Irmabus & husvisningLek och bus på leklandet Lekiz i Åkersberga tidigare idag. Efter en utflykt dit och några timmars Irmabus (jag satt mest och tittade på, lite svårt att röra mig obehindrat för tillfället...) åkte vi vidare på en husvisning i Täby Kyrkby. Vi har ju kollat mest utåt Nacka- och Värmdöhållet (samt Älvsjö/Herrängen/Långbro) tidigare men med tanke på att Jimmys jobb kommer att byta lokaler om ett tag som ligger mer åt detta håll vidgar vi nu våra vyer litegrann :-) Huset var riktigt stort (275 kvm) med utomhuspool (vilket i och för sig inte är något vi specifikt efterfrågar) och en perfekt trädgård för oss som inte har så gröna fingrar men det hade också sina mindre bra sidor märkte vi när vi väl var där. För mycket att fräscha upp i huset med tanke på priset, lågt i tak vilket gav ett ganska mörkt intryck, inte speciellt barnvänlig tomt för små barn med låga murar och fri fallhöjd på cirka två meter till de angränsande tomterna så det blir inget med det! Men det är roligt att kika runt lite, plötsligt en dag springer man på rätt hus till ett acceptabelt pris hoppas jag förstås på!

Söndagskvällen är här, sannolikheten att jag föder de närmaste 3,5 timmarna känns ju inte speciellt stor så vi kan nog räkna med att vi får en liten novemberflicka! En skorpion om jag har koll på stjärntecknen, de är tydligen inte helt enkla har jag förstått så det kanske är en liten tuff tjej som ligger därinne i magen och trycker ;-)

Så går jag då in i min fjärde vecka här hemma imorgon, kanske får det bli en ny sats med muffins och någon till rätt att fylla frysen men medan jag väntar vidare... Nu har jag börjat ställa in mig på att gå över tiden tills dess att jag blir igångsatt (vilket inte är det önskade läget kan jag ju ärligt säga men det kanske är lika bra att ladda mentalt för det) eller så kanske jag bara är skendräktig ;-) 

En enkel och sen middag skall snart fixas till, varm nyponsoppa och smörgåsar står på menyn idag då jag och Jimmy åt en sen extralunch (efter korv & bröd på Lekiz) vid tretiden. Är så himla sugen just på varm nyponsoppa, det var verkligen länge sedan jag drack och det påminner lite om barndomens friluftsdagar i skolan :-)

Hoppas att ni har en mysig söndagskväll, kramar ♥

Övertid


Irma tidigare idag på Melanders fisk i Täby Centrum, en riktig mjölkälskare är hon och drack upp hela glaset så fort det ställdes på bordet :-) Vi åkte dit i förmiddags för att gå på knattebio (Irmas första riktiga biobesök för barnvagnsbio för föräldralediga när hon var några månader gammal räknas ju inte riktigt, hihi...) och efteråt åt vi god lunch (jag åt klassikern helstekt rödspätta med smörstekta champinjoner, det är ju så gott) innan vi återvände till Sjöstaden igen.

Idag har jag gått in i vecka 41 och går nu alltså på övertid, just idag har det faktiskt varit riktigt tungt (inte mentalt alltså utan fysiskt) med en konstant stenhård mage där bebisen trycker nedåt mer än vanligt. Utan att överdriva har jag gått på toa en gång i kvarten (förutom när vi var på bio då jag höll igen i hela 45 minuter...) sedan i morse och jag måste sätta mig ner med jämna mellanrum och pusta som en gammal gubbe mellan varven! Bara så att du vet älskade lilla ♥♥♥♥♥♥ så är du väldigt välkommen nu :-D

Till middag lagade jag gratinerade fajitas men sedan tog energin helt slut så nu sitter jag här i soffan medan Jimmy röjer i köket, om en stund skall vi nog se en film på TV och bara ta det lugnt ikväll. Hoppas att ni har en mysig helg & en mysig kväll, massa kramar från mig!!!

Förlossningen tur & retur


En lugn frukoststund innan det blev lite mer action...

Morgonen inleddes på ett närliggande café med frukost och senaste Tara, efter någon timme kom Maria och vi fikade fram tills lunchdags då vi reste oss för att gå hem till mig. Plötsligt inser jag att "shit, jag tror vattnet går..." Jag bankar på dörren till toaletten där Maria är och rusar in för att kontrollera att det inte är blod (med Irma trodde jag ju också att vattnet gick...) och TACK OCH LOV så är det vatten!!! Men det kommer inte så mycket (någon dl kanske i två omgångar), jag tänker ju mig att det skall forsa ut som det gjorde förra gången när de tog hål på hinnorna och vi går snabbt hemåt.

Väl hemma ringer jag till förlossningen för att höra vad man gör nu och barnmorskan frågar om jag känt bebisen efter det att det runnit vatten? Nej, det har jag ju inte... På förmiddagen var hon aktiv i magen men efter vattenavgången har jag inte känt henne alls. Barnmorskan ber mig dricka några glas isvatten och buffa på magen för att sedan ringa tillbaka efter 15 minuter och det gör jag! Knuffar och buffar och häller i mig vatten men lilltjejen gör inte det minsta lilla väsen av sig... Så jag ringer tillbaka och då säger barnmorskan att det är bäst att vi åker upp för en kontroll, hon säger också att ta med dig det du behöver i fall ni får stanna men det kan också bli så att ni får åka hem igen!

Maria ringer efter taxi och till Jimmy som ju är på jobbet, jag fortsätter att knuffa på magen under hela taxiresan (med en minst sagt pratglad taxichaufför som berättar om en körning han hade i området med ett par som var på gång att föda och som fick veta att det var fullt överallt, närmaste förlossningsavdelning med platser fanns i Falun... Fast till slut fick de plats i Södertälje så det var ju lite bättre i alla fall...) men lilla bebisen fortsätter att vägra svara på mina anrop! Jag försöker att hålla mig lugn men självklart går det inte helt att mota bort onämnbara tankar som börjar med "tänk om...", JOBBIGT!

På SöS blir vi väl mottagna, får vänta på att ett rum skall städas ur innan vi får komma in. Barnmorskan känner och lyssnar med en sådan där trägrej innan hon sätter CTG och när jag väl hör hjärtljuden börjar jag förstås att gråta av lättnad! Samtidigt kommer Jimmy in i rummet och blir förstås också väldigt glad när det visar sig att Mini har fina hjärtljud.

Jag har CTG i cirka en halvtimme, sedan kommer en läkare och gör ett ultraljud (det ser bra ut) samt en undersökning. Det verkar som att det är en yttre hinna som spruckit och att ett yttre skikt med vatten sipprat ut (hade ingen aning om att man kunde ha en yttre hinna...) för den riktiga hinnan är intakt och bebisen har det bra därinne med vatten och allt ser ut som det skall ♥

Tack och lov, vi kunde efter detta åka hem med vetskapen om att allt är bra med bebis och vatten och hinnor :-) Men det tog ju en del på krafterna så både jag och Jimmy är ganska spaka ikväll, vi trodde ju där ett tag att nu blir det igångsättning även denna gång och förlossning på beställning så att säga! Nu hoppas vi såklart att förlossningen sätter igång av sig själv och att vi nästa gång vi lämnar SöS gör det med en liten fjunig och underbar dotter i våra armar ♥♥♥

KRAMAR!!!