Fiskbullar med curry och äpple


Jag gillar fiskbullar (Abbas alltså, egna är förstås alltid godast men dessa funkar utmärkt som snabbmat eller när fantasin tryter) och vi äter ibland fiskbullar med dillsås (eller hummersås), kokt potatis och inlagda rödbetor. Idag testade jag en annan, mer hemlagad variant (från favoritkokboken "GI för hela familjen") och serverade med quinoa. Riktigt gott och enkelt.

4 portioner:
1 burk fiskbullar
1 gul lök
1 äpple
1 röd paprika
olivolja
1 tsk curry (jag tog lite mer)
1 dl vatten
2 dl mellangrädde
1 fiskbuljongtärning (eller 1,5 msk fiskfond)
salt och peppar

Gör så här:
Skala och hacka löken. Skär äpple och paprika i tärningar. Häll olivolja i en kastrull eller stekpanna och bryn lök, äpple och paprika i någon minut. Tillsätt curry och blanda om. Häll i vatten, grädde och fiskbuljongtärning och låt koka i fem minuter. Tillsätt fiskbullarna (utan spad) och låt koka ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med råris eller quinoa.

Kommentera inlägget här :