Vanedjur



Är det inte lite fascinernade vilka extrema vanemänniskor vi är när det kommer till frukostrutiner? Aldrig skulle man väl äta samma sak till middag, dag efter dag? Men när det gäller frukost är rutinerna heliga, åtminstone hemma hos oss. Min frukost består alltid av (åtminstone sedan någon månad tillbaka, innan det hade jag en annan rutin... jag byter således frukostmeny med jämna mellanrum) två rostade rågkusar med prästost eller stureost (den senare är i och för sig fet med 38 % fett men är en av få ostar som inte innehåller E251 vilket ju sägs kunna vara cancerframkallande), kalkon eller kokt skinka och någon grönsak (gurka, tomat eller avocado) samt en kopp rooibosthé och en brustablett (C-vitamin). Däremot ser själva förfarandet kring frukosten annorlunda ut från morgon till morgon beroende på vad Irma företar sig. Idag t.ex. tog jag precis sista tuggan en timme och tio minuter efter det att jag dukat fram frukosten ;-) S¨frukost här hemma är riktig slowfood skulle man kunna säga ;-)

Intresseklubben antecknar, eller? Nu vet ni kära bloggvänner hur min frukost ser ut, hur ser DIN frukost ut? Mina vänner fnissar nog nu för jag har alltid varit intresserad av vad/hur andra äter, i min familj brukar vi alltid fråga när vi pratar med varandra i telefon vad man har ätit under dagen :-) Och när Jimmy kommer hem från jobbet vill jag veta vad han har ätit till lunch samt berätta om vad jag har ätit från morgon till sen eftermiddag (han är måttligt intresserad men jag berättar alltid ändå). Haha, så nu vet ni en knäpp detalj om mig!

Kramar och ha en underbar fredag ♥

Kommentarer :

#1: jessi

Min frukost är oftast det som bjuds på jobbet, havregrynsgröt, gyllenhjelmsgröt, mannagröt, äggmackor osv... vi äter ju med barnen i matsalen. (förskollärare)



Hoppas du får en härligt start på helgen!

skriven
#2: Carolines hemligheter

Vilken lyx, och det lät som riktigt god fruksot också. Mannagrynsgröt är ju så gott, och äggmacka och... Jag är nog visst lite hungrig, dags att äta mellis ;-)



Ha en skön fredagskväll, kram!!

skriven
#3: Ann-Louise

Usch jag är urusel på frukost på vardagarna. Det är för tidigt för att jag ska kunna tugga och svälja ;-) Brukar grunda med en drickyoghurt och en kopp kaffe......



På helgen däremot är jag bortskämd av maken som åker och köper nybakt bröd, skinka över disk osv. Då blir det härliga bröd med aprikoser och pumpafrön, min favorit big time! + Caffe latte och juice.



Har aldrig hört talas om E251. Finns det i många varor?



ha en mysig fredagskväll.

Kramar

skriven
#4: Sjöstadsfröken

Jag tycker också att mat är ett kul samtalsämne, jag frågar också vad Sambon ätit till lunch, hans luncher är alltid mycket mer delikata än mina skolluncher även om mattanterna oftast får till god mat med de få slantar de har att röra sig med.



Hur som helst... vardagsfrukost: en kopp earl green, med lite mjölk och en banan när jag läser tidningen vid halv 6, en mjuk smörgås, helst hembakta "hälsobullar" annars vad jag hittar i frysen med rökt skinka och gurka, denna äter jag på tåget mellan Kungsängen och Bro strax efter 7. Sen blir det två Extra med mintsmak för att få bort alla frön som fastnar i tänderna. Väl framme på jobbet 7.40 blir det kaffe med mjölk. Jag är en rätt inrutad person som du ser. På helgen blir det lite roligare saker. Hur går det med träningen? Håller utkik efter dig på Nautilus! kram

skriven
#5: Sofie

Det enda roliga med att ha varit hemma sjuk i veckan är att jag haft tid o läsa din blogg... : ) Känns nästan som den gamla goda Pol Mag-tiden då vi ofta avhandlade diverse vardagliga men ack så viktiga företeelser som t.ex. mattips : )



Min frukost består av kaffe (helt o-utbytbart!!) o en grov osötad smörgås med Gouda-ost (är inne i en GI-period)



Kram o hoppas du blivit bättre med förkylningen ;)

skriven
#6: Carolines hemligheter

Kul med era frukostrutiner, kaffe verkar vara en gemensam nämnare i alla fall ;-) Nu skall jag sova, skall upp om fyra (!) timmar och åka till Eksjö för bröllopsfest, hörs snart igen.



Kram & sov gott!

skriven
#7: Madeleine

Min är alltid samma. Oftast mackor eller gröt. Enformigt.. kram

skriven
#8: Hemma hos Katta

Är likadan! =) Frågar alltid vad min H har ätit till lunch och vilka restauranger han varit på när han är ute och reser med jobbet. Intressant det här med mat helt enkelt!



Här blir det oftast fil/yoghurt med linfrö och någon smörgås på vardagarna. Gröt, yoghurt, juice, te, kaffe, goda smörgåsar med lyxiga pålägg på helgerna... Har helt enkelt mer tid då!



Ha en mysig söndag! Kraam

skriven
#9: Jennie

Hej! Jag brukar läsa din blogg men har inte skrivit här förut. Jag är en riktig frukostälskare och funkar inte utan frukost. gröt med kanel & lingonsylt, mackor med keso & skinka & kaffe juice blir det nästan varje morgon. Och kokt ägg förstås.

Trevlig kväll :D



skriven
#10: Carolines hemligheter

Vad duktiga ni alla är på att äta frukost, inte en enda fuskare :-) Det bästa är ju ändå helgfrukostar när man kan sitta länge och läsa tidningen med nybakat bröd med goda pålägg m.m. Det är äkta lyx!



Kram på er och trevlig kväll!

skriven

Kommentera inlägget här :