
I början av semestern fick jag sådan lust att baka olika kakor till det dagliga eftermiddagsfikat men sedan försvann bakinspirationen ett tag. Men efter att min syster bjöd på den gamla klassiskern kärleksmums igår fick jag tillbaka suget att baka själv. Det blir nog ett till recept från tidningen Hembakat som får prövas i morgon tror jag, antingen kokostosca (sid 35) eller fransk hallonkaka (sid 28) som jag tycker verkar vara riktigt smarriga :-) Fram tills dess bjuder jag er på ett annat (väldigt enkelt) recept från tidningen som jag prövade för några veckor sedan, jag är dock osäker på om det fortfarande går att få tag på små, späda och saftiga rabarber?
2 ägg (ta gärna lite större för att få kakan saftig)
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rabarber (riklig mängd)
tunna skivor smör
pärlsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Häll ner det i äggsmeten. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten. Häll smeten i formen och trycker ner rejält med skuren rabarber, sätt bitarna tätt intill varandra. Skiva tunnt skurna skivor med smör över kakan och strö därefter över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter (känn efter med en sticka efter max 25 min så att kakan inte riskerar att bli torr). Servera gärna kakan ljummen med en kula god vaniljglass :-)
tack så mycket, ja stockholm hade mycket fint att erbjuda som tyvärr inte finns här :( måste nog åka dit oftare, men tur att det finns webshopar :)
skriven