Fågelskådning med fokus på kossor

(null)
Godmorgon från kohagen ♥ Det är här förvisso en bild från i går morse men det var liksom inte riktigt läge att blogga då 🙂 Men vädret är detsamma idag, kossorna finns kvar och jag vill gärna bjuda på ett fantastiskt tips (tycker jag själv), nämligen att ge dig ut på fågelskådning den här tiden på året. 
 
Jag har aldrig varit på en fågelskådning innan jag och Jocke träffades och jag är fortfarande hopplöst dålig på att lokalisera en bofink eller trädgårdssångare... Men själva grejen, det är ju sååå mysigt. Nu har vi lyxen att svärfar är vansinnigt duktig på fåglar men oavsett, prova på att ge dig ut på en fågelskådning. Eller ja, i vårt fall är det kanske ännu mer en koskådning eftersom barnen först och främst vill hälsa på alla kossor i naturreservatet där vi vandrar. Det heter förövrigt Angarnsjöängen och återfinns i Vallentuna norr om Stockholm. För dig som bor i Sverige men inte i Stockholm kan du hitta dina bästa platser för fågelskådning här.
(null)
Tjejen som kunde tala med kossor ♥ Irma är en riktig djurvän och älskar att mysa med kossorna, vissa av dem är riktigt sällskapliga. Det är det bästa med hela fågelskådningen enligt henne. Och visst är det så, att en del personer tycks gilla djur nästan mer än människor 🙂
(null)
Alltså, detta är sååååå mysigt. För en sann fågelskådare som svärfar Willy ska den helst påbörjas vid 07.00 på morgonen (senast) men i år då det bara var vi sex samt Jockes föräldrar (vi har annars varit upp emot 20 personer) började vi vid 08.00. Och det funkade ju bra det också, vi var klara vid 14.00 och det känns helt lagom med sex timmar.
(null)
Och vad gör man på en fågelskådning då??? Jo, man går en stund i dessa magiska omgivningar (med kikare och någon fågelbok helst) och tittar på djurlivet innan anhalt nummer ett dyker upp. Alltid samma plats och samma procedur. Medhavd gofrukost i gräset och en liten hutt jägermeister för oss vuxna.
 
Sedan går vi ett pass till, snabbfika vid ett fågeltorn, fortsatt vandring, en skön lunch i gröngräset (vill gärna uppmärksamma er på vårt exemplariska avstånd till svärisarna 😍), mer vandring och så avslutar vi med hembakt och kaffe i gröngräset. Ja, ni hör ju... En sådan perfekt dag att få till under Kristi himmelfärdshelgen då det ju faktiskt finns gott om tid.
(null)
Sedan på kvällen lyxade vi till det med en riktigt fin flaska champagne (ibland måste man ju få fira livet), en boeuf borgogne och färska jordgubbar med vispad grädde. Livet kan vara ljust, även år 2020 ♥ 
(null)
Och så avrundar jag denna bildkavalkad med onsdagens middag, cashew chicken - kycklingwok från Zeinas Kitchen. En favoriträtt här hemma. Lättpanerad kyckling i sojasyrlig sås med grönsaker, nötter och ris. Så jäkla gott alltså!!!
 
Godmorgon fina du!
Fredag fast det känns som söndag, en sådan lyx ♥ Idag ska vi ta en premiärtur med båten in till Stockholm, kanske köpa en glass på vägen och bara njuta av timmarna innan vi ska lämna över barnen till killarnas mamma och tjejernas pappa. Och sedan blir det fokus på att fixa hemma i helgen. Jag ska även under dessa dagar in till Mind då jag numera sitter i deras självmordslinje två gånger i månaden. Det känns bra att kunna bidra med något i dessa oroliga tider.
 
Jag hoppas att du får en riktigt härlig helg med sol, värme och glädje.
Stor kram!!!
Taggar: Angarnsjöängen, cashewchicken, champagne, fågelskådning, inspiration, kycklingwok, polroger, stockholm, utflykt, vallentuna, zeinaskitchen;

Kommentera inlägget här :