Åldern tar ut sin rätt...


Igår blev det hämtmat från Kina-Thaigården här runt hörnet, vårrullar (de har jättegoda där) samt fyra små rätter. Det var gott men efteråt känner man sig rätt fullproppad med E621 (natriumglutamat, det värsta E-ämnet av de alla...) vilket gör att man bör välja sina tillfällen med omsorg när man skall proppa i sig denna omdebatterade tillsats (vilket jag inte gjort den sista tiden, har ätit alldeles för mycket thai- och kinamat känner jag). Men det var mysigt att äta framför TV:n och vi åt inget godis igår vilket jag ger mig själv en eloge för :-) Man BEHÖVER ju faktiskt inte köpa hem godis, glass eller chips bara för att det är fredag(smys)...

Godmorgon! Jag gissar att det inte är alltför många runtom i vårt avlånga land som sitter klockan 06.45 på en lördagmorgon och bloggar men det har en förklaring om jag framstår som lite crazy just nu ;-) Jag somnade nämligen halvnio i soffan igår, försökte kämpa mig igenom ett Sopranos-avsnitt men klarade mig inte riktigt ända fram utan ögonlocken blev extremt tunga framåt tjugo över åtta, haha! Anledningen? Jag gick upp fem igår morse och var på jobbet i nästan 12 timmar! Först höll jag i ett frukostseminarium om kompetens och därefter hade jag en hel del att ta igen då jag inte varit inne på kontoret på över en vecka. Dagens avslutades med ett 2,5 timme (!) långt utvecklingssamtal som inte var klart förrän 17.00 och då var jag seg i huvudet vill jag lova! Men det gick jättebra, jag har haft samma chef sedan jag började 2006 och vi har kommit väldigt bra överens sedan dag ett och det är förstås väldigt skönt!

Jimmy däremot gick inte och lade sig förrän vid tre imorse då han satt uppe och tittade på curlingfinalen som tydligen fick ett väldigt spännande slut och Sverige vann i sista sekund, JAAAAA :-) Jag tycker att curling är rätt kul att titta på just i dessa sammanhang, har för mig att vinter-OS för fyra år sedan också blev en spännande historia som svenskorna rodde hem.

Idag skall vi bada med Irma på Stockholms Sjukhem (AquaBaby) och det är ju veckans höjdpunkt, Irma älskar att bada och utmaningen brukar vara att hejda henne från att själv traska upp för stegen och kasta sig i vattnet (hemska tanke!) innan ledaren kommit. Så medan Jimmy byter om (det är alltid han som badar med Irma, jag står bredvid och tittar på) har jag fullt upp med att lyfta bort en skrikande Irma som gör allt som står i hennes makt för att närma sig poolen :-)

Vad händer mer idag? Inte mycket om sanningen skall fram. Jag och Jimmy pratade om det här häromdagen hur lite man aktiverar sig nu på helgerna jämfört med för några år sedan. Fram tills för kanske tre år sedan skulle jag nog bli lite lätt stressad om jag inte gick ut åtminstone en kväll i veckan, helst två (behövde inte vara ut på nattklubb men ut på after-work och ut och äta/ta några drinkar/eventuell utgång på lördagen). Som det är nu känner jag kanske att vi är lite väl bekväma av oss men jag tror det har med vädret att göra också, man blir nog lite mer benägen att krypa upp i TV-soffan och mysa när vintern viner runt knutarna...

Det handlar inte om att jag vill "gå ut" i den bemärkelsen för att vara bakis och trött när man har en livlig liten tjej här hemma är inte att föredra för någons del. De gånger vi varit på fester eller min bror varit uppe el.dyl. har Irma sovit över hos farmor och farfar och det är ju mycket mysigare för Irma samt att man själv kan tassa omkring hemma med gott samvete :-) Men det händer som sagt inte så ofta längre, antar att kombinationen ålder och småbarn tar ut sin rätt ;-) Nej, jag tänker snarare på att vi borde bli bättre på att bjuda över vänner på middag eller åka hem till andra och fika eller göra mer utflykter på dagstid. Men återigen, så fort våren kommer är jag övertygad om att det kommer att bli enklare (och man själv kommer att vara piggare) att hitta på roliga saker på helgerna!

