2014

Om jag skulle säga en sak om det här året som snart är till ända så är det att jag inte lär glömma det i första taget i alla fall... En skilsmässa. En sorgeprocess. En nystart. Ett nytt boende. En ny kärlek. Ett nytt liv. Och framförallt en ny tillvaro med de vackraste människor som jag kan föreställa mig, mina älskade döttrar Irma och Majken.
 
För ett år sedan befann jag mig i en torktumlare av känslor... Jag visste att jag stod vid klippkanten, smärtsamt medveten om att det skulle bli ett högt fall och med risk för att underlaget inte var mjukt och välkomnande. Men vad är alternativet i en sådan situation? Att gå tillbaka är ett näst intill ett omöjligt uppdrag, stigarna har vuxit igen och fyllts av oigenomträngliga törnbuskar. Stå kvar? Ja, kanske en stund... Men sedan då? Det kan ju också hända att fallet faktiskt får det att kittla i magen, att det inte blir så hårt som i fantastin och att det uppenbarar sig något annat där framför en, väl nere på fast mark igen. Något växande, frodande, nytt.
 
Med facit i hand skulle jag ha gjort en hel del annorlunda under årets första sex månader 2014. Men jag försöker att vara ödmjuk inför det som hände och slutresultatet blev på många sätt bra. De som varit inblandade i den här processen tror jag är lyckligare än då, än innan. För egen del har jag lärt mig mer om mig själv, om andra, om livet det här året än under alla utbildningsdagar jag tidigare tagit del av. Kris. Utveckling. Samma sak, olika begrepp.
 
2015. Jag har så stor tilltro till det nya året. Låt det bli mitt år. Låt mig få göra det jag älskar på jobbet. Att få inspirera andra, på olika sätt. Låt mig få känna kärlek, en enkel och ren kärlek baserad på ärlighet och respekt. Låt mig få njuta med och av mina döttrar, lukta på deras små svettvarma pannor en underbar sommardag vid franska Rivieran i juni. Låt mig få slumra bredvid dem en ruggig marskväll i TV-soffan. Låt mig få möjlighet att träna på olika sätt och stärka upp kropp och själ. Låt mig få utvecklas, glädjas, utmanas, älskas, förundras.
 
Jag önskar dig ett fantastiskt slut på detta år som jag hoppats varit ett värdefullt år, oavsett om du haft din uppmärksamhet på kris eller utveckling. Eller både och. Jag önskar dig en magisk start på 2015. Hur vill du ha det kommande året? Vad längtar du efter? Vad vill du uppnå under nästa år och vad behöver du göra för att lyckas? Vad vill du skriva ner eller säga högt när 2015 närmar sig sitt slut och du ska göra ett bokslut för nästkommande år?
 
Börja med slutet i sikte ♥
 
När jag sitter vid datorn om ett år och summerar mitt 2015 vill jag säga att "det här året kommer jag att minnas som ett av mina bästa år. Jag var den jag ville vara, jag gjorde det jag ville göra och jag är på väg framåt, uppåt, utåt, inåt. 2015 var ett av mina bästa år, någonsin."