Bryt ihop och kom igen ♥

De senaste dagarna har jag slagits av en insikt flera gånger. Jag tittar på bilder av mig själv och tänker att jag ser så glad ut. Det spelar ingen roll om det är en regisserad bild som den här på min födelsedagsmiddag eller om det är en bild som tagits "i farten". Det är något med min blick som är annorlunda. Jag ser det så tydligt. Det är något med mitt fokus, min skärpa, djupet i blicken. Och jag får samma upplevelse när jag lyssnar efter mina pågående inre monologer. De finns där inte på samma sätt längre, framförallt när jag har kört bil de senaste dagarna har jag uppmärksammat det. Just i de stunderna har jag nämligen gärna glidit iväg i tankarna i "fel" riktning tidigare. 

Ärligt talat, så tror jag att den dippen jag hade för ett par veckor sedan var en slags sista orgie i att "bryta ihop och komma igen". Jag kanske behövde det, som ett mentalt litet reningsbad. Jag trodde att jag hade tagit det där badet tidigare men det hade jag ju inte, fullt ut i varje fall. Och för min del är det nödvändigt för att kunna gå vidare på ett bra sätt. Och nu känner jag så starkt att jag gör det. Jag har ett inre lugn som är så otroligt skönt att kunna vila i, kunna landa i. Ärligt talat kan jag inte minnas när jag kände mig så rofylld senast, i mitt hjärta.
 
Nu handlar det "bara" om den lilla detaljen att fortsätta vara kvar i detta sinnestillstånd, haha... Det är som att gå ner i vikt, visst kräver det mycket av en men mest utmanande är det ju ändå att stanna kvar i det nya. I ens nya kropp, ens nya själ. Det är väl det som bloggen får handla om framöver, tror att det är många av oss som jobbar med det (hela livet).
 
♥ KRAM ♥

Those days...

Hej fina bloggläsare ♥ Här kommer en somrig hälsning från mitt paradis på Västkusten, njuter av sköna dagar med mina prinsessor och just nu även deras kusiner som hälsar på i några dagar. Låter dagarna bara få passera förbi, tankarna likaså, och det är verkligen välgörande. Här är det lätt att läka, växa, vara i stunden. Hoppas att även du har sådana dagar just nu!

Imorgon fyller jag 38 år. Jag minns min förra födelsedag som också firades här ute, det var en fin dag. Det tror jag att morgondagen också blir, på ett annat sätt. Jag funderar lite på hur det kommande året kommer att te sig. Jag är jäkligt sugen på ett lugnt och skönt år, utan inre förhandlingar och tvivel. Ett år som flyter på med massor av sköna tillstånd, förstås även tuffa stunder, men det är ju sådant livet är. Och när jag nu sitter här och tänker på mitt nästa år som startar imorgon kommer några rader ur en gammal melodi (du säkert nynnat med i någon gång) till mig...
 
Det ska va' gôtt å leva
Annars kan det kvitta
Fint å leva
Annars kan det kvitta
Lätt å leva
Annars kan det kvitta
Spring inte runt och vela
Då sabbar du det hela
Spring inte runt och veva
Det ska va' gôtt, gôtt, gôtt
Gôtt å leva!
 
♥ ♥ ♥

En kväll att minnas ♥

Vilken härlig kväll det var igår ♥ Jag fick den stora äran att certifiera min fina vän och kollega Annica under högtidliga former då hon blev klar med sin utbildning till kommunikolog. Efter en mysig och givande dag på Djurönäset blev det festmiddag som avslutades med (för många) drinkar, dans (på borden) och glädje nere på den havsnära restaurangen/baren Sjöboden. Kan verkligen tipsa om att åka dit en sommarkväll, det är trubadur varje tisdag och torsdag med efterföljande DJ och spontandisco :-) Den här bilden är tagen på vägen hemåt mot hotellrummen, tycker vi ser oförskämt fräscha ut... Speciellt med tanke på hur sliten jag känt mig idag. Men det var det värt!
 
Sitter nu och fixar med lite pappersarbete. Skönt att kunna bocka av "måsten" och "borden" innan jag och tjejerna styr kosan mot vårt älskade Rågårdsvik imorgon förmiddag. På söndag fyller Irma åtta år så det blir bra att komma ner redan imorgon för att kunna landa och ladda i lugn och ro. Vi ska fira med familjen och det blir härligt, speciellt för tjejerna att träffa "Moffe" (morfar) som de ser alldeles för sällan.
 
Igår fyllde förövrigt lilla mamma år, kunde ju inte vara där och fira henne men har sett kort från hennes lilla födelsedagsfest och det var fint. Det har tyvärr gått väldigt snabbt utför med henne de sista veckorna, hon är helt sängliggande nu. Jag är förberedd på att det inte är så långt kvar fast frågan är ju om man är så förberedd som man kan tro, när det väl sker. Sannolikt inte. När definitiva avslut sker så blir det nog ofta saker som behöver bearbetas, även om man trodde sig ha gjort det redan. Så har det varit för mig i alla fall, i olika sammanhang.
 
Oj, nu dör datorn strax och jag har ingen sladd... Får sluta helt enkelt, hörs snart igen!
Kraaaaaam