Mysiga december!!!


I morse frågade jag Irma om hon ville gå med till Coop för att köpa färska frallor, svaret blev då ett resolut "Nej, Coop! Gå till Lidl!" Haha, hon är tydligen redan prismedveten vår lilla tjej ;-) 


"Premiärturen" med min Kitchen Aid härom dagen resulterade i helt underbara lussekatter med kaloristinn fyllning, receptet hittar ni här hos en av mina favoritbloggare :-)

Idag är en sådan där riktigt mysig lördag då man känner att julen snart står för dörren och ingen stress sliter i en utan dagen lunkar på i maklig takt! Eftersom mamma är uppe tills på måndag så har jag och Jimmy passat på att åka på några små ärenden och lämnat Majken med mamma, bara jag ammar först så är hon nöjd en ganska lång stund.

Första turen idag gick till Barnens Hus i Nacka dit vi åkte med Irma, ett babygym stod på inköpslistan (det blev aldrig av att jag köpte något till Irma när hon var bebis men hon verkar nu ha lagt beslag på det nya så vi får väl se om Majken får använda det något innan hon blir för stor...) samt nya lakan till vaggan. En sulky köpte vi visst till Irma också, det är ju så svårt att motstå att köpa nya leksaker till henne nu när hon blivit lite större men samtidigt vill man ju inte gärna skapa ett bortskämt litet monster ;-)

När Irma sov middag åkte vi till Sickla Köpkvarter för lite julklappsshopping, det slutade dock med att vi bara hann med en tur till Systembolaget samt en lunch på Sandys för när jag ringde hem hade Irma redan vaknat och då kändes det lite mycket för mamma att underhålla båda tjejerna på samma gång! Fast när vi kom hem satt Irma nöjt med tre pussel omkring sig och Majken sov gott på en filt bredvid mamma så det gick verkligen ingen nöd på någon av dem.

I morgon åker vi hela gänget till julmarknaden ute på Siggesta gård om vädret tillåter, vi skall möta upp Jimmys familj där för lite rundvandring och lunch på värdshuset. Mysigt! Vi har ju knappt varit utanför dörren sedan Irma blev sjuk så vi kan verkligen behöva lite frisk luft och rörelse allihopa! Mamma hade dessutom med sig inte mindre än fyra stora chokladkakor av blandad valör samt två påsar Gott & Blandat upp från Göteborg (själv är hon ju mager som en liten fågelunge men hon vill tydligen göda mig och Jimmy ordentligt...) så jag skulle behöva springa sisådär 10 varv runt hela Siggesta för att kompensera för mitt konstanta chokladintag de senaste veckorna! Eller åren snarare :-)

Nu skall jag laga middag, tog fram lax ur frysen igår och är vare sig sugen på att laga eller äta lax idag men jag måste ju göra något med den... Så här är det varje gång jag tinar laxfiléer, det blir bara stressande eftersom de inte håller sig mer än ett dygn i kylen och jag aldrig är sugen på lax när det väl är dags att laga till den! Sedan blir det i och för sig oftast gott i slutändan men tyvärr är Irma inte så förtjust i lax vilket är lite synd... Jo, rå lax på sushi älskar hon men tillagad är inte alls lika lockande för den lilla damen ;-)

Ha en riktigt mysig lördagskväll, kramar ♥

Kommentarer :

#1: Anna

Låter som en riktigt skön lördag tycker jag.

Vi kanske också ska till Siggesta imorgon, min chef har ett bord där. Får se om vi springer på varandra :-)

Kram

skriven
#2: Ann-Louise

Då var det kanske nära att vi sågs idag med! Var i Sickla mellan 12.30-14.00 idag! (Du skulle aldrig ringt hem -det hade fixat sig galant och mamma hade säkert ringt vid absolut kris??!! ;-)



Hoppas ni får en mysig stund i Siggesta i morgon!



Kram

skriven
#3: Therese

Sötnosen bra att hon vet vart hon vill handla :) Hoppas ni kom iväg på marknaden det lät riktigt mysigt! kram

skriven
#4: Malena

Har inte blivit någon julmarkand för oss i år! vet inte om vi hinner men det vore mysigt!



Ska baka lussebulalr imorgon! Mårten har önskat med mandelmassa så kanske jga testa receptet! :)



Hoppas att ni haft en skön helg!



Stor kram!

skriven
#5: Ann-Louise

Tokigt vad jag vinner just nu?! Ska köpa en lott i morgon ;-)

Jag har bokat en linstid hos optikern kl. 10.00 på tisdag och tänkte åka in efter det. Ska ringa i morgon och fråga om jag kan komma lite tidigare så då kanske jag kan vara hos er till 11.00 cirkus. Annars kommer jag så fort jag kan. Tar tvärbanan från Gullmars och antar att jag stiger av vid Sickla kaj? Inte så hemma i din del av stan, har bara varit i Sjöstadsskolan en dag typ.



Sov gott!

Kram

skriven
#6: Mia ☆

Vad söt hon är, din Irma =)



Hoppas att ni hade trevligt igår och åt gott tillsammans. Julmarknad är ju så mysigt!



Ha en fin start på veckan, kram på dig!

skriven

Kommentera inlägget här :