
God förmiddag! Just nu är det lungt här hemma, Jimmy och Irma sover och jag har precis gjort en stor sats köttfärssås som står och puttrar på spisen. Senare i eftermiddag blir det en tur till IKEA (om Jimmy orkar, han är fortfarande inte helt bra) och jag kanske ger mig ut på en cykeltur, har knappt rört på mig i helgen. Igår hade vi en lugn kväll med god mat och jag kollade på the Village medan Jimmy sov (han lade sig nio, stackarn). Till förrätt blev det den här toasten med laxröra, alltid lika gott och enkelt! Nästa gång hackar jag nog lite färska räkor och kompletterar med, kan nog bli riktigt bra. Ha en underbar söndag, kram på er ♥
2-4 portioner
150 gram rökt eller gravad lax (personligen tycker jag att Falkeskogs är bäst)
0,5 rödlök eller 1 liten rödlök på knippe (eller 2 msk finhackad gräslök)
1 dl créme fraiche (34 %)
1 msk pressad citron
2 tsk stenbitsrom eller liknande (jag tog Falkeskogs "extra fin kaviar")
0,5 dl färsk dill (ev lite mer)
1 tsk pepparrot och/eller
0,5 tsk dijonsenap
nymalen vitpeppar och svartpeppar
4 skivor formfranska
smör att steka i
Gör så här:
Hacka laxen samt rödlöken fint. Blanda med créme fraiche, citron, pepparrot, finhackad dill samt dijonsenap (om man vill tar man enbart pepparrot eller senap). Vänd i stenbitsromen och peppra. Låt gärna stå kallt en stund och smaka av innan uppläggning. Ta ett vanligt dricksglas för att göra rundlar av brödskivorna, stek i rikligt med smör så att de får fin färg. Lägg upp 1-2 rundlar på vardera tallrik, lägg på laxröran och garnera med dill, citron samt grovmalen svartpeppar.
Wow, det där såg gott ut! :)
skriven