att man kan se alla hjärnans beståndsdelar, hjärta, aorta, magsäck, mjälten och... ja, you name it! Om inte detta är magi så vet jag inte vad som är det :-)

Nu skall jag röja lite här hemma efter kvällens middag, för Irmas del blev det köttgryta och ris medan vi åt falukorv och pasta. Ibland är det riktigt gott men det måste vara med mycket riven parmesan, ketchup och bostongurka till!

Ha en toppenmåndagskväll, kramar ♥

Tre rätter


Igår kväll kom Maria och hennes nya kille Matthias över på middag och ESC-final, vi började kvällen med goda och prisvärda Rotari vilket är ett bra alternativ till äkta vara tycker jag. Till den havande kvinnan (dvs säga moi, hehe) hade jag införskaffat äpple- och päronmust (Kullamust) vilken var riktigt god och svalkande, jag kan tänka mig att den passar bra tillsammans med sprite om man vill ha en kolsyrad variant, det skall jag nog testa nästa gång :-)


Istället för en traditionell förrätt serverade jag fyra sorters snittar till bubblet. Rostbiff med pepparrotscréme och gräslök på kavring, brie och fikon- samt äpplemarmelad på crostini, räkröra och lite färsk dill på grovt bröd samt en röra på färskost, soltorkade tomater, färsk basilika, färsk parmesan samt lite peppar på crostini. Perfekt för värdinnan med plockmat för då kan man själv stöka i köket med huvudrätten och gästerna kan sitta och småäta lite under tiden :-) Till huvudrätt lagade jag en härlig gryta med fläskfilé, färsk kabanoss och andra godsaker. Receptet hittade jag
här, på Kattas blogg. En rätt som egentligen passar ännu bättre på hösten med ett mustigt rödvin när vinden tjuter runt hörnet men den gjorde sig riktigt bra även en sen majkväll :-)


Efterrätten åt vi framför röstningen på TV (jag hejade för övrigt på det pianospelande paret från Rumänien samt söta Lena från Tyskland så jag var mycket nöjd med resultatet), det blev Gino i portionsformar (färska jordgubbar, banan, kiwi och vindruvor) med Lindts nya, vita kokoschoklad och en kula vaniljglass till. Det blev riktigt gott med den smälta kokoschokladen tillsammans med de varma frukterna så det är ett hett tips om ni gillar just denna klassiker till efterrätt!

Klockan är visst redan halvnio och vi har inte ätit middag ännu! Jo, Irma förstås som fick favoriten falukorv och pasta innan hon slocknade för en timme sedan men för mig och maken blir det nog något enkelt. Kanske lite rester från igår...

Dagen har tillbringats med en runda runt Årstaviken (vi var ute i nästan tre timmar, jätteskönt), Jimmy har fixat med balkongen och jag har mellan varven läst i spännande Tre sekunder (Roslund & Hellström) så det har varit en skön söndag. I morgon skall jag hålla en heldagsutbildning för arbetssökande tillsammans med min närmaste kollega Kerstin, dessa dagar brukar vara riktigt roliga så det ser jag fram emot.

I morgon står också en annan spännande händelse på agendan, det stora ultraljudet (RUL) och vi skall dessutom be om att få veta vilket kön det är på den lille filuren i magen :-) Med Irma ville vi inte veta innan och det var en mäktig känsla när Jimmy berättade att det var en flicka (hade ju förstås varit lika häftigt ändå) men nu känns det helt rätt och jättekul att få veta! Om jag måste gissa så tror jag att det är en till tjej därinne så vi får väl se imorgon vid lunch om jag hade rätt eller inte ;-) Spännande, hur som helst!

Hoppas att ni haft en härlig helg & har en skön söndagskväll, massa kramar ♥

Min husgud!


Om jag var tvungen att slänga alla kokböcker utom en här hemma samt laga mat ur denna resten av mitt liv skulle jag lätt välja Leif Mannerströms Husmanskonst (som jag skrivit om flera gånger tidigare)! Hans passionerade inställning till mat och med en tydlig touch av Västkusten (har bara besökt hans stjärnkrog Sjömagasinet en gång för lunch men i sommar kanske jag och Jimmy kan gå dit för en romantisk middag på tu man hand...) ligger helt i linje med hur jag vill vara som hobbykock :-) Nu lär jag ju aldrig nå hans kaliber men försöka duger gott, eller hur ;-) Ikväll blir det hur som helst räkcrêpes prins Bertil samt laxcrêpes (sid 33) och det tror jag kan bli en riktig fredagshöjdare!

Fredagseftermiddag och Jimmy steg precis innanför dörren. Jag har varit hemma idag med Irma då personalen på dagis har planeringsdag och eftersom det var dags för städning här hemma i förmiddags styrde jag och Irma kosan mot Sickla Köpkvarter, först för en fika på McDonalds (enda som hade öppet klockan nio) och sedan för en tur till Andys lekland. Mysigt med lite mamma- och dottertid men när vi kom hem var jag helt slut och halvsov i soffan en stund medan Irma kollade på Playhouse Disney på TV :-)

Efter storhandling som står på agendan strax blir det en lugn kväll här hemma, kanske med några avsnitt av serien Sons of Anarchy som Jimmy köpte härom veckan. Den är helt klart sevärd, förstås inte lika bra som världens bästa serie the Shield men ändå lite åt det hållet och vad jag har förstått det som kommer den bara att bli bättre och bättre vilket bådar gott :-)

Hoppas att ni får en härlig fredagskväll, kanske kikar jag in igen lite senare men nu står Jimmy och gormar (nåja, nu tar jag kanske i lite... haha...) om att vi måste åka, puss & kram ♥

Bilden är lånad från alltommat.se