På min önskelista!


Best of Seal, skön musik från en gammal favorit, älskade Seal när det begav sig på tidigt 90-tal :-)

Plåtburk för bönor
Massor av Dixieburkar, än så länge har jag bara den för diskmedel och jag vill ha ALLA!


Kitchen Aid köksmaskin. Behöver jag ens förklara varför ;-)

louis vuitton monogram petit noe
Louis Vuitton Noe. Behöver jag ens förklara varför ;-)


Nya bestick, samt salladsbestick. Dessa är från Mema/Gab.


Bilderna är lånade från:
www.imwan.com
www.frokenfraken.se
www.gt.se
www.thelouisvuittonguide.com
www.husochhem.se

Salamisallad GI-style


Jag vet, jag vet... trist bild och samma vinkel som många gånger förr... Jag skall bättra mig men nu får hålla till godo så länge ;-) Salladen (från Våra bästa GI-recept så klart) var i alla fall mycket god!

Det blir en snabbis idag, jag skall sticka om en timme till Lillsveds Folkhögskola för ett nytt tillfälle på min distansutbildning Hälsa & Livsstil och kommer hem igen i morgon eftermiddag. Hoppas att ni alla har en skön söndag, kramar!!

4 portioner:
200 g blandade gröna blad (t.ex. ruccola och maché eller två färdigmixad påsar)
150 g salami (välj gärna en sort med hög kötthalt, minst 70 %)
10-12 färska champinjoner
½ rödlök
0,5-1 burk kalamataoliver

Till garnering behöver du:

½ paket bacon
1 dl grovriven parmesan

Senapsvinägrett:
1 dl olivolja
1 msk dijonsenap
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 msk finskuren gräslök
salt och malen vitpeppar

Gör så här:
Börja med senapsvinägretten. Hacka gräslöken smått. Blanda samman olja, senap, vatten och vinäger. Vispa till en tjock dressing och krydda med salt, peppar och gräslök. Låt stå och dra sig en stund. Skär under tiden baconet i mindre bitar och stek det, låt det därefter rinna av på hushållspapper. Riv parmesanen grovt och låt oliverna rinna av i durkslag. Skär salamin i skivor (gärna på snedden). Borsta champinjonerna noga och skär dem i klyftor eller skiva dem. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skölj salladen och låt dem rinna av i durkslag (eller ännu bättre, kör den i en salladsslunga). Blanda dem sedan med vinägretten och champinjonerna. Lägg upp blandningen på salladsfat eller fördela på fyra tallrikar. Fördela sedan salami och oliver ovanpå. Strö slutligen över bacon och parmesan.

Godis, chips eller... ingenting?


Here we go again... Irma hade faktiskt ett litet uppehåll under en vecka då det inte var så spännande att dra ut alla hennes kläder från lådorna men de senaste dagarna har hon återupptäckt tjusningen med denna procedur... Så hon river ur och jag plockar i, om och om igen ;-)


Det är jättesvårt att fota Irma numera, så fort kameran åker fram avbryter hon det hon håller på med och skyndar fram till mig vilket innebär att jag har en enda chans att få till ett någotlunda bra kort innan hon kastar sig över kameran :-)

Egentligen håller jag på med middagen men medan jag väntar på att de ugnsrostade paprikorna svalnar passar jag på att skriva kvällens blogginlägg (kanske blir det ett till lite senare ikväll, jag har flera recept som jag tänkt lägga ut på bloggen). Till middag ikväll blir det Halloumisallad med rostad paprika, från "Våra bästa GI-recept" förstås ;-) I glasen har vi Chianti Classico Reserva från Beni Duilio Castellani, har inte smakat ännu men Jimmy sitter här bredvid och suckar nöjt :-) Den svåraste frågan just nu huruvida vi skall köpa "något gott" eller inte till kvällens TV-kväll, både jag och Jimmy skulle nog må bra av att hålla igen lite inför julens frossa i allehanda godsaker men å andra sidan känns det lite trist att inte ha något i godisskålen, det är ju ändå fredagkväll...

Vad har ni för godsaker framme ikväll?

Ha nu en toppenkväll, alla söta bloggvänner & andra vänner, kramar ♥