
Lördagskvällens middag (hmm, känner att det är dags att börja ta middagskort från någon annan vinkel snart...), fläskfilén och balsamicosåsen serverades med en provensalsk grönsakslåda och det goda portugiska vinet Vila Santa i glasen. Allt från favoritkokboken Våra bästa GI-recept av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzen. Jimmys bror Rasmus och deras kusin Robin var här för att planera en alpresa till bl.a Chamonix som går av stapeln i mars och min söta vän Maria var också här under kvällen och sov dessutom över. Söndagen har varit mestadels lugn, Irma har varit orolig av någon anledning under dagen och sov dessutom dåligt i natt så vi var ganska trötta idag, tack Maria för att du passade Irma en stund så att jag och Jimmy fick passa på sova ikapp litegrann. Underbart! Nu har jag precis slökollat på Paradise Hotel och det var precis så patetiskt som man kunde föreställa sig, haha! Nehej, dags att lägga sig strax tror jag allt! Sov gott alla sötnötter, kram ♥
4 portioner
500 gram fläskfilé
5-6 soltorkade tomater (samt ev lite av oljan)
0,5 kruka basilika
50 gram färsk parmesan
salt & peppar
1 pressad vitlöksklyfta
4 skivor parmaskinka (eller annan lufttorkad skinka)
smör/olivolja
Balsamicosås
2 dl mellangrädde eller matlagningsgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond (eller 0,5 kycklingbuljongtärning)
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt & peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Putsa fläskfilén fri från fett och senor och lägg ett snitt längs hela filén. Grovhacka tomaterna, hacka basilikan och riv parmesanosten. Blanda alltsammans med med vitlöken (och ev lite av oljan från de soltorkade tomaterna) och lägg i snittet. Salta och peppra. Linda parmaskinkan runt filén och bryn den runt om i smör eller olja på ganska hög värme. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter. Blanda under tiden grädde, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök i en kastrull. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Skiva upp den helstekta filén i lagom stora bitar och häll på såsen. Servera gärna med provensalsk grönsakslåda (se sid 85 i Våra bästa GI-recept).
Hej tjejen!
skrivenMiddagen så väldigt trevlig ut!
Håller verkligen med dig om Pradise Hotel, jag förstår mig verkligen inte på de människor som är med i detta program. Det blir inga fler avsnitt för min del att titta på iaf.
Jag önskar dig en bra start på veckan!
Kramar