En dag kvar!!!


Efter veckor av väntan sticker vi äntligen i morgon till Västkusten, åh vad jag skall frossa i godis och massor av god mat hela helgen lång :-)

Väntar på att min kollega skall coacha klart så vi kan äta lunch snart, är vrålhungrig! Passar på att skriva några rader innan han kommer, har svårt att foksuera på jobbet nämligen när magen skriker efter mat ;-)

I morgon sticker vi som sagt till Göteborg för att sedan åka vidare till Skaftö för några dagar i sommarstugan med familjen. Det enda retliga är att vi hade inbrott i vår (nya) S60 härom natten, någon jäkla pundare (förmodar jag) som slog sönder rutorna på fyra bilar i garaget, så vi får knö in oss i Skodan imorgon. Tur att vi inte hunnit sälja den i alla fall!

Oj, nu kommer kollegan... Yes :-) Ha en fortsatt skön tisdag, kramkram!!!

Bilden är lånad från expressen.se

Festligheter


På väg till Anna i fredags, jag ser ju lite galen ut på bilden men det var ändå den bästa av de som Jimmy tog innan jag gick ;-) Nya sjalen fick följa med, dessutom fick jag ett ryck och använde en kappa som jag säkert inte använt på minst fem år. Men jag trivdes inte längre i den (för stora axelvaddar) så det var nog sista gången den fick följa med på äventyr...

Efter två mycket trevliga och sena kvällar kändes det perfekt att vi faktiskt fick sovmorgon i morse (till halvtio med den "nya" tiden), Irma vägrade nämligen att somna igår hemma hos Jimmys barndomsvän med familj utan slocknade istället i bilen efter midnatt då vi var på väg hem. Så hon var inte alls sugen på att väcka oss i morse utan vi fick väcka henne för ovanlighetens skull.

I fredags kväll var jag bjuden hem till Anna på födelsedagsfest här i Sjöstaden. Jättekul att se hennes och makens fina lägenhet IRL, lika tjusig som på bloggen :-) Det bjöds på en härlig buffé med tre olika sorters sallader med kallskuret och spännande tillbehör såsom grillade päron och granatäpple. Olika ostar, hembakat bröd, marmelader och andra godsaker stod också uppdukade och efter maten bjöds det på två sorters kakor/tårtor som naturligtvis också var fantastiskt goda! Bilder på alla godsaker hittar ni här, själv lyckades jag inte ens (trots att kameran var med) fånga födelsedagsbarnet på bild. Nä, bara jag får en systemkamera så kommer jag bli mycket bättre på att ta bilder ;-)

Igår var det middagsbjudning hemma hos Jimmys vän Christian med familj (de har tre ursöta barn som Irma tyckte det var jättekul att hänga efter under kvällen, så gosigt att se), både han och hans fru har ett stort intresse för matlagning och viner så det var en riktig kulinarisk upplevelse. På menyn stod en perfekt tillagad gazpacho, därefter löjromstoast, lammracks (de var verkligen helt perfekt tillagade) med två sorters kalla såser och ugnsrostade grönsaker samt en smoothie som avrundning. Det var ju Earth Hour igår och det var jättemysigt att sitta i en nedsläckt lägenhet med massor av levande ljus, så borde man ha det oftare.

Idag blir det middagsbjudning för tredje dagen i rad då vi skall ut till Värmdö och äta middag med Jimmys familj. Så här borde man ha det varje helg, inte dumt alls faktiskt :-)

Hoppas att ni haft en skön helg och får en toppensöndag, kramar ♥

Förskolepremiär


Irma i pappas goggles, kanske inte helt rätt storlek ;-) Idag är det dagispremiär, Irma & Jimmy traskade iväg för en liten stund sedan för att ta båten över till Söder där förskolan ligger och jag var förstås stolt som en tupp över min lilla tjej som över en natt blivit värsta stora dagisbruden :-)

God morgon på er! Idag stannar jag hemma, hade egentligen planerat för att vara med på inskolningen men det räckte med en förälder fick vi veta igår (då vi hade hembesök av den tjej som skall vara Irmas kontaktperson på dagis framöver) och med tanke på att jag inte är i toppform hoppar jag över jobbet idag (jobbar 60 % månaden ut, sedan går jag upp på 75 % och det känns rätt lagom med tanke på att inte Irma skall behöva gå alltför långa dagar på förskolan). Känns extremt lyxigt att ha en dag för mig själv, kan inte komma ihåg när det hände senast!

Igår kväll gick jag och Jimmy på gratisvisning av familjedramat Änglavakt som nyligen hade biopremiär. Utan att berätta för mycket så handlar filmen om en mammas (Izabella Scorupco) och pappas (Michael Nyqvist) känslomässiga kamp efter att deras nioåriga son hamnat i koma. Filmen har ett väldigt tydligt och tankeväckande budskap och är vacker men smärtsam på samma gång. Precis som livet är...

Jag kände dock en viss ambivalens när filmen var slut, har fortfarande inte bestämt mig för hur mycket jag tyckte om den. Kanske har det att göra med att jag delvis förväntat mig en annan handling, det är ju tyvärr lite riskabelt när det blir så. En egentligen riktigt bra film kan göra en besviken på grund av att man föreställt sig någonting annat... Jag tänker således inte betygsätta filmen utan nöja mig med att säga: se den och bestäm själv!

Hoppas att du får en fin torsdag, KRAM ♥