Hur fyller du dina energidepåer, just idag???


Vilken underbar morgon!!! Kall, klar och krispig. Tror aldrig jag har upplevt november som en sådan härlig månad (vädermässigt) som i år... Den här månaden har varit intensiv, mycket på jobbet framförallt. Föreläsningar, gruppcoachningar, individcoachningar, workshops, inspirationskvällar m.m. Roligt och intensivt!!!! Jag har försökt komma iväg och träna minst tre gånger per vecka för att rensa/rena kropp och själ samt bygga på energidepåerna och det hjälper mig så grymt mycket för att orka med en hektisk vardag. De senaste två veckorna har jag inte hunnit träna i den omfattningen och skillnaden i ork är slående!!! Jag sover sämre, vaknar tröttare, äter sämre, har stressreaktioner i kroppen, fastnar lättare i negativa tankar. Idag gick jag i högt tempo ToR till förskolan med tjejerna i syskonvagnen (istället för att ta bilen), totalt kanske 12 minuters powerwalking och den korta stunden med syresättning och ökad puls gjorde underverk med mina tillstånd och upplevelse av energinivå!!!! Sååååå häftigt hur det lite det är som behövs tycker jag, kroppen är verkligen en fantastisk skapelse 😊

För övrigt längtar jag som en galning nu till 6:e december då jag och syrran åker till Berlin, vad viktigt det är att balansera närvaro i nuet med små och stora aktiviteter att längta efter. Och just att komma iväg på en weekend är ju faktiskt fullt möjligt även om man har en skral reskassa. Nu väljer vi en lyxigare variant denna gång men när jag satt och kikade runt på Airtours hemsida härom kvällen (mycket vill ha mer, haha) slog det mig hur billigt man kan komma undan om man är flexibel med datum och till viss del standard förstås. Om vi backar bandet sisådär 20-25 år så minns jag att det för många var en enormt stor sak att flyga utomlands. Det var dyrt, det var betydligt krångligare än idag, det var nästan lite magiskt att åka en vecka på charterresa till Kreta eller Mallis ☺️ 

Nu ska jag snart hoppa av tunnelbanan, vill önska dig en magisk onsdag och slå ett slag för att ta en kvart av din lunch idag till rörelse och rekreation utomhus. Få lite ljus, lite luft, lite rörelse och kanske en eller annan ny tanke också.

KRAMAR

Waldorf Astoria Berlin

Om exakt en månad idag åker jag och min syster till Berlin för en riktig tjejhelg med massor av shopping, fika, god mat, promenader och mys... Skall bli HELT underbart ♥ Jag var i Berlin med maken i juni 2012 och lovade mig själv då att inte dröja allt för länge med att åka tillbaka, tyckte såååå mycket om den staden. Jag har valt ett hotell jag tror mycket på, Waldorf Astoria som är nybyggt och har fått bra rating på bland annat tripadvisor så vi skall verkligen lyxa oss, eller hur syrran??? Tror till exempel att vi kan vila våra trötta kroppar efter långa shoppingturer i den här poolen utan att klaga allt för mycket ;-)
 
Idag har jag jobbat hemma, såååå skönt!!! Från och med januari tar jag för övrigt "hemmajobbandet" ett steg längre och går ner på 80 % under en period och det känns som ett väldigt bra beslut. Att jobba heltid, pendla 10 timmar i veckan, sköta ett hushåll, vara med barnen, träna, handla och allt annat som hör livet till tar på krafterna och jag skall verkligen vårda den tiden jag är hemma nästa år på allra bästa sätt. Är lite sugen på att plugga något på distans eller börja fila på att jobba lite i en egen coachverksamhet på sikt så sådana tankar kommer att få utrymme också under nästa år. Spännande!!!
 
Om en stund drar jag på föräldramöte så nu står kvällens middag i ugnen, blomkålsgratäng och köttbullar jag lagade igår. Gjorde på ett kilo nötfärs och stekte i ugnen, smidigt och perfekt att ha för två middagar i rad. Igår blev det en riktig klassiker med potatismos, gräddsås, lingon och inlagd gurka och det är inte mycket som slår det anser jag. Tycker det är rätt kul just nu att laga mat (även på vardagarna) men vi tänkte ändå köra på Linas barnkasse igen fram till jul. Var ett bra tag sedan sist och vi är riktiga periodare när det gäller matkassar.
 
Hoppas att du får en riktigt skön onsdagskväll, mysigt att tända ljus och kura ihop sig inne när novemberrusket står för dörren. På tal om värmeljus konsumerar jag skamlösa mängder och måste till IKEA i helgen för att fylla på förråden, så här års är jag beroende av doftljus i olika fomer :-)
 
KRAAAAM

De gåvor vi får...

Fick den här bilden igår av vår granne som fotat våra och deras tjejer en del när de lekt, denna är från i sensomras och den är enligt mig så underbar att jag blir mållös varje gång jag tittar på den!!! Hur kunde jag få en sådan fantastiskt ljuvlig liten unge ♥♥♥
 
Att få barn är en gåva. Att bli kär är en gåva. Att få vara stark och frisk är en gåva. Att skratta ett bubblande, frigörande skratt är en gåva. Tänk så många gåvor vi får och ger till varandra under en livstid. Ibland är det lätt att ta dem för givna, ibland saknar vi de gåvor vi inte fick så att det gör ont. Om vi ger, så får vi. Och om vi får, så vill vi ge. Det tror jag på.
 
Efter en hektisk förmiddag på jobbet gick jag till McDonalds och satte mig själv med min mat vid ett bord, efter att ha coachat två personer vill jag ha det stilla, helst inga samtal alls. Efter någon minut kom det en kvinna och frågade om hon fick slå sig ner, hon var uppenbarligen kontaktsökande och jag var uppenbarligen inte intresserad av att föra en konversation om McDonalds på Kungsgatan är ombyggt nyligen eller om vem som kommer att vinna Idol (tittar inte ens så där har jag verkligen INGET att komma med...).
 
Hon tystnade efter ett tag, åt upp sin glass och önskade mig en trevlig dag. Och då kände jag det dåliga samvetet komma krypande, vem är jag att inte vilja ge en kvinna en stund av samtal. Men så tänker jag att gåvor ger vi inte bara till andra, de viktigaste gåvorna kanske är de vi ger till oss själva. Och idag behövde jag en tyst stund innan jag ska ha måndagens tredje coachsamtal. det var viktigare för mig, idag, att ge mig en gåva (tystnad och ro) än att ge någon annan det som hon behövde. Och det måste få vara okej, också.