Om gluten, rynkor och att vara nöjd

(null)
Godmorgon underbara Sverige! När vädret är som det är dessa dagar känns allt lättare, ljusare, härligare. Det är fasen värt att ha stått på fuktiga bussar i januarirusket eller ha kurat ihop sig i novemberblåsten när försommaren kommer. Njutningen blir större, mer koncentrerad och tas inte för given. Jag älskar årstider! Alla fyra har verkligen sin charm. Sedan är det ju förstås liiiite lättare att njuta av livet en solig majmorgon än en blåsig novembermorgon på en överfull buss in till stan 🙂
(null)
Det gäller att hitta guldkornen i vardagen när man jobbar hemma vecka efter vecka, månad efter månad. Att börja morgonen med en promenad, en cappuccino samt en ostfralla från Gateau är äkta vardagsnjutning. Tyvärr har de inget glutenfritt bröd men tydligen kan surdegsbröd funka för personer med IBS om man inte är allergisk mot gluten. Jag ska läsa på mer om detta. Jag är inte glutenintolerant när man tagit blodprov men märker vilken skillnad det blir om jag äter (vitt) bröd och pasta jämfört med om jag inte gör det. Mina magbesvär blir sämre direkt. Och tvärtom.
(null)
 Idag saknar jag mitt mörka hår!!! Ytliga ting, jag vet... Men jag är inte säker på att det är 100 % jag att vara persikofärgad... Jag är lite ambivalent, vissa dagar tycker jag att det är fint och andra att jag ser glåmig och risig ut med min nya hårfärg. Vi får se till hösten, jag kanske går tillbaka till min urspungliga plan då :-)
(null)
Dagens visdomsord som mötte mig på telefonen imorse. Att bli äldre betyder kort och gott att du fortfarande lever och har möjligheten att ta vara på ditt liv. Vilken fantastisk ynnest det är, att få bli gammal. Hur många hade inte gjort vad som helst för att få ett extra år???
 
Och när vi ändå är inne på det här med åldrande... Det som kan upplevas som störande rynkor är ju egentligen ringar på ditt eget årsträd. Att vara årsrik. Det borde inte vara något att känna stress över, utan enbart tacksamhet ♥ Fast det är lättare att se andras vackra rynkor än sina egna...
 
Jag har verkligen inga problem med att människor gör vad de själva anser är rätt och bäst, för sitt utseendes skull. Men ändå är det lite sorgligt när det tycks finnas en uppfattning i samhället att män åldras till det bättre, och kvinnor till det sämre. Det blir tydligt tycker jag när vi tittar på "The Morning Show" just nu, hur kvinnor i Hollywood opererar om sig medan männen tycks bli mer creddiga ju fler rynkor de får...
 
Härliga torsdag. Ridning på schemat i eftermiddag och tjejerna sover här inatt, de kommer en dag för tidigt. Det är för att jag och Jocke ska åka till Göteborg nästa torsdag, för mammas urnsättning. Jag vill gärna vara med även om det är en liten cermoni som går fort. Det är ändå en stor sak, att få vara vid mammas gravplats den stunden. Och få lägga en vacker blomma vid det ställe där hon nu ska få vila, för alltid.
 
Så speciellt det var när hon begravdes den 13 mars. Det som nu känns "normalt", kändes då väldigt avvikande och otryggt. Då, i mitten på mars, gapade hyllorna tomma i mataffärerna och på apoteken. Dödstalen ökade och ökade i södra Europa och allting kändes näst intill apokalyptiskt.
 
Idag känns det helt klart mer hoppfullt än det gjorde där och då, i mitten på mars. En dag i Göteborg då solen tittade fram precis när mammas begravning började. Det var en väldigt vacker stund ♥ Trots att vi inte fick krama varandra och höll avstånd. Livet... Jag tror meningen med alltihopa är att försöka vara nöjd. Inte rusa efter mer hela tiden, efter framtiden. Ta vara på dagen och att göra det bästa av den. Det är gott så.
 
Ha en härlig torsdag nu, stor kram!

Kommentera inlägget här :