Två sötnosar till systrar


Det här motivet hade jag på årets julkort, tycker de är så himla söta tillsammans!


Irma eller Majken ;-)

God morgon på er! Här hemma har vi en lugn stund just nu, Irma kollar på datorn i köket (Madicken samt Grodan och hans vänner) och har precis ätit inte mindre än tre rostmackor med kaviar och ost! Majken ligger i vår säng och sover gott, själv sitter jag vid den andra datorn och äter frukost samtidigt som jag bloggar. Om en stund skall vi gå ut på en liten promenad, skönt med lite frisk luft även om det verkligen är gråmulet ute idag!

Igår åkte vi och kikade på två tomter när Jimmy kommit hem från jobbet, den ena låg nära Orminge (i Saltsjö-Boo) och den andra låg på Älgö (bredvid Saltsjöbaden). Den på Älgö kändes inte alls intressant då den låg alldeles för långt ifrån bussar, förskolor och tättbebyggt område (och ändå var den tomten svindyr, känns som att den var dyr bara för att den låg såpass nära Saltsjöbaden och "Solsidan"...) men den andra hade helt klart potential även om jag tyckte att även den låg lite för avsides...

Om jag fick bestämma helt fritt så skulle jag vilja bo i ett trevligt (barntätt) villaområde med närhet till grannar, förskolor/skolor, kommunikationer, mataffärer, träningsmöjligheter etc. Men ändå med närhet till naturen och gärna till vatten! Detta hus vore inte helt fel :-)

Nu är lilla Irma lite rastlös så det är dags för mig att sätta punkt. Vi hörs senare, kramar ♥

Kommentarer :

#1: Vita villan

Oj vilket fint hus. Det bästa vi gjort är att bygga hus, ångrar inte det en sekund. Ingen annan som bott där & man får bestämma helt själv hur man vill ha det från början! =)



Kram

skriven
#2: Rosahjärtan

Vi har byggt vårt hus själva. Mannen är Byggingenjör & har ritat det & byggt det själv. Även om man inte får plats med "allt" man vill ha så är det underbart med sitt eget hus & det blir så enormt fräscht med nybyggt! Helt klart värt allt slit & tid!



Kram

skriven
#3: Rosahjärtan

Sv: Ja det är lyxigt! =)



Drömhuset blir nog nästa hus =). För vi kommer bygga igen om ett par år. Det är svårt att få allt perfekt första gången, men det kommer =). Om ni bygger tänk FÖRVARING! Det finns aldrig för mycket förvaring!

skriven
#4: Malin

Ni skulle ju flytta till norrort, det hade vi ju bestämt ;-)



Det är härligt att bo i hus, ni kommer hitta ERT hus så småningom! Måste ju leta lite först bara, innan man får tummen ur och slår till!



Hoppas ni får en god fortsättning, vi hörs och ses!



Kram Malin

skriven
#5: Carolines hemligheter

Malin:

Nu har jag hittat ett annat område som faller mig i smaken (nåja, inte prismässigt kanske men i övrigt...), känner du till Enebyberg i Danderyd? Det finns ett parhus och ett radhus till salu just nu, cirka 145 kvm och med de facila utgångspriserna runt 5,8 miljoner... Dags att köpa en triss kanske, PLÖTSLIGT händer det :-D



KRAMAR

skriven
#6: Ann-Louise

Hej vännen!

Ja det ska bli skoj att ses imorgon! Behöver som sagt luftas lite ;-) Vilken tid tycker du jag ska dyka upp? Jag kommer till dig så möter vi upp Anna sen? Ska bli spännande och se hur mycket de små liven växt sen sist! Det går ju så fort i början.



Förstår din längtan efter hus. Är så skönt när man har småbarn att bara kunna öppna dörren och man vet att de har vänner nära och andra vuxna som "ser till dem" med. Ens eget liv blir lite lättare och de har roligat på ett lätt sätt också! Hoppas det rätta dyker upp. Saltjö-Boo är fint, min man är uppväxt vid Skurubron.



Kramar så ses vi snart.

skriven
#7: Susanne

Skulle vara roligt med ett nybyggt hus och detta var verkligen snyggt. En vinst på Triss skulle sitta fint ;)

Tjejerna är så gulliga!



