Om ingenting speciellt...

Liljor, mina favoritblommor sedan många år tillbaka <3 Sedan augusti förra året har jag fått en ny bukett den 16:e varje månad vilket är den dag då jag och Magnus träffades för första gången... Romantiskt, ja. Jag har träffat en man som är mer godhjärtad och omtänksam än vad jag trodde kunde finnas där ute, Det är fint, att få vara föremål för någons kärlek på det sättet.
 
Borde inte alls sitta och blogga utan istället förbereda mig inför morgondagens utbildning (håller tillsammans med en kollega tre dagars utbildning i utvecklings- och förändringsarbete). Jag ska strax byta från min privata till jobbdatorn och checka igenom upplägget för morgondagen men det finns något rofyllt över att sitta här med soft pianomusik i bakgrunden och klinka lite på tangenterna, se vilka ord som formas under mina fingertoppar. 
 
Jag önskar dig en fin onsdag. Efter jobbet imorgon ska jag gå till Oscarsteatern och lyssna på Charlie Söderberg som föreläser om "balansekonomi", det ska bli intressant. Dels eftersom jag behöver balans i min ekonomi (haha) och dels eftersom jag föreläser rätt mycket själv så tycker jag alltid det är intressant att analysera andra föreläsare. Senast lyssnade jag på Kjell Enhager, han är väldigt underhållande att lyssna på tycker jag, och imorgon blir det en person jag hört gott om men inte lyssnat på tidigare. Går du på föreläsningar när tillfälle ges? Har du någon favorit?
 
Kram <3

Bland kullerstenar och söndagsbilagor...

Lördagskvällen tillbringades med Magnus i Gamla Stan, några (sten)trappor under fast mark på restaurangen Fem små hus. Ett mysigt ställe med god mat men precis som med många andra restauranger i denna stadsdel, inget unikt koncept och ingen exeptionell service. Nästa gång det vankas en romantisk middag i närheten av slottet är jag nyfiken på att testa Rouge, ett stenkast bort. Någon som varit där?
 
Söndag frukost/brunch/lunch. Det beror ju lite på när man vaknat vilken referensram man ska ha till närliggande måltid :-) Själv blev jag bortskämd med uppdukad lyxfrukost vid niotiden. Äggröra, bacon, stekta ostgratinerade tomater, serranoskinka, talleggio, färskt bröd, nypressad juice OCH Aftonbladet med söndagsbilaga!!! Inte dumt alls faktiskt. Och skönast av allt är att jag tre timmar senare fortfarande sitter i myskläder med morgonens tredje kopp thé och surfar runt bland tankar och drömmar, något spännande formas i huvudet och konkretiseras därefter via informationssökande på nätet. Bra samarbete mellan hård- och mjukvara :-D
 
En tanke som har slagit fäste i mitt inre och inte riktigt vill släppa taget är att undersöka möjligheten att ta med mina två tjejer till Thailand nästa vinter och bosätta oss på Koh Lanta i några veckor. Tre månader verkar vara det vanligaste om man vill ha barnen på svenska skolan men jag misstänker att deras pappa inte är jättesugen på att vara ifrån trollungarna så länge... Jag hade aldrig gått med på det så den tanken har jag slagit ur hågen redan. Men fem-sex veckor? Skulle det vara möjligt? Bara jag och de, en stund i livet i total närvaro? En paus från normalläget i Sverige för att skapa ett annat slags normalläge i några veckor på en helt annan plats. Åhhhh, jag är så sugen på det. Då är Irma sju och Majken fem, det borde ju inte vara något problem att resa själv med såpass stora barn tänker jag. Och jag tror inte att jag skulle känna mig ensam om det nu var så att tjejerna kunde gå på svenska skolan under tiden. Kanske skulle jag passa på att skriva ner sådant som finns i mitt huvud. Kanske ägna mig åt en stor dos daglig yogaträning. Kanske studera något på distans. Eller bara ligga i en solstol och läsa böcker <3
 
Jag får återkomma när jag landat mer i tankarna. Men jag vet hur jag fungerar utifrån tidigare erfarenheter, när en förändringstanke har slagit rot i mig är det svårt att bortrse från den inre rösten som pockar på uppmärksamhet. Hur som helst får Koh Lanta vänta för jag ska hålla ubildning tisdag-torsdag och har en hel del att förbereda inför dessa dagar. Och snart är det dags för mig att köra en reviderad version av "Lyckas vara lycklig" på Chefs- och personalmässan i Kista så det finns en del att sätta tänderna i. Tur att jag får jobba med det jag älskar, männirskors utveckling på olika sätt. Då är det inte tungt att jobba på en söndag, det gränslösa arbetslivet passar mig bra. Men, förstås, det är viktigt att sätta sina egna gränser.
 
Hoppas att du har en riktigt skön söndag oavsett vart du har din uppmärksamhet idag! Ett riktigt gott slut på veckan önskar jag dig, stor kram <3