När proppen går ur...





Irma har lärt sig att titta på youtube, det började härom dagen när Jimmy och hon tittade på (tyska) Barbapapa och nu blir hon hysterisk (som ni kan se på den understa bilden...) när hon inte får titta längre. Hon kan dessutom sätta på play och pause själv, samtidigt som hon ju är extremt söt när hon håller på känns det lite småjobbigt att vår knappt tvååriga dotter inte nöjer sig med TV och DVD längre utan dessutom har ett trängande behov av att använda datorn...

Godkväll på er!
Jag funderade tidigare idag kring det här med vad som känns ok att skriva om på bloggen och vart gränsen går för det privata... Tidigare skrev jag mer om personliga tankar, när jag mådde dåligt och när självkänslan sviktade. Numera har ju min blogg blivit betydligt mer ytlig vilket både känns bra och trist på samma gång. Kanske har jag inte samma svackor som för några år sedan då jag framförallt var ganska utsliten efter några tuffa år på mitt förra jobb vilket ju är positivt men samtidigt gav bloggen något annat tillbaka då i form av att fungera lite som en "vän" och framförallt som en dagbok.

Just nu är jag nog inne i en svacka igen, ingen jättedjup kanske men det tar energi. Dels beror den på att jag känner mig ganska utarbetad nu och verkligen behöver semester, dels på att mycket tankar snurrar kring ett eventuellt husköp (nyproduktion med inflyttning om 1,5 år) och kanske inte minst på att jag stressar för mycket hela, hela tiden. Stressen handlar till stor del om att jag inte planerar min tid ordentligt vilket leder till flera negativa effekter i form av dålig kosthållning och för mycket sötsaker varje dag, andan i halsan då jag hela tiden är på håret att hinna till båten, dagis, möten, jobbet etc. Och det i sin tur ger mig dåligt samvete för att jag inte tar det lungt med bebis nr 2 i magen. Och jag vet; det var PRECIS samma sak med Irma!!! Att jag aldrig lär mig...

Just idag känner jag mig väldigt trött. Och sliten. Och ful. Och otillräcklig. Och fet (nej, jag syftar inte på magen).

Att skriva detta inlägg leder inte till några positiva tankar, det vet jag mycket väl men jag kände ändå ett behov av att rensa hjärnan lite. Men imorgon är en ny dag, nya möjligheter och nya upplevelser står på agendan. Det blir bra då, det hoppas och tror jag verkligen!

Kramar & ta hand om er ♥

Kommentarer :

#1: Zandra

Usch vännen, Livet går ju alltid upp och ner...

Och man har oftast tusen saker på gång över allt, hemma, jobbet i huvudet. O man kan inte ha de så alla dagar.

Och sen tror jag att kroppen känner på sej att de snart är semester tider och reda nu går ner på halvfart. Min har iaf gjort de....

Hoppas SÅ att din torsdag blir bättre än din Onsdag. För de kan ju bara bli bättre :-)

Ta hand om dej!

Kramar

skriven
#2: Klara

Du e perfekt som du är Caroline! Alla känner så där typ hela tiden. Försök att varva ner lite mellan varven så du får ny energi till det viktigaste dvs barnen (både Irma o grodden i magen) o Jimmy. Man måste inte klara allt! Tänk på allt som är härligt med just denna stunden och välj "måstena" efter det. Det är nu vi lever! Mängder av kramar till min äldsta vän!

skriven
#3: Anna - Starwoman ☆

Hoppas att denna torsdag känts lite bättre för dig, inte kul att känna som du gör just nu, men tror vi alla kan skirva under på att man känner så ibland. Men du får verkligen försöka varva ner även om det är svårt och snart är det ju semesterdags och allt.



Om det finns något jag kan göra för att avlasta dig, var aldrig "rädd" för att säga till eller be om hjälp, kom ihåg det =)



Nyfiken på den där nyproduktionen?



Stor bamsekram med lite lugn

//Anna Panna

skriven
#4: Carolines hemligheter

Klara:

Du är klok du, gumman! Jag borde ta efter dig lite mer för du har verkligen en bra & skön inställning till det mesta :-) Puss och vi ses snart!

skriven
#5: Anna

Hoppas du mår bättre idag. Det låter verkligen som att du skulle behöva bli bättre på att ta det lugnt och inte gå på högvarv hela tiden. Önskar dig en trevlig, och lugn, helg.

Kram

skriven
#6: Zandra

De va så lite såå :-)

Vi va på RUL i onsdags o allt va så bra så bra med våran lilla Stjärna :-D Vi fick veta vad de blir men den spar vi på lite till hihi!

Ha en ljuvlig dag och helg!!

KRAMAR

skriven
#7: Ann-Louise

Livet är inte lätt och ibland går det inte på räls och sen helt plötsligt är allt underbart igen!

Tror du måste släppa lite på allt ansvar-be nån annan ta över ett tag så du får kraft att finna balansen igen och ta hand om dig själv och bebis!!



Man behöver inte vara perfekt, jag vill gärna vara det själv, utan måste nöja sig med att vara ok. Och du det räcker gott och väl!!



Försök njuta av sommaren nu och semestern. Ingen tackar dig sen när du missat allt medans du sprang förbi...



Stor kram!

skriven
#8: Therese

det är nog så för de flesta men bra att du får vila upp dig snart. Vart ligger huset i så fall? Vi har inte tittat nåt ännu vi får se. Hoppas imorgon blir en bättre dag! kram till dig

skriven
#9: Susanne P

Det går inte att leva i 100 knyck hela tiden. Ta och pausa lite (fast det är svårt!) så ska du se att du mår bättre...

Kram & hoppas att du mår bättre!

skriven
#10: sweetmama

Har hört flera barn som vill titta på youtube. Lite jobbigt kan jag tänka mig om man vill använda datorn själv :o)

skriven
#11: Bella

Fy så ledsen jag blir när jag läser ditt inlägg, vill inte att du ska må så här och behöva känna dig stressad och otillräcklig hela tiden, vet ju själv vad svårt det att sluta stressa, hur dumt det blir med kosthållning o annat när man är stressad och inte mår bra och när man som allra mest behöver ta hand om sig så gör man det som minst...



Önskar jag kunde göra något för dig...



Ta hand om dig så gott du kan min vän



Styrkekramar Bella

skriven
#12: Madeleine

Bort med alla dumma tankar för du duger precis som du är. Men det är inte lätt i livet när man ska vara alla till lags och ofta glömmer bort sig själv....



Sköt om dig. Kram

skriven
#13: Katarina

Hej,

Jag tittar ofta in hos dig och tycker väldigt mycket om din blogg. Du är ambitiös och omtänksam och har också valt ett yrke där du hjälper andra. Det är lätt att ha höga krav på sig själv (talar av egen erfarenhet) och glömma det man själv lär ut till andra. Jag skickar en styrkekram och påminner om att det är mer än ok. att inte vara på topp för jämnan och önskar att du hittar tillbaka till din harmoni igen. Ta dig några minuter och sätt på lurarna med älskligslåtarna och bara njut av dem. Det kan ge ny energi.

Kram Katarina

skriven

Kommentera inlägget här :