The art of life

Sådant här pysslar min darling med i smyg medan jag tittar på TV ♥ Han är osedvanligt romantisk måste jag nog tillstå. Jag vill dock poängtera att jag har en filt över benen, det är inte mina lår som är enorma :-)
 
Kvällen igår var ganska oharmonisk och natten likaså, har sovit dåligt ett tag nu. Låg och vred mig i flera timmar och alla "måsten" rusade runt i huvudet. Ikväll har jag en mycket bättre känsla i kropp och själ. Har tränat med min PT idag, varit hos sjukgymnasten, ätit en god middag på stan med vänner och haft grymt effektiva timmar på jobbet. Och som grädde på moset, skjuts hem och vad jag gör just nu... Ja, det ser ni ju på Menges konstverk här ovan.
 
Imorgon drar jag till Malmö, tredje och sista omgången på min lilla föreläsningsturné där jag är en av föreläsarna på "Forum för medicinska sekreterare och vårdadministratörer". Ser fram emot denna roadtrip och ser också fram emot en härlig helg därefter. Jag har beställt en favorit i repris till fredagskvällen, samma middag som serverades på yogaretreatens första kväll för två veckor sedan. En otroligt god soppa som heter ribollita (finns massa recept på nätet) och till efterrätt en smarrig gluten-, laktos- och äggfri kladdkaka gjord på svarta bönor som serveras med vispad sojagrädde.
 
Det blir ganska korta inlägg just nu men jag tänker att det ändå är roligare att skriva något kort varje dag än att inte skriva alls. Hoppas att du har haft en fin dag och får en skön torsdag, kram!

Smørrebrød

Det finns två saker i kombination med varandra som jag älskar. Nä, tre saker faktiskt. Det är en tågstation (i väntan på ett X2000-tåg till Stockholm från exempelvis Göteborg), klassiska smørrebrød och ett glas iskallt bubbel. På samma gång, alltså. Det är verkligen njutning för mig ♥ I eftermiddags efter dagens föreläsning om framgång på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg blev det just den här kombon.
Favoriten numero uno är gubbröra med matjessill, lovely!!! Men ärligt talat så går de ned allihopa :-) Jag har dragit ner lite på köttet (inte helt, dock) och försöker välja medvetet när jag beställer mat. Det är inte så svårt i Göteborg eftersom där vill jag helst äta fisk och skaldjur. Och halv special med gurkmajonnäs, förstås. Men det hanns inte med denna korta vistelse utan får bli nästa gång :-)

Snart läggdags, ville bara kika in och skriva några rader först... Igår åkte jag ner till Göteborg, träffade lilla mamma (och pappa) en stund på kvällen, därefter blev det middag på hotellet, en skön natts sömn på mitt fina rum, hotellfrukost, ladda och så 90 minuter  "Skapa din egen framgång" för 120 medicinska sekreterare. Åhhhhhhh, jag vill köra fler frilansuppdrag!!! 2-3 stycken i månaden runt om i landet hade varit perfekt ♥
 
Sov sött, vi hörs snart igen!

Jade Yoga

Äntligen har jag beställt en ny yogamatta ♥ Efter att ha läst recensioner och framförallt funderat på färg (svårt val visade det sig) har jag bestämt mig för en röd matta från Jade Yoga. Jag beställde den från My Karma och där kan man läsa om färgen röd:
 
"Färgen står för kärlek, grundförtroende och säkerhet. Den står även för passion, energi, hetta och styrka. Rött har mer personliga associationer än någon annan färg."
 
Det känns väldigt bra, min nuvarande yogamatta har inte alls bra grepp och den köpte jag för säkert 7-8 år sedan för kanske 200 kronor. Jag använder den inte så ofta utan går mest på yogaklasser på gymmet. Som tur är tränar jag på ett toppenbra gym där de har många olika yogaklasser men jag vill köra mer frekvent här hemma också. Som det är nu tycker jag att jag får in för få pass, såväl yoga som annan träning, och jag vet ju att jag måste börja träna hemma för att få ihop vardagen. Hälften av tiden har jag tjejerna och då kommer jag i princip aldrig iväg, bara om Menge stöttar och passar tjejerna under tiden jag tränar.
 
Nu har jag haft några lata timmar i soffan med webshopping och Homeland medan min finaste Menge har julpysslat tillsammans med tjejerna. Så nu ska jag ta mig ur soffan, kanske gå en rask promenad och sedan fixa lite inför vår söndagmiddag. Hade planerat för lasagne men det var visst ingen sugen på så nu behöver jag tänka om. En mustig, het och god soppa hade varit perfekt men jag är ingen hejare på att "trolla fram" just soppor. Så vi får se vad det blir, helt enkelt :-)
 
Ha en fin kväll, kramar!