Jag är tacksam!


En somrig middag bestående av varmrökt lax, färskpotatis och kall sås blev det till middag idag och som pricken över i:et färska jordgubbar i sockrig citronlag till efterrätt.

Den kalla såsen blev riktigt god, jag blandade lite på måfå men på ett ungefär gjorde jag på följande sätt: Blanda ihop 2 dl créme fraiche (34 %), 2-3 msk äkta majonnäs, 2 msk gräddfil, 1/4 del finhackad rödlök, ett knippe finhackad färsk dill, 1 tsk riven pepparrot (på tub), 1 msk färskpressad citron, 1 rejäl msk ishavsrom (ofärgad, från Abba) samt salt, nymald svartpeppar, citronpeppar och vitpeppar. Blanda ihop, låt stå en stund i kylskåp och smaka sedan av med någon av ovanstående ingredienser om det behövs. Jättegott :-)

Vart tog helgen vägen egentligen? Jag har fortfarande en känsla i kroppen av att det är lördag idag... Men visst är det måndag imorgon, ni som har koll på dagarna? Gårdagen fullkomligen flög iväg, jag gick på stan ett par timmar och sedan träffade jag Maria för middag i Gamla stan och planering av Barcelonaresan i nästnästa vecka. Det var mysigt och det är ju så sällan man har en helkväll just i den delen av Stockholm, vi kände oss nästan som om vi var i någon annan stad i södra Europa :-)

Irma har varit hos farmor och Göran på Värmdö sedan igår morse och haft det supermysigt, vi hämtade henne nu på eftermiddagen och det var knappt att vi fick in henne i bilen ;-) När hon och Jimmy badade för en stund sedan luktade hela hon av skog, hav och lite rök från grannfamiljen som hade eldat grenar och löv under dagen. Så borde alla världens barn få lukta varje dag och sedan få krypa ner i ren pyjamas och med mätt mage i sin egen säng. Jag är TACKSAM för att jag har det så otroligt bra som lever i Sverige och kan ge min dotter en trygg start i livet. Och för att jag är frisk och har så mycket att glädjas över!

Hoppas att ni också har haft en riktigt skön helg och njuter av söndagskvällen, kramar till er ♥

Kommentarer :

#1: Anna - Starwoman ☆

Åhh det vattnades i munnen av er middagsmat, sååå somrigt och gott. Måste härma dig snart, snart med samma rätt. Både jag och maken är galna i varmröktlax =)



Låter som du haft en härlig helg och lika så lilla Irma. Håller med om att helgen har gått fort (alldeles för fort vill vara ledig längre).



Hur är det med yrseln nu förresten? Har det blivit bättre? Hoppas det, otäckt med sådant.



Ha en fortsatt mysig kväll, här blir det film och mys.



Stor kraaaam

skriven
#2: Bella

Den kalla såsen låter riktigt god, älskar rökt lax så det här receptet sparar jag till någon av sommarens härliga middagar på altanen :)



Vilken härlig helg Irma haft, tänk om alla kunde få den starten i livet...



Hoppas du får en mysig söndagkväll!



Kramar Bella

skriven
#3: Linda - Inspiration, Inredning, Design

Lax som är sååå gott!



Håller med dig om att helgerna bara springer iväg (och veckorna också för den delen;)). Det gäller att njuta av nuet och ta vara på dagarna.



Kram på dig

skriven
#4: cecce

Tack för receptet! Somrigt och gott!



ja nog har vi mycket att vara tacksamma över. Tyvärr glömmer jag bort det alldeles för ofta!

tack för påminnelsen!



Kramar!

skriven
#5: Susanne

Mmmmm ser så gott ut!

Ja helgen har verkligen gått fort men för min del är det bra eftersom jag jobbat. Jobbar i morgon och är sedan ledig tisdag och onsdag.



Kram och sov gott

skriven
#6: Emma

Tack för receptet! Den såsen låter gudomligt god! : - )



De du skriver om att vi ska vara tacksamma över de vi har är så VIKTIGT! Vi har det väldigt bra här i trygga Sverige.



Mätaren visar på 20 grader utomhus idag, inte illa! Nu kommer våren & de gillar vi ; - )



Vilken dag åker ni till Barcelona?



Massa Kramar

skriven
#7: sweetmama

Jag tycker också den här helgen bara försvann!

Maten ser riktigt mums ut och jordgubbar har jag inte provat några ännu men snart så :o)

skriven
#8: Susanne P

Mumsigt recept!

Kram

skriven
#9: Annas inspiration

God mat, älskar fisk speciellt nu när jag är gravid :-)



Vad skoj att det blir Barcelonaresa snart!!!



Sov gott,

kramis Anna

skriven
#10: Ann-Louise

Tack fina du för stärkande kommentarer i min svåra stund, det betyder så mycket! Nu kommer jag snart tillbaka, mer erfaren och starkare än tidigare. Bara begravningen är gjord...



Tror mig ana att du har en hemlighet?? Vore skoj tycker jag!!!! Hi, hi!



Kramar

skriven
#11: Therese

så gott det ser ut! Härligt att vara ute och njuta av vädret när det är så varmt. Man får ju semesterlängtan så det heter duga. kram

skriven
#12: Anna - Starwoman ☆

Jag har skrivit till dig på FB =)

skriven

Kommentera inlägget här :