Årets mysigaste dag!


Årets bästa dag!!! Så här glad var Irma igår när hon inspekterade granen och julklapparna hemma hos farmor och Göran när vi kom dit vid sextiden. Och dessutom fick hon en liten chipspåse dagen till ära som hon höll ett stadigt grepp om (det var ju faktiskt också dags för fredagsmys igår, julafton eller ej...), kanske den bästa "julklappen" av dem alla om man frågar en viss liten tjej ;-)


Hela två tomtar fick vi hälsa på under dagen, först en tomtemor hemma hos Karri med familj där vi åt en härlig jullunch, kollade på Kalles jul och förstås hade julklappsutdelning och sedan en tomte till på kvällen hemma hos farmor. Han var misstänkt likt Jimmys kusin Robin men han var ju och köpte tidningen just när tomten kom så det kan ju INTE ha varit han som gömde sig därunder pälsen ;-)


Irma hjälpte tomten att dela ut alla julklappar, här råkade visst ett paket gå sönder på väg till Irmas enorma pakethög... Jättesöta tallrikar och glas med Hello Kitty från moster Cisse till Irma och Majken, deras lilla mamma mös lite för sig själv eftersom hon är ett stort HK-fan :-D


Som vanligt gick maten inte av för hackor, här en bild på den traditionella vodkagravade laxen samt gubbröra med lax och löjrom!


Efterrättsbordet var inte heller så tokigt! Pannacotta med passionsfrukt, chevrébakelser med hjortonsylt, olika ostar, mangosorbet, limoncello, portvin och julgodis fanns att tillgå för den som var sugen... Och ja, det var vi allihopa ;-)


Jimmy och Majken väntar på att paketöppningen skall börja!


Irma öppnar sina julklappar med van hand...


Så här mycket snö var det länge sedan det var på julafton!!!

God fortsättning på er! Efter en fullspäckad och supermysig julafton tar vi det lilla lugna här hemma ikväll, Jimmy sitter med Majken i soffan och knaprar i sig polkagrisar som han fick av mig i julklapp igår (min käre make ÄLSKAR nämligen dessa små rödvita karameller...) och jag dricker en kopp härligt kvällsthé ("Sov gott" från NK Thé- och Kaffehandel för er som vill investera i ett riktigt gott rooibosthé framöver) tillsammans med några chokladpraliner. Så det är inte så dumt med juldagen heller ;-)

Hoppas att er fortsättning på julen blir mysig, imorgon drar ju rean igång med full kraft men vi stannar nog hemma och tar det lugnt ytterligare en dag. Sedan skall Jimmy jobba nästa vecka så då kan det ju vara extra skönt att bara slappa och mysa här hemma innan vardagslunken drar igång igen (Irma är dock ledig i två veckor till och Jimmy är ledig veckan efter nyår då vi skall åka till Göteborg).

KRAMAR

Kommentarer :

#1: Ann-Louise

God fortsättning vännen!

Irma är verkligen i rätt ålder för att julaftnarna ska bli så där småbarnsmysiga!! Härligt hus de har på Värmdö, ser ut som om jultomtan bor där på riktigt!



Ha en skön söndag nu också, vi ska nog till Nacka Forum i morgon...galet -jag tror det....;-)



Kram

skriven
#2: Louise

God Jul! Ser ut som ni har haft en helt underbar julafton. Va häftigt med så mycket snö!

Stora kramar till er allihop

skriven
#3: Marie - Den moderna familjen

God fortsättning!

skriven
#4: Anna - Starwoman

God fortsättning vännen min, låter som ni haft en underbar ju och vilka härliga bilder. Ert efterrättsbord lät ju bara SÅ gott. Vilka grejer :-)



Hoppas er annandag blir lika mysig som de gångna dagarna så hörs vi för den där promenaden i veckan!



Stor kraaaam

skriven
#5: Rosahjärtan

Sv. Tack snälla för fina ord vid min Julaftonberättelse. Även om hon inte är här så finns hon alltid närvarande kära mamma!

Ang musik på förlossningen så funderar jag på att göra i ordning MP3 spelaren & plugga in i öronen. Jag ska ju föda mer eller mindre utan bedövning eftersom jag inte får ta epiduralen (som var himmelriket sist smärtmässigt) & det känns som jag kommer gå in i mig själv, blunda & föröska hitta rätt andning, att stänga ute yttervärlden med en MP3 spelare i öronen känns då lockande... Vet bara inte vilken sorts musik jag ska välja, lugnt eller upptempo... Hur kände du?

skriven
#6: Bella

GOD JUL & God fortsättning min vän!!



Låter som du haft en riktigt mysig och trevlig julhelg så här långt och jag hoppas att den så fortsätter. Så söt hon är er egen lilla tomteflicka :)



Ta hand om dig och njut av ledigheten



Kraaam Bella

skriven
#7: Therese

Det är något speciellt med bilderna med tomten och barnen, Viggo var väldigt intresserad när han såg tomten komma gåendes. Nu är vi i vecka 25+6 imorgon tisdag, tack för fina kommentaren. Skönt att det inte är lika kallt ute så man kan ta sig ut utan att frysa ihjäl. kram och sov sött!

skriven

Kommentera inlägget här :