NOLL till ETTIdag skall jag och Marika (tillsammans med bebisarna förstås) gå till Kulturhuset för att besöka deras upplevelseutställning NOLL till ETT - det första året. Så här står det på Kulturhusets hemsida, visst verkar det mysigt :-)

NOLL till ETT är en inbjudan till ett möte med ditt spädbarn i rymlighet, stillhet, mjukhet och musik. Rummet tar avstamp i den livslånga vänskapen och kärleken mellan det lilla barnet och den vuxna, ett rum för de nyanlända världsmedborgarna och deras anhöriga.   

Den allra första tiden på klotet är avgörande för resten av våra liv. I den nära speglingen mellan barn och förälder läggs grunden för vår möjlighet att sätta oss i relation till världen och vår förmåga att utveckla både självkänsla och empati.   Hur upplever en liten bebis som just kommit ut ur en mage ett nytt rum? Var börjar jag? Var slutar du? Var slutar rummet och övergår i människa? Många av de rum vi vistas i är oerhört stimulerande, aktiverande, uppskruvade, trånga, bullriga. Här finns ett stilla rum. Vi skruvar ner.  

NOLL till ETT vänder sig till spädbarn från noll till ett år och deras vuxna och är en hyllning till mötet mellan dem. Det är också en tjuvstart på 2009 års vänskapstema på Kulturhuset.

Bilden är lånad från kulturhuset.se (fotograf: Per Kristiansen)

En fullspäckad dagOm några år kommer nog Irma också vilja vardagslyxa med en bra tidning och choklad men än så länge får hon nöja sig med sina egna leksaker :-)

Idag har vi hunnit med riktigt mycket, i morse gick vi till vårdcentralen då Irmas jobbiga hosta inte gett med sig (hon har hostat i drygt tre veckor nu men i övrigt är hon pigg och glad som vanligt). Efter ett besök hos vår husläkare gick vi till Sickla Köpvarter för inhandlande av hennes hostmedicin och lite böcker på bokrean (bokrean är den enda rean jag verkligen tycker om, i övrigt undviker jag alla reor så gott det går...)Leif Mannerströms Husmanskonst har jag sneglat på länge så det var ett välkommet tillskott till min numera ganska rejält tilltagna kokbokssamling (jag älskar kokböcker!) och några nya barnböcker behövs även om Ingrid badar som jag främst var ute efter var slutsåld :-(

Dessutom har vi hunnit med ytterligare en vända till vårdcentralen då Irma skulle få andas in någon form av hostmedicin från en enorm inhalatorstub och några andra små ärenden. Nu sitter hon en stund framför Teletubbies som hon verkligen älskar och jag får en välförtjänt paus :-)

Jimmy jobbar över men snart skall jag börja med middagen som den goda husfru jag är, har dock inte bestämt mig för vad jag skall laga ännu. Hmm, jag får botanisera i skafferiet lite... Kram på er så länge!

Var det koffein i vällingen?Jag undrar jag vad det var i vällingen som jag gav Irma tidigare ikväll, något väldigt uppiggande med tanke på hur hon beter sig i sängen just nu :-) När jag kom in för en liten stund sedan hade hon vänt sig ett helt varv och låg i en riktig Pippi Långstrump-pose, dvs med fötterna på huvudkudden :-)Nu gick jag precis in igen för att se om hon blivit lugnare då jag släckt lampan men nu körde hon med en helt ny pose - att ligga raklång längs över kudden... Så det var jag ju naturligtvis också tvungen att föreviga:Lilla busungen :-) Undrar vad hon skall hitta på i morgon ;-) Nya hyss varje dag...