Heltid // deltid


Kolla in gosungen säger jag bara!!! Jimmy tog en bild med mobilen för en stund sedan när han och Irma åkte till Sportoptik på Kungsgatan (de rekommenderade den affären igår på sjukhuset, de har tydligen ett stort utbud av glasögon och kunnig personal just för utprovning av glasögon för småttingar). Åhhh, vad jag längtar till att glasögonen kommer om drygt 10 dagar så att Irma äntligen får hjälp att stabilsera upp synen. Tydligen är hon rejält översynt på bägge ögonen (mest på höger dock) så det känns ju superskönt att hon får möjlighet att se bättre inom en snar framtid :-) Älskade unge, min alldeles egna prinsessa med små rosa glasögon som är så liten och ändå så stor på samma gång ♥♥♥

Hej på er! Idag jobbar jag över men imorgon går jag ner på 80 %, jag känner verkligen att jag inte orkar/kan jobba heltid just nu. Med knappt två månader kvar till beräknad förlossning är andningen tung, kroppen är tung och jag blir trött betydligt fortare än tidigare. Lite surt känns det förstås att gå ner i lön igen men samtidigt är det här ett bra beslut som jag fattat tidigare idag, det känner jag i hjärtat ♥ Ni som följer min blogg vet ju att jag inte är så duktig på att prioritera mig själv och ta det lungt så jag är faktiskt riktigt stolt över att jag bestämt mig för detta. Bebisen i magen är så mycket viktigare än att gå med ett ständigt dåligt samvete över att inte prestera tiptop på jobbet just nu!!!

Nu skall jag jobba en liten stund till innan jag åker hem tillsammans med några godbitar från Bruka Design som inhandlades tidigare idag :-) Kram på er & ha en mysig kväll! 

MyKidoo


Morgonens Irma i en riktig modebloggarpose ;-) Nattlinnet invigdes igår kväll och kommer från webshoppen MyKidoo och som enbart säljer ekologiska kläder i underbar kvalitet. Tyvärr har alla plaggen (än så länge) trycket med ögonen på vilket är lite synd tycker jag men just detta nattlinne är ju jättegulligt. Lillan i magen har också fått ett, dock i sovpåse-variant så jag föreställer mig att de kommer att vara helt bedårande bredvid varandra i sina gulliga nattkläder om några veckor :-)

God morgon på er! Hur jag än vrider och vänder på morgonbestyren får jag alltid stressigt på slutet... Jag går upp halvsju varje morgon men plötsligt är klockan åtta och massor är kvar att göra! Vill helst inte gå upp tidigare men jag har börjat komma till insikt med att jag är en person som behöver två timmar på morgonen för alla bestyr (det tar förstås längre tid med barn i bilden än tidigare då man bara behövde ha koll på sig själv och sina egna rutiner) för att känna mig tillfreds och inte stressad. Så jag kanske skall börja ställa klockan på sex from imorgon då ;-)

Nu måste jag rusa, ha en härlig tisdag! Kramar ♥

Jobba hemma & träffa ögonläkare


När jag upptäckte den här nyheten på ICA i helgen blev jag mycket nöjd, Marabous Premium mintchoklad är en av mina favoriter och nu när den dels har fått ett ökat kakaoinnehåll (tror det var runt 50 % innan) samt ligger i småförpackningar så är det ju ett perfekt tillbehör till kvällsthéet :-) Tyvärr har jag hittills haft lite svårt att nöja mig med en liten bit men det har ju trots allt varit helg och då kanske man få vara lite mer vidlyftig i sitt chokladintag ;-)

God morgon! Idag blir det jobb hemifrån för min del samt besöket till ögonsjukhuset med Irma om någon timme. Det skall bli väldigt skönt att få utrett klart det härmed hennes skelning och översynthet så att hon kan få ett par glasögon utprovade och därmed både bättre syn och mindre skelning. Eftersom hon är så liten tror jag inte att hon vare sig förstår eller far illa av sin synnedsättning men så fort hon får rätt stöd för att förbättra synen kommer ju förhoppningvis ögonen att successivt stärkas upp och kanske blir hon helt bra om några år. Det hoppas vi förstås på!

Själv känner jag mig fortfarande ganska krasslig men jag hoppas verkligen inte att jag smittar någon idag, vill ju inte ställa in läkarbesöket med så här kort varsel samt att kanske få vänta ytterligare en månad på en ny tid. Jag boostar med c-vitamin och halstabletter och håller tummarna för mig själv att det skall vända snart... Undrar om/hur bebisen i magen påverkas av att jag åkt på en influensa, förhoppningsvis tänker jag att graviditeten är så långt gången nu att bebisen är ganska "klar" därinne. Däremot kanske en rejäl förkylning i ett tidigt stadium av en graviditet kan påverka på något sätt? Nåja, ju mindre man oroar sig för det mesta här i världen desto bättre är det nog för alla berörda parter :-)

Nu skall jag läsa lite jobbmail, vi hörs senare! Kramar ♥