Tre rätter


Igår kväll kom Maria och hennes nya kille Matthias över på middag och ESC-final, vi började kvällen med goda och prisvärda Rotari vilket är ett bra alternativ till äkta vara tycker jag. Till den havande kvinnan (dvs säga moi, hehe) hade jag införskaffat äpple- och päronmust (Kullamust) vilken var riktigt god och svalkande, jag kan tänka mig att den passar bra tillsammans med sprite om man vill ha en kolsyrad variant, det skall jag nog testa nästa gång :-)


Istället för en traditionell förrätt serverade jag fyra sorters snittar till bubblet. Rostbiff med pepparrotscréme och gräslök på kavring, brie och fikon- samt äpplemarmelad på crostini, räkröra och lite färsk dill på grovt bröd samt en röra på färskost, soltorkade tomater, färsk basilika, färsk parmesan samt lite peppar på crostini. Perfekt för värdinnan med plockmat för då kan man själv stöka i köket med huvudrätten och gästerna kan sitta och småäta lite under tiden :-) Till huvudrätt lagade jag en härlig gryta med fläskfilé, färsk kabanoss och andra godsaker. Receptet hittade jag
här, på Kattas blogg. En rätt som egentligen passar ännu bättre på hösten med ett mustigt rödvin när vinden tjuter runt hörnet men den gjorde sig riktigt bra även en sen majkväll :-)


Efterrätten åt vi framför röstningen på TV (jag hejade för övrigt på det pianospelande paret från Rumänien samt söta Lena från Tyskland så jag var mycket nöjd med resultatet), det blev Gino i portionsformar (färska jordgubbar, banan, kiwi och vindruvor) med Lindts nya, vita kokoschoklad och en kula vaniljglass till. Det blev riktigt gott med den smälta kokoschokladen tillsammans med de varma frukterna så det är ett hett tips om ni gillar just denna klassiker till efterrätt!

Klockan är visst redan halvnio och vi har inte ätit middag ännu! Jo, Irma förstås som fick favoriten falukorv och pasta innan hon slocknade för en timme sedan men för mig och maken blir det nog något enkelt. Kanske lite rester från igår...

Dagen har tillbringats med en runda runt Årstaviken (vi var ute i nästan tre timmar, jätteskönt), Jimmy har fixat med balkongen och jag har mellan varven läst i spännande Tre sekunder (Roslund & Hellström) så det har varit en skön söndag. I morgon skall jag hålla en heldagsutbildning för arbetssökande tillsammans med min närmaste kollega Kerstin, dessa dagar brukar vara riktigt roliga så det ser jag fram emot.

I morgon står också en annan spännande händelse på agendan, det stora ultraljudet (RUL) och vi skall dessutom be om att få veta vilket kön det är på den lille filuren i magen :-) Med Irma ville vi inte veta innan och det var en mäktig känsla när Jimmy berättade att det var en flicka (hade ju förstås varit lika häftigt ändå) men nu känns det helt rätt och jättekul att få veta! Om jag måste gissa så tror jag att det är en till tjej därinne så vi får väl se imorgon vid lunch om jag hade rätt eller inte ;-) Spännande, hur som helst!

Hoppas att ni haft en härlig helg & har en skön söndagskväll, massa kramar ♥

Kommentarer :

#1: Hemma hos Katta

Klart du får länka! =) Ja egentligen är det en riktig höst-gryta men vi kör den faktiskt året om, det är Henriks favorit!



Å vad länge sen det var jag åt Gino! Supergott och fräscht så det måste jag nog svänga ihop någon kväll. Tack för tipset!!



Vilken spännande och rolig dag ni har framför er! Jag var sjukt nervös o kunde knappt sova natten innan men allt gick ju bra som tur var. Undra vem som döljer sig där inne..?



Kraam kraam

skriven
#2: Miia - There´s no place like home

Vilken mysig helg ni verkar haft! =)



Å vilken spännande dag som väntar imorgon! Önskar er all lycka till & ska hålla tummarna vid lunch.



Kraaam

skriven
#3: Ann-Louise

Mys och gud vad gott du bjöd på! Snittar är ju perfekt. Älskar Gino men gör det allt för sällan, känns "för enkelt" ibland??!!



Du hade samma favoriter som jag i ESC, gillar Lenas röst mycket och låten är bra och sätter sig!



Vi gjorde lika som ni, visste inte första barnet, blev en flicka, men tog reda på andra barnet, som blev en kille. Så jag tror det är en liten grabb som växer och frodas hos dig!

Lycka till!! Spännande, ska du berätta för oss?



Kramar

skriven
#4: cecce

Oj...vilken måltid!!

Vad duktig du är!

De där snittarna får jag nog återkomma till. Lät väldans gott!



Vad spännande i morgon. Oftast brukar man känna på sig vilket kön det är men...ibland tar man fel:-)

Har tagit reda på könet en gång av mina fyra födslar och tyckte det var bra....Av olika orsaker valde jag sista gången att låta bli.



Lycka till med den nya veckan!

Kramar

skriven
#5: bella

Sååå mycket gott ni set ut att ha ätit i helgen, perfekt idé med snittarna :)



Vi tittade också på ESC, men jag somnade mitt i och missade hälften av låtarna och röstningen, inte likt mig, men jag var så trött...



Spännande med ultraljudet, håller alla tummar för att allt ser bra ut och så blir jag ju nyfiken på om det är en liten pojke eller flicka ni väntar på :) Kommer vi få veta?



Lycka till och kramar till dig



Bella

skriven
#6: Zandra

Vilken mysig helg ni haft!!

Åå vad spännande att få börja en vecka med RUL ;-)

Håller alla tummar och hoppas ni få veta vad de e för en som bor där hihi.

KRAMAR

skriven
#7: Emma

Heej tjejen!



Jösses vilken meny du komponerat ihop! Önskar jag varit gäst hos dej denna kväll ; - )

TACK för tipset om alla goa snittar. Något att tänka på när de snart stundas Midsommar! O håller med dig om att det är mycket bra att blogga då man hittar många goda recept! : - )



Tre sekunder väntar jag på med spänning, kommer medposten vilken dag som helst!



KUL & spännande med ultraljud! Kommer du att avslöja här på bloggis om vilket kön? Så nyfiken jag är! Haha!



Kraamisar till dig

skriven
#8: Maxiander - Alex ♂

Ph vad mysigt det ser ut!

Vilken Rotari drack ni?



Ha en underbar kväll

/A

http://www.maxiander.se

skriven
#9: Annas inspiration

Mmmm så gott, Gino är en klassisker, inte så mycket som slår varma goda frukter!



Åh så himla spännade med ultraljud, kommer du berätta vilket kön? Jag tror på en pojke :-) Vi funderar på att boka tid för 3D/4D privat i Malmö & då tar vi nog reda på kön.



Stor kram

skriven
#10: Linda

My god!!! Du verkar vara en kung i köket!!! ( eller drottning kanske?)

skriven

Kommentera inlägget här :