Akut livlöshetsattack


Majken kopplades till ett speciellt sömnapnélarm under helgen för observation efter att hon enligt läkare drabbats av en akut livlöshetsattack i fredags morse och blev inlagd på SöS.

För att göra en lång historia kort så hittade Jimmy vår älskade lilla Majken till synes livlös i sängen i fredags morse, TACK OCH LOV fick han snabbt därefter liv i henne igen men jag och Majken har tillbringat tiden sedan dess på Sachsska barnsjukhuset vid SöS för utredning och observation.

Vi är nu hemma igen och Majken har mått bra hela helgen, det finns inget som tyder på något onormalt hos henne och vi har inte med oss något larm hem utan skall leva på precis som vanligt, vad denna livlöshetsattack berodde på kommer vi troligen aldrig att få veta men själva tror vi att hon hamnade i någon slags ficka mellan lakanen och våra täcken och fick för dåligt med syre... Men det kan också ha berott på att hon haft fostervatten i lungorna, fått en uppstötning och därmed framkallat den så kallade dykreflexen som små bebisar har eller något annat. 

Jag är glad att jag slapp se Majken i fredags morse då jag vet med mig att det hade varit svårare för mig att släppa denna händelse då, Jimmy har varit lite skärrad i helgen men nu mår vi alla bra och är bara oändligt tacksamma för att vår lilla dotter (och vår stora dotter också förstås) är hemma igen med hälsan i behåll ♥

Kramar till er!!!

Kommentarer :

#1: Anonym

Fy så otäckt, stack till ordentligt i hjärtat att läsa det där! Vilken tur att det gick bra & att hon hittades i rättan tid!



STOR KRAM

skriven
#2: Rosahjärtan

Kommntarern ovan var från mig, det försvann någonstanns på vägen!



KRAM IGEN!

skriven
#3: mammorama

Men ursch vilken otäck upplevelse!!! Fy jag känner verkligen med din man (och dig också såklart),vilken skräck att finna sitt barn livlöst i sängen. Så skönt att läsa att allt nu ser bra ut och att Majken mår bra. Förstår att ni haft ett par omtumlade dagar men hoppas att ni kan känna er lite lugnare nu. Kramar

skriven
#4: Susanne

Åhhh fy vad det lät otäckt :(

Skönt att allt gick bra men förstår om ni nu blir lite oroliga ett tag framöver!!



Stora kramar

skriven
#5: Anna - Starwoman

Men TACK OCH LOV att allt gått bra. Vilken skräck att hitta sin bebis på det viset. Nu kommer jag noja för detta också. Usch och fy lilla söta snuttan, så SÖT hon är med sina mörka färger!



Maximilian kräktes igår och satte i halsen och fick inte luft och kippade efter andan en stund (dock blev han inte blå eller ngt så det var väl inte så farligt men lät hemskt) och så var han så rosslig stackaren. Jag fick panik av att höra honom och se hur han kämpade och jag började gråta. Tur Jens var coolare och hjälpte lillen. Fy jag var orolig under graviditeten att något skulle hända, men nu är jag tusen ggr räddare att något ska hända honom. Riktigt jobbigt att man aldrg kan få slappna av.



Hoppas er vecka börjar bättre än fredagens hemskhet. Så hoppas jag vi kan ses snart, detta är Jens sista vecka hemma med oss så vi ska mest mysa, men när han är tillbaka på jobbet igen får gärna du och Majken (och lilla Irma också såklart, men hon går väl på dagis på dagarna va?) komma hit på en fikastund :-)



Stor kraaaam och ta hand om din fina familj så hörs vi!

skriven
#6: Emma

Nejmen gud så otäckt! Det här är ju sånt här som inte får hända! : - (

Är så innerligt glad över att ni alla mår väl & att Majken mått bra över helgen!



Denna oro över att de ska hända sina egna något kan man nog aldrig slippa undan.



Nu önskar jag dig & din familj en mycket mysig vecka framför er!



