Tips från Dermaceutic

Godmorgon! Just nu befinner jag mig i Göteborg igen, ska snart sätta igång med arbetsdagen men vill, för ovanlighetens skull, ge ett skönhetstips först :-) Jag har förstås hunnit med en hel del olika produkter för ansiktet genom åren men har aldrig varit så nöjd som sedan jag började använda krämer och serum fråm Dermaceutic. Jag köper dem hos superduktiga Rebecca på hennes klinik Stare by Rebecca i Göteborg men utgår ifrån att man kan beställa dem från de stora skönhetssajterna (tror att de har en egen, svensk, sida också där man kan läsa recensioner och beställa). Just nu använder jag två produkter därifrån varje dag och det är dessa:
 
C25 Cream är, på riktigt, helt beroendeframkallande. Efter att ha använt den en gång insåg jag att "nu är det kört". Min syster lånade den vid ett tillfälle och samma sak där ;-) Den innehåller 25 % C-vitamin som skyddar huden ifrån rynkor vid stress och hårda förhållanden. Antioxidanterna arbetar effektivt för att kontrollera fria radikaler, skydda från solens starka strålar och föroreningar i luften. Det är en anti-age kräm som även motverkar mörka ringar runt ögonen och mindre pigmentfläckar. Jag betalar 600 kr för den men det går säkert att komma ner lite i pris om man kikar runt. Och så luktar den svagt av apelsin och är fantastiskt skön att stryka på ♥ Jag använder den både morgon kväll under andra krämer.
 
K Ceutic använder jag på kvällen, det känns verkligen som att den skyddar och tar hand om huden. På sommaren kommer jag nog att använda den dagtid också då den innehåller SPF 50. K Ceutic är rik på aktiva ingredienser som reparerar, fuktar, lugnar och skyddar huden. Om du t.ex. har gjort en kemisk peeling eller en annan behandling rekommenderas den här produkten men jag använder den året om, till natten som sagt. Den är ganska trög i konsitensen, går säkert utmärkt att blanda med en lättare dagkräm också. Tror att jag betalar 500 kr för den. Det är alltså inga direkt billiga produkter men om man ser till "price performance" så tycker jag att det mer än värt att lägga ut de pengarna :-)
 
Hoppas att du får en fin dag, stor kram!!!

Simsalabim

Sist jag hade en barnledig helg blev det bland annat ett besök till Bouqerian och ett glas bubbel tillsammans med några härliga tapas (eller säger man egentligen pinchos). Åhhhhh, vad jag önskar att jag kunde knäppa med fingrarna just nu och överföra bildens innehåll till mitt vardagsrumsbord! Räcker förvisso med ett glas bubbel ikväll :-)
 
Igår kväll blev det en spontan AW på stan med en kollega och idag har jag varit lite "trött"... Åkte ändå på yoga imorse och det var skönt även om jag inte kände mig i någon vidare form. Därefter har jag varit hemma själv hela dagen, mysigt ibland med sådana helger. Kvällen har tillbringats framför Gladiatorerna med datorn i knät, har suttit och beställt hem flera "ball mason jars" och en del annat till köket. Så nu kommer jag snart kunna servera smoothies, grönsaksjuicer och shiapuddingar (och drinkar, inte att förglömma) i lite schystare behållare, jippie!
 
Imorgon har jag ett måste på agendan och det stavas D.E.K.L.A.R.A.T.I.O.N... Men det ska jag väl klara av, börjar morgonen med ett spinningpass för att ladda ordentligt ;-) Annars blir det nog en lugn dag imorgon också, har dock ett akut behov av att klippa mig (mitt hår ser ut som, och jag överdriver inte, en hög med stålull...) och har inte fått tummen ur att boka en tid hos min frisör. Så eventuellt sticker jag i ren desperation till Täby Centrum och bokar en tid på ett sådant där "snabbställe" och sedan färger jag håret själv imorgon kväll. Fast helst vill jag ju göra det ordentligt, är sugen på lite ljusare hår igen. Hade jag varit lika ombytlig på andra områden som jag är när det gäller mitt hår hade jag väl vid det här laget haft 15 olika jobb och lika många äktenskap, haha.
 
