Förskolepremiär


Irma i pappas goggles, kanske inte helt rätt storlek ;-) Idag är det dagispremiär, Irma & Jimmy traskade iväg för en liten stund sedan för att ta båten över till Söder där förskolan ligger och jag var förstås stolt som en tupp över min lilla tjej som över en natt blivit värsta stora dagisbruden :-)

God morgon på er! Idag stannar jag hemma, hade egentligen planerat för att vara med på inskolningen men det räckte med en förälder fick vi veta igår (då vi hade hembesök av den tjej som skall vara Irmas kontaktperson på dagis framöver) och med tanke på att jag inte är i toppform hoppar jag över jobbet idag (jobbar 60 % månaden ut, sedan går jag upp på 75 % och det känns rätt lagom med tanke på att inte Irma skall behöva gå alltför långa dagar på förskolan). Känns extremt lyxigt att ha en dag för mig själv, kan inte komma ihåg när det hände senast!

Igår kväll gick jag och Jimmy på gratisvisning av familjedramat Änglavakt som nyligen hade biopremiär. Utan att berätta för mycket så handlar filmen om en mammas (Izabella Scorupco) och pappas (Michael Nyqvist) känslomässiga kamp efter att deras nioåriga son hamnat i koma. Filmen har ett väldigt tydligt och tankeväckande budskap och är vacker men smärtsam på samma gång. Precis som livet är...

Jag kände dock en viss ambivalens när filmen var slut, har fortfarande inte bestämt mig för hur mycket jag tyckte om den. Kanske har det att göra med att jag delvis förväntat mig en annan handling, det är ju tyvärr lite riskabelt när det blir så. En egentligen riktigt bra film kan göra en besviken på grund av att man föreställt sig någonting annat... Jag tänker således inte betygsätta filmen utan nöja mig med att säga: se den och bestäm själv!

Hoppas att du får en fin torsdag, KRAM ♥

Kommentarer :

#1: Anna - Starwoman ☆

Haha - Vilken skön bild på Irma :-) Hoppas att det går bra på dagispremiären idag, stora tjejen nu ju.



Jaså du trodde du såg maken min på bion, han kanske var där med annan blondin vem vet? haha! Ja men GUD vad långrandig den där mannen som pratade före var. Jag höll på att bli tokig mot slutet, såg också dem som lämnade biosalongen.



Kul att man kan tycka så olika om en film, som sagt jag tyckte den var riktig bra, men jag hade noll och inge förväntningar på den. Va va det du trodde den skulle handla om?



Hoppas att du kryar på dig från din läskiga yrsel. Tänker på dig!



Kraaaaam

skriven
#2: sweetmama

Kul att hon blivit så stor att det är dags för dagis.

Hade ni hembesök? Trodde man hade slutat med sånt, det är inte så vanligt längre

skriven
#3: cecce

Hej!

Det är verkligen speciellt när barnen börjar på dagis och ska lämna hemmets lugna vrå och frottera sig med omvärlden på egen hand. Hoppas hon kommer att trivas. (Kan ju va lite si och så i början)



Filmen har jag inte sett men skulle gärna göra det!!



Ha en fin kväll!

Kram

skriven
#4: Ann-Louise

Stor dag i familjen idag alltså!!

Hoppas nu att det gått bra och om inte så kommer det att lösa sig med tiden. Man får nog ställa in sig på en övergångsperiod i början. Mina barn var hemma med mig på måndagar till dess att de kom på att dagis var öppet....då ville de dit...! Jag kunde inte tävla med allt skoj som hände där!



Hoppas du piggar på dig med och att din torsdag varit skön.



Kram

skriven
#5: Susanne P

Så nu är hon ute i "stora livet"!?

Härligt och hemskt på samma gång. Lycka till!

Kram

skriven
#6: Anna - Starwoman ☆

Hoppas att det gick bra för Irma idag, första dagen på dagis/förskolan =)



Välkommen imorgon!!!



Kram

skriven
#7: johanna

Sötnos Irma! Hur har det gått på dagis?



Ha en mysig helg kramar

skriven
#8: Bella

Vilken liten tuffing hon är din stora tjej!!



Hoppas det gick bra för henne första dagen på inskolningen och att du kunde njuta riktigt ordentligt av egen tid :)



Ha nu en riktigt skön fredagkväll min vän



Kraaam Bella

skriven
#9: Louise

Sötnos!!! Gärna ännu mer Irma bilder! ;)

Hoppas det gick bra på dagis för lilla dockan. Kram

skriven
#10: Miia - There´s no place like home

Åh, stora tjejen ju!



Hoppas förskolan är bra & att inskolningen flyter på fint.



Kraaaam

skriven

Kommentera inlägget här :