17 tips på goda tilltugg ♥

(null)
Den här sommaren är min ambition att "keep it simple" 🙂 Hur många somrar har jag inte slitit som en galning med att fixa frukostbuffé, härliga picknickar och därefter middagar som tagit timmar att planera för, inhandla till, laga, äta (just den delen brukar gå provocerande fort i förhållande till de andra momenten 😃) och städa köket efteråt.
 
När semestern varit slut har jag inte alls haft den energi och solbrända (välmående) kropp som jag fantiserat om. Nä, det finns så många grymma genvägar att ta till och ändå ha det mysigt med semesterfeeling och guldkant på sommardagarna ♥
(null)
Detta är ju så vansinnigt enkelt och gott. Jag skulle kunna äta krustader med skagenröra samt dricka bubbel dagarna i ända. Jag köper helt enkelt riktigt grym skagenröra i butik numera. Alltså ABSOLUT inte från Falkeskog eller annan röra med typ 1 % räkor och resten tillsatser av olika slag... Nä, nä, det ska vara real stuff. Som tur är har många matbutiker (t.ex. ICA) egengjord skagenröra som är kanon. Ett perfekt snabbtips istället för att skala, hacka och blanda ihop själv.
 
Jag fyller krustaderna med rikligt med skagenröra och därefter lägger jag på på en liten bit citron (utan skinn, väldigt viktigt), färsk dill, några droppar tabasco och nymald svartpeppar. Alltså, så gott ju!!!
(null)
Dessa gjorde jag häromkvällen till mig och Jocke och även en annan sort med brie de meaux (som fått ligga framme i timmar för perfekt konsistens), hjortonsylt och finklippt färsk persilja. Lika goda varma som kalla. Gratinerar du dessa i ugnen så tänk på att det går fort, max några minuter för sedan blir de lätt brända. Kör du dem i ugnen så lägger du på sylt och persilja efter att du tagit ut dem.
 
Vi älskar ostar men det blir ofta att vi slänger ost som blivit glömd i plastburkar och som får en att falla baklänges när de öppnas veckor senare 😅 Så den här sommaren blir det enkelt, gryere och brie de meaux räcker fint med lite färska bär, kex och någon god sylt till.
 
Jag vill gärna ha "extra allt" när det kommer till mat och Jocke har varit frustrerad över det mer en än gång under våra år tillsammans. "Extra allt" är superhärligt och gott men innebär i förlängningen extra kilon, extra utgifter och extra tidsåtgång. Men den här sommaren försöker jag som sagt att tänka annorlunda, keep it simple (stupid) ♥
 
Nu på sommaren är det ju så trevligt att få hänga så där lagom prestigelöst med goda vänner och familjen, gärna utomhus. Jag letade i arkivet här på bloggen häromdagen och här kommer fler tips på enkla och goda tilltugg att bjuda på när värmen (snart hoppas jag) kommer tillbaka:
 
Jag hittade det här inlägget från 2013 och det var ju riktigt ambitiöst måste jag säga. Inte mindre än 11 bra tips på goda tilltugg, snittar och kanapéer 😍
 
Laxtårta med löjrom är perfekt att bjuda på när det är en lite större bjudning, sååå gott alltså!
 
Ceviche med räkor är magiskt gott och fräscht om man vill bjuda på något lite lättare/nyttigare som är festligt.
 
De här superenkla snittarna med löjrom och smetana skrev jag om ganska nyss, fick inspiration från en annan blogg och de är kanongoda. 
 
Smörstekt toast med laxröra är alltid rätt, oavsett årstid och tillfälle 😘
 
Hoppas att du fick lite inspiration och jag tar gärna emot dina bästa tips på (enkla) snittar och tilltugg som alltid går hem ♥ Ha en fortsatt härlig vecka, kramar!
Taggar: snittar, vardagslyx;

Kommentera inlägget här :