En liten tillbakablick...

 
Äntligen kommer några små smakprov från vår sommar (plötsligt blev jag kompis med datorn igen efter flera dagars försök att föra över bilder från Instagram till bloggen via datorn och det har gått utan problem tidigare så fråga mig inte varför det varit totalt stopp just nu...)!!! Som ni har märkt har jag knapp bloggat på över två månader så här kommer en väldigt snabb och komprimerad resumé av hur jag har haft det sedan sist. Som ni kanske minns så började sommaren inte så bra, jag fick fatta ett tufft beslut men när det väl var gjort så har jag inte ångrat mig en endaste gång och kanske blev jag lite starkare på kuppen. Det som inte dödar, det härdar eller hur var det nu igen ;-)
Efter midsommar åkte jag till Djurönäset (nästan) längst ut på Värmdö för en utbildningsvecka i kommunikologi. Jag har nu hunnit med hela sju veckors utbildning sedan jag började i juni förra året och förhoppningsvis är jag redo att gå upp för att bli certifierad kommunikolog i slutet på oktober. Utbildningen har varit en gåva, hjälpt mig mycket på olika sätt. I väldigt kortfattade ordalag så är kommunikologi en disciplin som studerar andra discipliner (inom alla områden som rör mänskligt beteende, t.ex. sociologi, psykologi, pedagogik, coachning osv och på olika nivåer som forskningsresultat, metoder och principer) för att se vad som är gemensamt inom allt förändringsarbete och förändringsprocesser. Dvs att med utgångspunkt i kompetensen blir det mycket lättare att se vad olika sammanhang består av för i grund och botten är det samma mönster och beståndsdelar. Och det är dessa delar (nycklar) som är så otroligt användbara att bära med sig för att förstå sig själv, människor runt omkring, grupper, organisationer och samhällen. Det är både enkelt och svårt på samma gång, själva materialet som lärs ut är väldigt litet men användningsområdet är ALLT och ÖVERALLT där det finns människor inblandade!!! Jag skulle såklart kunna skriva mycket, mycket mer om denna kompetens som jag håller på att bygga upp (en livslång process för övrigt, man blir väl aldrig klar med att förstå och lära sig om sin omvärld och sig själv...) och jag kan av hela mitt hjärta rekommendera er att gå den första modulen för Truls Fleiner och Jorunn Sjöbakken (som är grundarna av kommunikologi och efter många år i den kliniska världen vigt de senaste 30 åren åt att utbilda i kommunikologi med en kraft och ett engagemang som är nästan obegripligt)! Den ger (tycker jag) en väldigt bra överblick i hela materialet och en förståelse för kompetensen som jag har upplevt väcker tankar hos de allra flesta som går och ger nya insikter man kanske inte hade (på en medveten nivå i alla fall) tidigare.
Jag har hunnit med två veckor ute på Djurönäset i sommar och en annan aspekt av att få utbilda mig till kommunikolog är förmånen att få träffa en hel massa fantastiska människor! Så nog har det blivit en och annan sommarkväll med en Appletini på bordet och spännande samtalsämnen i luften som ackopanjerats av livemusik och vattnets rofyllda kluckande vid restaturangen/baren Sjöboden på Djurö (har ni vägarna förbi en tisdag eller torsdag under somrarna framöver så lova att göra en avstickare, såååå mysigt)!
Men mest av allt så har jag njutit av att vara med mina fina flickor, älskade små systrar som gör mig alldeles varm i hjärtat att tänka på. Så stora som de har blivit och så mycket kärlek de ger varandra och oss!!! Alltid nya äventyr, bus, små upptäcktsfärder och inte minst deras resonemang som jag bara älskar att lyssna till ♥ Vi har tillbringat två veckor på Västkusten och sedan gjorde vi en liten roadtrip till Hallstahammar i Västmanland (två timmar från Stockholm) och hade det helt underbart, bara vi fyra! Tiden ihop har nämligen varit dyrbar denna sommar, på grund av mina utbildningsveckor har vi fått pussla och gå om varandra så jag och Jimmy har bara haft två sammanhängande veckor tillsammans samt en vecka till under slutet på juli. Och jag hade gärna haft minst det dubbla med familjen men har varit rätt så duktig på att gilla läget ändå. Och vi funderar på att åka till Spanien i höst för att få lite mer semesterfeeling så det går ju egentligen ingen nöd på oss :-)
Den här sommaren har jag njutit av "det lilla" i tillvaron och försökt att hitta saker att njuta av så ofta som möjligt.  En god kopp cappuccino till exempel, eller en joggingrunda i morgonsolen. Eller att hålla en varm barnhand i min (om det nu kan räknas som "det lilla" i tillvaron, det är väl snarare "det största" men ni förstår nog vad jag menar...). Och detta skall jag fortsätta med, man behöver inte göra något speciellt för att ha det bra och framförallt inte på sommaren tycker jag. Då räcker det så gott med att plocka några solvarma smultron eller doppa tårna i havet eller lösa ett korsord eller dricka ett glas jordgubbssaft tillsammans med någon som man tycker om ♥ För det ger så mycket positiv energi!!!
 
Ja, det var en kort resumé av vad som hänt under sommaren för min del. Inte så mycket egentligen och samtidigt massor med små upplevelser att spara och plocka fram senare i år eller när som helst. Hur har DIN sommar varit? Hoppas att du har njutit, vilat upp dig, skrattat, solat, njutit, sovit, ätit gott, legat på en klippa, suttit på en parkbänk, åkt någonstans dit du längtat, träffat de som ger dig glädje, samlat på dig små och stora minnesbitar att plocka fram när som helst att njuta av. 
 
Jag hoppas att du finns kvar här och hänger med på en ny bloggresa framöver :-) Jag skall göra mitt bästa för att hitta en bra mix av personliga tankar, ytligheter, recept, vardagsliv och glädjeämnen att dela med mig av här i höst 
 
KRAAAAAAAM

Bara så att ni vet...

...så har jag försökt få till ett blogginlägg i tre dagar nu. Men någon högre (ond) makt vill uppenbarligen inte att jag tar upp bloggandet igen!!? Bilder försvinner på datorn, jag kan inte publicera via telefonen, datorn hänger sig. Jag har till och med gett mig på datorn rent fysiskt men inte ens det hjälpte ;-)
 
Jag försöker igen men efter att ha suttit en timme nu på morgonen och valt ut bilder och försökt ladda upp dessa så tappade jag de goda tillstånd jag hade när jag gick upp... Så nu byter jag ram och gör mig en god frukost istället!!! Och under tiden så följ mig gärna på Instagram (carolineshemligheter) där jag "minibloggar" varje dag :-)
 
KRAAAAAAM