Ostbricka är alltid rätt - speciellt idag ♥

(null)
Långhelg igen, så härligt. Jag uppskattar verkligen dessa lediga dagar extra mycket den här våren, de behövs för att ladda om. Ikväll firar vi in Kristi Himmelfärd (eller ja, vi firar kanske mest in själva långhelgen) med en ostbricka och ett glas rött.
 
Just en ostbricka går ju att variera i det oändliga. Antingen en enkel, klassisk som här på bilderna eller så är det aldrig fel att gratinera brieosten, köra på krustader, hemmagjorda chili cheese tops m.m. I förra veckan gjorde jag en egen äppelchutney, läste inte receptet så noga så det visade sig bli typ femtioelva portioner. Nu har vi äppelchutney så att det räcker fram till jul... 2022 🙃
(null)
Barnen gillar brie så det blir det ofta när kidsen är med. Jag är inte så förtjust i kall brie men däremot i krustader som får smälta i ugnen (med lite kall hjortronsylt på) eller i en brietårta med honung, nötter och färska timjankvistar. Gratinerad som den är eller inbakad i smördeg. Gruyère är ett måste och gärna en bit brie de meaux som har fått ligga ute i timmar, den ska nästan vandra iväg. Mmmm. Och olika sorters marmelader, det är också väldigt gott med kvittenhonung till ostbrickan. Och så jordgubbar, vindruvor, någon citrusfrukt, päron och kanske passionsfrukt. Och olika sorters kex, fröknäcke och grissini. Hur vill du ha din ostbricka?
(null)
Så sant, så sant. Din hälsa är allt. Självklart kan du vara sjuk och lycklig, vara rik på kärlek och ha nära relationer ändå. Men den psykiska och fysiska hälsan skapar kraft, långsiktighet och möjlighet att kunna ge. Och få. The greatest wealth is health ♥
 
Godmorgon höll jag på att skriva men klockan är 13.00 så det vore väl att överdriva litegrann 🙂 Men det var ändå en god morgon för min del efter 48 timmars fasta och två omgångar med tarmsköljning. Äntligen fick jag genomgå min koloskopiundersökning och även om den inte är jättekul i sig så var glädjen efteråt när den var gjord desto större.
 
Jag kom in till Danderyds sjukhus igår morse efter att ha fastat ett dygn och fått i mig fyra liter laxerande lösning. Hann så långt som till britsen, fick en kanyl insatt för att få lugnande och smärtstillande när läkaren insåg att undersökningen inte kunde genomföras (går inte in på detaljerna).
 
Jag som hade en kärleksfullt bredd smörgås redo att få äta efter undersökningen, det var faktiskt ganska jobbigt att fasta ett dygn. Det är väl för att jag är så matglad 😋 Istället fick jag höra att jag fick åka hem igen, fasta ett dygn till, köra en omgång till med fyra liter sötkvalmig vätska och komma tillbaka idag fredag klockan åtta. Fy fan, vad deppigt alltså. Jag VET att massor med människor skulle byta med mig och slippa andra typer av tillstånd för en sketen koloskopiundersökning men det kändes ändå hårt...
 
Så imorse, efter 48 timmar utan mat, var jag ganska mör när jag kom tillbaka. Och undersökningen var som sagt inte så kul (jag har tydligen väldigt slingriga tarmar vilket gör det hela mer smärtsamt). Kombinationen smärtlindring, lugnande, en underbar sköterska samt en väldigt lugn och proffsig läkare gjorde ändå upplevelsen så positiv som det var möjligt.
 
Men efteråt, jag kände mig så lycklig! I och för sig behövde de ta cellprover att skicka vidare men lycklig för att få ÄTA igen!!! Direkt till McDonalds, två hamburgare och en stor cappuccino. Lycka ♥
 
Men nu ska jag verkligen fundera över mina livsval. Jag tror tyvärr inte att någon magisk grön tablett kommer att hjälpa mig med mina magproblem utan det krävs andra insatser. Ett första steg är nu att byta ut mejeriprodukter mot växtbaserade. Jag har gjort det förut och det ska gå bra. Därefter ska jag dra ner på gluten. Sedan får vi se.
 
Ha en riktigt fin helg nu och njut av ledigheten om du har möjlighet att vara ledig 💜
Stor kram till dig!!!
Taggar: brie, briedemeaux, gruyere, lycka, ostbricka;

Kommentera inlägget här :