Ett nytt försök...

Tyvärr råkade jag posta detta inlägg innan jag knappt hann börja skriva häromdagen. Hade tänkt skriva en liten krönika om veckorna på Öland och lista mina bästa tips men det får bli ett senare inlägg. Nu är vi i alla fall tillbaka i förorten och jag njuter av soliga sista semesterdagar innan vardagen drar igång imorgon igen för min del. Men jag har ingen söndagsångest, tack och lov!!! Ser fram emot en intensiv höst på jobbet där mitt fokus kommer att ligga på individuella coachningar samt att ta fram ett antal nya föreläsningar kring kompetens & karriär vilket skall bli kul och utmanande. Mitt eget karriärmål just nu är så snart som möjligt "övningsköra" för att få en ganska tung titel inom coachvärlden, PCC.

 

Som du säkert vet är coachbegreppet väldigt omfattande eftersom vem som helst kan kalla sig för coach men det finns en (bland flera) organisationer som arbetar för att hålla professionen högt, den heter ICF (International Coach Federation). Som coach kan du uppnå tre professionella nivåer via ICF baserat på antal coachtimmar du har efter att ha blivit ICF-diplomerad coach och du behöver även egna timmar hos en mentorcoach. Jag satsar nu på steg två vilket innebär att jag behöver 750 professionella coachtimmar och det bör jag kunna tillgodoräkna mig inom ett halvår skulle jag tro. Det känns motiverande och kul att ha ett konkret mål att jobba emot just nu.

 

I övrigt kommer mitt fokus ligga på att aktivt jobba för att upprätthålla de tillstånd jag kommit fram är viktigast för mig just nu: glädje, energi och trygghet. Mitt jobb ger mig oftast alla de tre delarna och jag kommer att ha min uppmärksamhet på om jag tex tappar i glädje vad det kan bero på och vad jag kan göra för att snabbt hitta tillbaka igen till arbetsglädjen. Samma sak med energi förstås. Träning ger mig också energi och glädje, speciellt om jag lyssnar på mig själv och inte tänker att jag "borde gå på styrkepass" utan "jag vill gå på zumba eller yoga eller core för den delen".

 

Trygghet har jag insett mer och mer handlar om inre trygghet för mig och inte yttre trygghet som jag ofta fokuserat på tidigare. Med det menar jag såklart inte att jag förringar en fast inkomst, en fast anställning och etablerade strukturer i mitt liv men det är inte där jag behöver ha mitt fokus. Utan att vara trygg i vad jag kan, vem jag är och vad jag behöver för att må bra. Och det har jag ganska bra koll på numera (för det mesta i alla fall).

 

Bra mat, lagom mycket utsvävningar (läs; socker och snabba kolhydrater), sju timmars sömn, vårda mina relationer (vilket jag inte varit så bra på det senaste året), vara så mycket som möjligt med mina tjejer och vara mindful samtidigt som jag planerar för min framtid är också aktiviteter jag kommer att ha uppmärksamhet vid. Jag tror att det kommer att bli en bra höst!!! Och än så länge är det ju faktiskt högsommar vilken vi alla skall njuta av tycker jag ♥

 

Kramar och följ mig gärna på Instagram där jag oftast uppdaterar dagligen (carolineshemligheter)!!!

 

Sommaren på Öland. Något av det bästa man kan uppleva tycker jag. För mig var det kärlek vid första ögonblicket första gången jag åkte hit med maken 2005. Sedan dess har det blivit en del turer till hans släkts lilla röda charmiga torp. Älskar denna plats på jorden!!!