Fiskgryta med tomat


Till middag blev det en enkel och god fiskrätt som sköljdes ner med det prisvärda (75 kr) och mycket goda Alsacevinet Bestheim Pinot Blanc. Nu skall vi strax krypa upp i soffan med sjunde och sista säsongen av världens bästa serie The Shield, en kopp roibosthé och eventuellt lite mörk choklad med mintkrokant. Myskväll med andra ord.

4 portioner
600 gram torskfilé eller annan vit fisk
1 gul lök
1 röd paprika
12 färska champinjoner (inte för stora)
smör
olivolja
1 fiskbuljongtärning
1 burk krossade tomater (jag köper nästan alltid Mutti, tycker de är bäst)
1 burk cremé fraiche (15 %)
salt, svartpeppar (nymalen) och vitpeppar

Gör så här:
Skär fisken i lagom stora bitar. Skala och hacka löken. Skär paprikan i tärningar. Skiva champinjonerna tunnt. Bryn svampen i en rejäl klick smör i en stekpanna i 5-10 minuter och salta på slutet. Bryn samtidigt den finhackade löken i en stor gryta eller kastrull. Vänd i paprikan och häll över krossade tomater, cremé fraiche och fiskbuljongtärningen. När svampen fått färg och all vätska kokat bort blandas den med övriga ingredienser i grytan. Låt koka i 10 minuter. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda i några minuter tills fisken känns klar. Smaka av med salt och peppar. Servera med råris, bulgur eller matvete och en blandad sallad med rödvinsvinigrätte.

Kommentarer :

#1: Annas inspiration

tack för receptet :-)

skriven
#2: Caroline (Carolines hemligheter)

Ingen orsak ;-) Enkel vardagsrätt som är toppen om man vill äta lite mer fisk (svårt att få i sig tillräckligt mycket fisk tycker jag). Kram!

skriven

Kommentera inlägget här :