Grillkväll & trötthet

Årets första picknick med engångsgrill, korv & bröd och obligatoriskt huttrande på fleeceplädarna :-) Mysigt hade vi och Irma åt hela tre korvar så hon var mer än nöjd med dagens middag!

Ojdå, kom Puckon med på bild också ;-)

Majken sover gärna med fina mössan från Dreggel långt neddragen över ögonen, skönt att sova ute men idag har hon faktiskt fått lite färg på kinderna trots att jag skyddar henne så gott jag kan från solen... Jag vill ju helst inte smörja in henne när hon är så liten, måste nog rota fram Irmas gamla solhattar i helgen!

Utsikten från från vår grillplats för kvällen, jag älskar Sjöstaden på våren och tankar verkligen positiv energi på de dagliga promenaderna här i området!

För en vecka sedan satt jag idag uppkrupen tillsammans med Cisses ena dotter i huset på Västkusten och tittade på Talang 2011, galet vad fort denna vecka har gått!!! Det känns ju som igår... Ikväll kollar jag också på samma program men har lite svårt att fokusera då jag har vansinnigt ont i halsen! Kan inte komma ihåg när jag hade sådan här halsbränna sedan men det är ju hemskt, jag vill inte svälja och försöker undvika det så gott jag kan vilket naturligtvis leder till att jag måste svälja hela tiden... HOPPAS att det går över snarast för jag har varken tid eller lust att vara hängig.

Har en period just nu när jag känner mig vansinnigt sliten, jag önskar av hela mitt hjärta att vissa bitar vill falla på plats och jag kämpar och kämpar och kämpar för att förbättra oddsen men det är tungt att ta den ena besvikelsen efter den andra och jag orkar inte mycket mer nu! Förmodligen är det därför halsen värker, kroppen säger ifrån men vad skall man göra då??? Att lägga sig under sängen och hålla för öronen är ju inte direkt en lösning på bekymret ;-) Det är bara att kämpa på och hoppas på det bästa och jag vet ju naturligtvis att folk har det så mycket kämpigare än jag men när orken tryter så gör den...

Egentligen borde jag tvätta en maskin ikväll och röja undan lite grann men jag orkar bara inte, kanske känns det bättre imorgon igen om jag bara får sova några timmar. Men det är tufft att pendla mellan hopp och besvikelse hela tiden, det tar så mycket på krafterna!!!

Jag hoppas att ni har en fin fredagskväll, kramar ♥

Ögongodis

Jag har inte besökt Paris ännu men idag när jag öppnade dessa helt fantastiska godsaker som jag fick av vännen Anna i förra veckan så tror jag bestämt att jag för en liten stund förflyttades från Hammarby Sjöstad till det anrika konditoriet Ladurée :-) TACK igen för dessa lyxiga munsbitar!!!

Det rosa chokladägget innehöll idel små goda chokladbitar, jag blir nästan lite deprimerad vid tanken på att det troligen dröjer innan jag får sätta tänderna i ett sådant ägg igen ;-)

Till och med en godisgris som jag hade lite svårt att äta upp dessa macarons som nästan smakar bättre med synen än med smaken, fantastiskt fina! Nä, nu MÅSTE jag åka till Paris snart!!! Kanske kan det bli en weekend dit till hösten, någon som vill hänga på???


Idag kom den här fina inbjudan med posten, jag anmälde mig så sent som för några veckor sedan till årets gala för bloggande mammor och det skall bli jätteroligt att träffa flera bloggerskor som jag följt i flera år IRL!

Egentligen borde jag ligga i sängen i skrivande stund, sov alldeles för få timmar inatt och jag har varit ganska trött idag men som vanligt går jag in i andra andningen vid halvelva på kvällen och nu sitter jag här igen... Läser bloggar, kollar tapeter och sorterar bland bilder :-)

Ikväll gjorde jag en härlig middag beståendes av inkokt lax med timjanmorötter, kokt potatis och kall romsås med färsk dill vilken jag och maken gav tummen upp till men Irma åt ingenting så vi får väl se om det blir en repris framöver... Jo, det tror jag nog att det blir men vår kräsna dotter får väl äta köttbullar/fiskpinnar/fiskbullar/falukorv till istället! Jag gissar att vi inte är den enda familjen i Sverige som slits mellan att laga bra mat som barnen ändå inte äter av eller att steka på köttbullar som går ner med ljusets hastighet fast med ett medföljande stygn av dåligt samvete att man borde inte servera köttbullar idag IGEN... Jag får väl helt enkelt börja rulla egna köttbullar oftare, när jag köper blir det oftast Mamma Scans ekologiska, Felix ekologiska eller Dafgårds nyhet "Farfars köttbullar" med över 80 % kött i. Vilka köttbullar köper ni eller lagar ni alltid egna?

Hoppas att ni får en skön torsdag, här hemma verkar det faktiskt som att ett sömntåg är på väg in så jag tror jag stänger ner datorn och hoppar på det ;-) Kramar ♥

Mormor & Moffe

Mamma/mormor med två av sina sex barnbarn på påskafton, en jättefin bild tycker jag på henne och mina tjejer!

Pappa/"Moffe" och Irma trivs väldigt bra ihop, så mysigt när vi är samlade från tre generationer :-) Irmas tröja är för övrigt nyinköpt från H&M och den är så himla fin tycker jag, dessutom väldigt mjuk och skön!

Godkväll tisdag, jag har precis suttit och kikat på årets upplaga av Inför Eurovision Song Contest som nu gått i flera år och är rätt så underhållande tycker jag! Det är väldigt sällan som jag tittar på TV numera, vår inspelningsbara box blev obrukbar när hela brf bytte till Telia för ett tag sedan och utan den fungerar inte mitt TV-tittande något vidare, en sådan måste vi definitivt ha igen när vi flyttar till huset :-)

Dagen har som vanligt rusat förbi, just nu kör jag en fullmatad tvättmaskin och får se om det blir en till innan läggdags. Efter en långhelg borta blir det obalans i "min" tvättkorg vilket jag tycker är lite jobbigt, en överfylld tvättkorg är INTE feng shui om ni frågar mig!

Till middag blev det en av veckans rätter från Linas Matkasse, hade egentligen tänkt laga till inkokt lax men körde på veckans snabba recept vilket var två sorters stekta korvar med bulgur och en fräsch mangosalsa. Perfekt vardagsmat, enkelt och gott med bra sammansättning av näringsämnen (om man väljer korvar med hög kötthalt vill säga) så detta blir garanterat en ny vardagsfavorit här hemma! Fotade inte middagen idag då Rasmus och svärmor var här men nästa gång så blir det bilder och recept på bloggen :-)

På väg till dagis stötte jag på Anna med sonen Maximilian (som numera är en berest liten herre efter att ha besökt två riktiga storstäder på kort tid) och det var jättetrevligt att uppdatera mig på deras vistelse till Barcelona i helgen, längtar dit som en galning nu och måste snart dit igen känner jag!!! Men om några veckor åker hela familjen till Marbella igen så det går ju ingen direkt nöd på oss heller ;-)

Nu skall jag hänga tvätt och slänga in en "rosa maskin", stor kram till er och vi hörs imorgon ♥