Kramen

skriven
#8: Anna

Vad kostar en tomt? 3-4 millar eller? Jag har nästan gett upp flyttplanerna. Det är så sjukt dyrt. Särskilt i Enskede Gård där jag helst vill bo ;-)

Vi har ju sambons stuga på Värmdö, värsta chansen att bygga eget hus för en billig peng men jag tycker det är alldeles för "off". Särskilt eftersom jag inte har körkort.

Fast jag blir bra sugen när jag bläddrar i huskatalogerna vi tagit hem.

Kram

skriven
#9: Anna - Starwoman

Älskar Trivselhus, har sett ut ett jag vill ha en dag :-)



Vad ska vi säga för tid imorgon tycker du? Som sist 10:30? Jag har bara förberett för fika, men kom på nu att jag kanske borde bjudit er på lunch istället, men har tyvärr inte handlat för detta bara så ni vet ;-)



Kraaaam

skriven
#10: Therese

De är väldigt fina de Trivselhusen :) Vi har nog bestämt oss för att inte saffa hus, blir lite trött på när jag tänker på extra resor och för hämtning på dagis, så är jag lite morgontrött :) Inte lätt med hur man ska göra alltid. Hoppas ni hittar något som passar era behov snart. kram

skriven
#11: Bella

Sötnosar :)



Trivselhus är ju så fina, innan vi köpte vårt hus kikade vi på möjligheterna att bygga nytt och jag fastande också för Trivselhus när jag kikade på olika husleverantörer. Förstår din längtan efter ett eget hus, även om det är bekvämt med lägenhet så överväger fördelarna nackdelarna med att bo i hus, helt klart och för er som har barn vore det ju så härligt med egen gräsmatta och ett par rum till. Håller tummarna för att rätt tillfälle dyker upp under året för er så att ni får möjlighet att bli husägare!



Hoppas du får en mysig förmiddag med Ann-Louise och Anna imorgon :)



Kramar Bella

skriven
#12: Marie - Den Moderna Familjen

Att bygga eget vore drömmen! Vi har som plan att göra det till nästa hus :) Så det lär ju inte hända anytime soon... Våra nuvarande 200kvm växer vi väl inte ur i första taget. Fast L sa häromdagen; Mamma, jag vill byta hus. Vi har bott här så lääänge nu!! (ja i hela 1,5 år)



Vad söta flickorna är - och mycket lika! Eller?

Nils som var så olik Louva först har nu blivit mer å mer lik henne som bebis. :)



Nä nu ska jag göra fler vettiga saker när lillen för en gångs skull somnade i tid ;)



Kram!

skriven
#13: Marie - Den Moderna Familjen

PS. Nej det är bilder från Barnmorskorna Gamla Stan!

skriven
#14: Ann-Louise

PS.Det måste vara Irma på bilden DS.

skriven
#15: Anna - Starwoman

Godmorgon rara!



Här har du en som vaknade relativt pigg denna morgon, inte var dag det händer!



Vi kan mötas där vi gjorde sist vi var ute på promenad idag vid 10:30 och bara mysigt att Irma är med så får jag äntligen träffa henne också :-)



Ses om några timmar!



Kraaamar

skriven
#16: Malin

Vi började kolla i Enebyberg, budade på ett antal hus där, men de blev alla för dyra. Kollade på dem du hade hittat, kan tyvärr säga att de med all sannoikhet kommer att gå för bortåt 7 milj, det enda man får för runt 5 milj i Enebyberg är sjuttiotalsradhus på ca 110 kvm med direktverkande el... Men om den där trisslotten faller ut väl så är det ett jättefint och trevligt område, jag är ju uppvuxen bara en dryg km därifrån!



Vad gulliga tjejerna är förresten!!!



Kram Malin

skriven
#17: Ann-Louise

God morgon!

Jag riktade in mig på 10.45 då det var spridda förslag ha, ha. Ska sätta fart så ses vi så fort det går! Kommer till dig först!



KRAM

skriven
#18: cecce

God fortsättning till dej med!!!

Vilken fin bild på dina små!

Hoppas du har det riktigt bra och njuter av vinter och högtider:-)

Av kommentarer att döma förstår jag att du skulle träffa A-L i dag. Hoppas ni får trevligt!!



Kramar

skriven
#19: isabelle

fin blogg ! :)

skriven

Kommentera inlägget här :