Nej, nu får jag nog sluta... Ha en härlig lördag, KRAM ♥

Kommentarer :

#1: Miia - There´s no place like home

Haha, vi är nog också rätt bekväma av oss under vissa perioder, och vi har inga barn ;) Men ikväll kommer några vänner över på schlagermiddag, kul kul!



Önskar er en mysig familjelördag! Kraaaam

skriven
#2: Maria

Önskar er en trevlig & härlig helg!



Kram Kram

skriven
#3: Anna B

Jag kikar in och säger Hej! Undra hur aktiv man blir med två små moster... Lillebror dröjer, allt kom av sig med kräksjukan... Men nu är det bättre. P&K

skriven
#4: Carolines hemligheter

Anna:

Jag hörde det igår att du varit kräksjuk, stackare! Tur att inte lillgrabben valde att komma ut just då men det kanske reglerar sig självt så att det inte blir så...



Men nu borde det inte dröja många dagar till, spännande värre :-) Jag ser förstås fram emot en detaljerad förlossningsberättelse precis som förra gången, hehe...



KRAM!!!

skriven
#5: Josefine, Blåeld

Finns det så mycket glutamat i kinamat?! Usch!



Ja, man tillbringar mesta tiden hemma numera! : )



Ha en skön helg - kram!

skriven
#6: sweetmama

Hi hi här var det en morgonpigg en ;o)

Visst blir det annorlunda då man blir äldre. Själv njuter jag av helger då jag inte är bokad på någonting. Tidigare hade jag nog fått panik av att inte ha något att göra.

Kinamat är gott meninte så nyttigt. Men någon gång då och då får man väl unna sig något.

Ha en fortsatt fin helg. Och simma lugnt

skriven
#7: brorsan

Syrran, jag är ju lite sugen på att dra upp till er någon gång i vår så både du och karlsloken får chansen att vara rejält bakfulla både lördag och söndag:-)

Vad tror ni?

Någon ojämn helg som passar?



Brorsan

skriven
#8: Susanne P

Iblan måste man fylla på sitt förråd av E621 för att sedan må bättre....

Kram & ha en bra kväll

skriven
#9: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Haha, sitter också vid datorn så tidigt ibland. Igår och idag tex. Ska snart iväg och jobba. Måste dock sitta vid datorn en liten stund. :-)

skriven
#10: jessi

Jag tror att många kommer igång nu när våren närmas sig med mer aktiviteter. Jag har lärt mig att jag behöver det egentligen mest när det är som tristast men då är det så svårt att få orken att räcka. Men de gångerna jag trotsat trötthet o hittat på något t ex en vardag så blir jag så glad efteråt!



Hoppas ni får en mysig söndag! Jag är mkt svag för thaimat...enkelt att hämta o så gott. Men ibland blir det bara för mkt av det goda!



KRAMIS

skriven
#11: jessi

Jag tror att många kommer igång nu när våren närmas sig med mer aktiviteter. Jag har lärt mig att jag behöver det egentligen mest när det är som tristast men då är det så svårt att få orken att räcka. Men de gångerna jag trotsat trötthet o hittat på något t ex en vardag så blir jag så glad efteråt!



Hoppas ni får en mysig söndag! Jag är mkt svag för thaimat...enkelt att hämta o så gott. Men ibland blir det bara för mkt av det goda!



KRAMIS

skriven
#12: Bella

Visst är det gott att bara sitta hemma och mumsa på natriumglutamat-rik thai/kina mat ibland, men det är som du skriver att det få inte bli för ofta.



Känns verkligen som det har varit svårt att få energi över till det där lilla extra som en fika på vardagarna, bjuda hem folk osv den här vintern, hoppas på att energi återvänder samtidigt som våren gör sitt intåg för det är ju verkligen så att när man väl gör dem där sakerna så ger det så mycket positiv energi :)



Hoppas avslutningen på helgen varit bra



Kramar Bella

skriven
#13: Carolines hemligheter

Brorsan:

KUL!!! Klart du skall komma upp och svänga dina lurviga återigen här i storstaden ;-)



Mamma är ju uppe en ojämn helg i månaden så de helgerna blir det ju lite svårt. Men vad tror du om valborgshelgen, 30 april till 2 maj. Vi kommer ner till påsk också är tanken så då hade det varit roligt att ses, då kanske man kunde gå ut en liten sväng?



Kram från sörran :-)

skriven

Kommentera inlägget här :