Sesampanerade chicken nuggets med sötsur sås

Här kommer ett recpet till från förra veckans matkasse, riktigt lätt att laga till och mycket gott! Perfekt för fredagsmyset, både Irma och Majken åt dessutom med (ganska) god aptit vilket är ett gott betyg. Jag åt mina nuggets med en enkel sallad och de andra fick riset så som jag brukar göra: en timbal till Jimmy och ett rishjärta till Irma. Jag tycker att det ser mycket festligare ut då. Irmas hjärta gör jag med hjälp av ett litet thépåsefat från Bruka Design, blir en perfekt portion för henne! Jag tror aldrig att jag köpt fryst kycklinginnerfilé tidigare men det är ju kanon, lagom bitar och dessutom saftigare än vanlig filé upplevde jag det som (OBS! Inte att förväxla med kycklinglårfilé som är något annat).
Denna vecka är ganska intensiv med tidiga morgnar och Irma somnar inte förrän mellan nio och halvtio nu när det är ljusare ute (måste skaffa mörkläggningsgardiner till tjejernas rum) så mina dagar rullar på från halvsex till halvtio på kvällen och sedan har jag inte så mycket ork kvar... Hoppas det blir bättre imorgon då det är min sista utbildningsdag och jag slutar lite tidigare och kanske får lite mer tid över på kvällen. Vi har börjat kolla in en ny serie som Jimmys kompis å det varmaste rekommenderade och det är en perfekt avrundning på kvällen, två avsnitt av Breaking Bad som serien heter tillsammans med jordgubbs- och vaniljthé, två rutor mörk mintchoklad och i bästa fall lite fotmassage :-) Hoppas att du har en fin kväll, kramar!!!

4 portioner
600 gram kycklinginnerfilé (1 påse)
2 ägg
1 dl ströbröd
2 dl sesamfrön
1 tsk salt (ev. mer)
1,5 krm vitpeppar (ev. mer)
3 msk olja
4 portioner jasminris
2 paprikor (en gul & en röd)
1 burk Uncle Ben's sötsura sås

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Häll oljan i en långpanna och ställ åt sidan.
2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
3. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp äggen i en den ena. I den andra blandas ströbröd, sesamfrön, salt och vitpeppar.
4. Doppa kycklinginnerfilé (tinad) i uppvispat ägg, vänd sedan bitarna i sesamfröblandningen och lägg ner dessa i långpannan. Tillaga i mitten av ugnen i 12-14 minuter. Ta ut dem efter halva tiden och vänd bitarna försiktigt med kökspincett eller stekspade.
5. Skär paprikorna i klyftor och ställ i ett glas. Värm en burk sötsur sås i en kastrull.
6. Servera sesampanerade chicken nuggets med nykokt ris, sötsur sås och paprikaklyftor. Enkelt och gott!

Kommentarer :

#1: Johanna

Vad gott det ser ut! Barnen gillar ju chicken nuggets, men jag har aldrig gjort från scratch. Utan jag tror det är Kronfågel som har färska färdiga, som man bara värmer i ugnen några minuter.

Men nu får jag testa att göra detta :)



Hoppas du har en fin torsdag!!



Kramar!

skriven
#2: Hanna

Ser riktigt gott ut!! Måste testas här hemma!! kram

skriven

Kommentera inlägget här :