Croque Monsieur LCHF

(null)
Godmorgon juni, du kunde inte ha börjat bättre! Runt 25 grader idag, strålande sol och havet ligger stilla här utanför. Underbart, minst sagt ♥ En annan bra start på dagen skulle en low carb croque monsieur kunna vara. Detta är min räddning i perioder när jag försöker vara strikt med att utesluta framförallt vitt mjöl och snabba kolhydrater. Eftersom jag älskar varma mackor vill jag ju inte leva utan (någon form av) sådana. Nu finns det säkert de som menar på att det här är ingen direkt hälsomat heller, med smält ost och skinka eller bacon. Men gott är det 🙂
(null)
Konsistensen påminner om en kombination av omelett, pannkaka och någon slags toast. Hemligheten är att steka "brödet" ganska länge så att det får en kompakt känsla.
(null)
Receptet hittade jag för flera år sedan hos 56 kilo och det står sig än. Riktigt gott och lagom mättande som en vardagslunch eller stadig frukost.
 
2 portioner:
1 liten burk keso (250 gram)
2 ägg
1 1/2 msk fiberhusk
en nypa salt
Några tag med pepparkvarnen
4 skivor (gärna smakrik) ost
Några skivor rökt skinka eller stekt bacon
tomat (gärna romantica)
dijonsenap
smör eller olja att steka i
 
Gör så här:
Vispa ihop ägg, keso, fiberhusk och en nypa salt med en stavmixer.
Hetta upp cirka en matsked smör eller olja i en stekpanna och klicka ut fyra plättar. Snygga till dem med baksidan av en matsked. Sänk till medelvärme och stek plättarna i cirka 4-5 minuter, låt plättarna få fin färg på ena sidan.

Vänd dem därefter och platta ut smeten vid behov med baksidan av en stekspade. Låt steka 2-3 minuter till innan de vänds igen. Lägg på ostskivor på alla plättar och därefter dijonsenap på två av dem. Lägg över skinka (eller bacon) samt tomatskivor ovanpå senapen och låt gå ett tag till i pannan. Lägg ihop plättarna. Garnera gärna med färsk basilika, några droppar tabasco samt dra över några varv med pepparkvarnen.
 
Supergott 😋

Kommentera inlägget här :