Hoppas att du har en mysig helg, stor kram ♥

Tack.Sam.Het.

Om (snart) två veckor åker jag och min goa vän Ann-Louise till Köpenhamn för att ha en riktigt härlig helg i denna stad som jag inte tror att jag besökt på sisådär 25 år... Jag längtar verkligen efter några dagar med tjejsnack, vin, promenader, goda middagar, besök på trevliga barer, hotellfrukostar, shopping, caféer och massor med mys ♥ Det var länge sedan jag hade en tjejhelg i en utländsk stad, sist var med syrran i Berlin i december 2013... Nä, det kan väl inte stämma? Det är ju jättelänge sedan!!! Det känns som ljusår sedan, en annan tid. Allt det som jag pratade med henne om då, dem som jag pratade om... Det är verkligen ett annat kapitel av mitt liv. Det räcker egentligen med att jag backar bandet ett år. Eller till och med ett halvår. Tiden läker inte alla sår men många sår kan tiden göra ett jäkla bra jobb med! Tänk att det funnits människor som vid en eller annan tidpunkt betydde så vansinnigt mycket, ett år senare har de inte alls den betydelsen längre.. Ganska fascinerande egentligen. Och skönt.
 
All den där tiden som jag för ett, två, tre år sedan lade på andra saker/personer/tankar. Vad gör jag med den nu egentligen? Ganska mycket tid lägger jag på omvärldsbevakning, jag har alltid haft ett stort intresse för politik och just i dessa tider är det nog större än någonsin förr. Fast det där är verkligen ett tveäggat svärd för min del, å ena sidan ger det mig energi eftersom jag tycker att det är viktigt samtidigt som jag blir frustrerad eftersom jag anser att mycket av svensk politik idag handlar om att beskriva en verklighet så som man önskar att den skulle vara snarare än att beskriva verkligheten så som den faktiskt är...
 
Jag lägger också ganska mycket tid på att fortsätta att utforska och upptäcka den andliga dimensionen av tillvaron. Jag läser mycket, lyssnar på talböcker, yogar, mediterar (en utmaning att få till de två bitarna så ofta som jag vill, tyvärr), reflekterar, pratar, skriver... Jag vill upptäcka mer, det finns ju ett helt universum att upptäcka. Framförallt inom oss själva. 
 
Idag fick jag en sådan stark upplevelse, egentligen en helt ordinär situation som plötsligt ruskade om mig. Jag jobbade på och åt inte lunch förrän vid tretiden. Då gick jag till ett café som jag inte varit på tidigare och beställde en räksmörgås och en kaffe. Och plötsligt när jag hade lämnat smörgåsen vid mitt bord och gick tillbaka till disken för att hämta kaffet slog det mig: Jag lever!!! Vad som helst kan hända och idag lever jag. Detta är mitt liv. Jag går här mellan min kaffe och min räkmacka på ett café och det är magiskt. Det är MITT liv som pågår. Just nu, med kaffen i handen kan jag känna vad jag vill. För att jag lever. För att jag lever mitt liv.
 
Jag kände en så stark tacksamhet just i den korta sekvensen av mitt liv. Herregud, vilken ynnest det är att få leva!!! Att fiska upp ett visakort ur plånboken som ligger i en fin handväska, så självklart betala för en måltid och sedan i lugn och ro slå sig ner med en god kopp kaffe vid ett bord och bara få vara. Åh, vad jag önskar så att jag kunde förmedla känslan på ett mer målande sätt för den var verkligen så stark!
 
Att vara tacksam. Flera forskare har studerat detta fenomen och tror stenhårt på att detta är en nyckel till inre lycka och till inre frid. Vad tror du?
 
KRAMAR