Fyra rätt på en fredag

(null)
Rätt nummer 1  Skaldjur är helrätt varje dag året om (om man inte som min bror får kraftiga allergiska reaktioner av skaldjur, förstås). Förra helgen blev det färska kräftor från Smögen som var riktigt fina. Så mysigt att låta maten få ta tid på helgen, skaldjur är ju perfekt för det syftet. Och nu när barnen är större och kan skala själva är det väldigt mycket härligare, haha.
 
Dessutom lärde jag mig i helgen av svärfar att i Stockholm måste man säga havskräftor för benämningen färska kräftor betyder tydligen per definition insjökräftor 😛 Inte lätt att veta för en person som kommer från Västkusten...
(null)
Rätt nummer 2  Vin på helgen för att förhöja smaker och för att förhöja livet, helt enkelt. Ett glas rosé i eftermiddagssolen, ett glas rött till en god köttbit (eller ostar, inte att förglömma) eller ett glas iskallt, krispigt vitt vin till skaldjuren. Vi dricker ofta Petit Chablis, så gott och bra pris för ett sådant schyst vin.
(null)
Rätt nummer 3 ♥ Att börja fredagen med en nyttig smoothie. Grön, rosa, gul eller lila spelar mindre roll. Alltid rätt 😚
(null)
Rätt nummer 4 ♥ Att sätta på sig något som man blir glad av och som känns somrigt kanske inte är helt rätt i januari men definitivt den 15 maj. Fast kontentan av hela skiten är väl att allt som gör en glad är rätt för just mig/dig/oss!
 
Godmorgon!
Fredag igen, alltså så fort det går. Känner ni också det? Fredag hela veckan, liksom. Det är 14 skoldagar kvar innan sommarlovet berättade en kille i tjejernas ridgrupp för mig igår. Han hade räknat noga på detta 😍
 
Idag kommer våra fyra kids tillbaka, då blir det Let´s Dance och sannolikt någon form av tacomiddag. Sex personer ska tränga ihop sig i soffan och vi säger varje barnfredag att "nu måste vi beställa en hörnsoffa". Vissa saker står liksom kvar på to do-listan väldigt länge... Men som tur är har Olle sin egen rutin att hämta ut täcke, kuddar och allsköns gosedjur från sitt rum för att bygga en egen myshörna framför TV:n. Där slår han sig ambitiöst ner varje TV-kväll med den goda intentionen att se klart programmet eller filmen och utan undantag somnar han inom femton minuter 💜 Barn är underbara!
 
Nä, nu gick starten för den här dagen. Dags att ta en snabb dusch, en smoothie och sätta igång datorn (jobbdatorn, alltså).
 
Ha en riktigt mysig fredag, stor kram!
Taggar: ellos, fredagsfeeling, fredagsmys, kräftor, petitchablis, skaldjur, smoothie;

Kommentera inlägget här :