Motivation inför 2011


Världens sötaste Irma i sin tomtedräkt vid gårdagens luciafirande på dagis! Om det är någon gång i livet som jag vare sig såg eller hörde vad som hände runt omkring mig så var det igår, kunde helt enkelt inte se mig mätt på min lilla tjej som med lite allvarlig min stod blickstilla under lussefirandet men efter några minuters allvar istället började plockade upp små pinnar från marken istället... Gullungen min ♥


När jag skulle fota Irma efteråt var det en liten (= stor) utmaning att få till korten så som jag tänkt mig då hon snabbt tröttnade på att "sitta fint" och posera för kameran utan hellre ville kravla runt i snön precis som en äkta liten tomtenisse ;-)

Denna stund på kvällen är rätt skön, det skall jag inte sticka under stol med! Tjejerna sover gott, Jimmy skall strax sticka ut på sin (nästan) dagliga löprunda då han tränar ambitiöst inför Stockholm Marathon 2011 och jag sitter med en stor kopp thé och en liten skål med mörk choklad vid datorn. Mysigt!

Jag behöver också börja träna regelbundet framöver och det handlar framför allt om att jag får ont i ryggen varje dag numera, jag är helt enkelt väldigt svag i min muskulatur där. Det blir ju också väldigt tydligt när man skall upp och ner på golvet för att leka med Irma, två graviditeter på ganska kort tid samt alldeles för lite träning i kombination med väldigt mycket stillasittande i jobbet de sista fem åren har satt sina tydliga spår...

Majken blir sex veckor nu på fredag så efter årskiftet kanske det är lagom att tina upp mitt kort på gymmet Puls & Träning igen som ligger ett stenkast härifrån. Pinsamt nog har jag inte tränat en enda gång där sedan jag tecknade avtal med dem i början på året men jag skyller på att jag mådde rätt dåligt de första månaderna av graviditeten samt att jag var extremt trött väldigt ofta under vintern och våren... Men nu så, 2011 SKALL bli året då jag börjar ta bättre hand om min kropp!!!

Det enda programmet som jag följer just nu är (förutom underhållande Ladies på Östermalm vill säga) I form med Anna Anka, även om det är både en extrem träningsmängd samt en extrem kost som gäller för dessa deltagare under två månader så är tanken på hur mycket man faktiskt kan förändra sin kropp och sitt välmående på ynka åtta veckor väldigt tilltalande! Jag skulle aldrig vilja leva som Anna Anka gör, jag älskar god mat alldeles för mycket för det, men jag skulle vilja lägga till vissa "element" till mitt liv för att må bra och orka med allt som hör livet till under massor av år framöver!

Att hitta den där berömda balansen mellan olika delar i livet, det är det som är utmaningen förstås. Och ännu viktigare är att hitta just min balans, skit samma i hur andra gör! Jag älskar att dricka mitt thé och äta mina chokladbitar på kvällarna och jag älskar att laga en god middag eller gå ut och äta riktigt gott. Det vill jag inte sluta med men jag skulle vilja välja mina tillfällen med lite större omsorg och jag skulle vilja få in lite styrketräning och något löppass som en naturlig del i min vardag.

2011 är året då jag skall både ha och äta kakan, det är mitt nyårslöfte till mig själv :-)

KRAMAR

Kommentarer :

#1: Josefine, Blåeld

Det låter som ett bra löfte - jag är med! : )

Försöker styrketräna 2 gånger i veckan, men tyvärr räcker inte alltid tiden till..



Kram!

skriven
#2: Pillan

Bra där, ambitionen är minst lika viktig! Har dom core eller bålstyrka på ditt gym? Det är det du ska träna nu efter graviditeten. Alla superviktiga djupliggande muskler kring bålen och även bäckenbotten. Keep up :) Kraam P

skriven
#3: Linda - Harmony Home

Det tycker jag låter som ett bra nyårslöfte! Självklart ska man hitta sin egen balans i livet vad gäller både mat, träning och vardagen. Det viktigaste är ju att man själv mår bra.



Hoppas du har en fin onsdag

Kram /Linda

skriven
#4: Anna B

:-) Bra Carro! Din egen balans, klokt!

skriven
#5: Maria

Kanon bra nyårslöfte! Här ska det också tas tag i träningen, bara ett måste.

Vilken söt liten tomtenissa:-)Ser så mysigt ut där hon sitter i snön.



Ha en fin onsdag & lill lördag.



Kram Kram

skriven
#6: Ann-Louise

Gullig du är som bryr dig om mig!

Jag mår bra, bara lite mycket just nu...men snart ska jag andas ut och ta lov. Undrar bara när jag ska hinna med allt som hör julen till? Tur vi ska bort iår ;-)



Söt hon är Irma i sin tomtekappa! Kommer ihåg hur speciellt det var under lusseåren. Allt som skulle fixas och sånger tränas och så.



Hoppas du och Anna fick en skön dag och promenad idag! Kul kunna träffas ofta!

(Tänkte på dig och ditt jobb när jag såg bombmannens vägval...visst är det nära??)



KRAMAR

skriven
#7: Ann-Louise

Trodde jag skrivit en kommentar...

Gullig du är som aknar mig och bryr dig!

Allt är bra men stressigt och jag vill ha lov nu!! Ser dock slutet nu och har fått lite klappar inslagna i allafall. I morgon ska vi köpa gran och i helgen koka godis! Blir nog jul i är med.



Vad söt Irma är i sin tomtedress! Kommer i håg lussetiden då sånger skulle övas, kläder fixas m.m. Sött var det alltid!

Tänkte på dig när jag såg bild på bombmannens vägval. Visst var det ruggit nära ditt jobb?



Kramar

skriven
#8: Ann-Louise

Oj...nu blev det dubbelt ;-)

skriven

Kommentera inlägget här :