VARMA KRAMAR från mig

skriven
#7: Annas inspiration

Åhhh himmel sååå fruktansvärt otäckt! Jag är så lycklig att det slutade väl med er lilla fina tjej.



Blir helt tagen, tycker det händer för mycket hemskt med de små i bloggvärlden just nu :-(



Många kramar till er

skriven
#8: Maria

Fy vad otäckt!!!

Skönt att fina Majken mår bra igen och allt gick väl!

Massor utav kramar till er alla.

skriven
#9: Ann-Louise

Älskade vän, vilken pärs ni var tvugna att gå igenom. Blir alldelens darrig här hemma när jag läser din berättelse. Tycker det är för mycket tragiskt just nu bland våra bloggvänner.



Skönt att allt ser bra ut och att Majken och ni mår bra. Jag tackar gudarna varje dag att mina barn är friska och att det (än så länge) gått bra med dem. Men du har rätt, man släpper aldrig sin oro även om man måste när de blir stora. Annars skulle man bli tokig och de med. Man har dem bara till låns.



Passade den 7/12 dig? Kanske svårt bestämma nu, men det passar mig. Skönt att din mamma kommer upp nu, mammor är bra!



Stor Kram till Er alla!

skriven
#10: Mira

Herrejösses vilken panik jag skulle fått! Man nojar sig ju ändå i början över om barnen andas och kollar till dem stup i kvarten. Jag gör det än idag, min Ella är snart 4 månader. Nu vänder hon sig på mage hela tiden och jag tycker att det är lite jobbigt.



Skönt att det gick bra iallafall! Man blir skakis när man läser om allt som händer. Jag tycker att jag blivit än blödigare och känsligare sen jag fick barn.



Ha det bra, kramar Mira

(hej förresten, Mira heter jag och har precis hittat hit! )

skriven
#11: Linda - Inspiration, Inredning, Design

Fy, vilken hemsk upplevelse! Vilken tur att allt gick väl och att alla mår bra.



Ha nu en fortsatt fin kväll

Kram Linda

skriven
#12: Pillan

Ånej vilken skräckupplevelse, blir kall i kroppen...!

Så skönt att allt gick väl.

Stora styrkekramar till er!

//PIllan

skriven
#13: Anna

Nej men usch vad läskigt och hemskt. Skönt att allt gick bra och att ni alla mår bra.

Kram

skriven
#14: Malin

Nämen vad läskigt, vilken tur att allt gått bra! Jag förstår att ni båda blev ordentligt skärrade. Skönt att ni är hemma nu i alla fall, har ni något återbesök eller så inbokat?



Hoppas att ni får en lugn och skön vecka med mys och gos! Vi får titta på en ny dag när ni kan komma ut och hälsa på oss! Vi längtar så efter att träffa er alla och få se lilla Majken! Jag tycker förresten att hon är så lik Irma när man tittar på bilderna när hon var lika gammal! Era fina små tjejer!



Kram Malin

skriven
#15: Theresa

Åh fy så otäckt!!! Kan inte ens föreställa mig vilken känsla att hitta sitt barn livlöst, en förälders mardröm!!!!

Vilken tur att det gick bra!



Stort grattis till nykomlingen i er familj förresten!=)

All lycka!

skriven
#16: Carolines hemligheter

Malin:

Ja, helgen fick ju plötsligt en lite annan inriktning än vad som var tanken.... Så skönt att allt gick bra, vågar inte ens tänka på vad som hade hänt (i värsta, värsta fall...) om inte Jimmy gått in till henne just då!



Nu mår vi alla bra i alla fall (inga planerade återbesök utan läkaren sa att nu skall vi leva precis som vanligt och inte oroa oss för någonting), hoppas att ni också är friska och krya igen!



Vi får helt enkelt boka in en ny tid för att ses, såg din kommentar på sjukhuset men glömde helt av sedan att svara via sms... Vi vill förstås jättegärna träffas snart, denna helgen är mamma här men hur har ni det nästnästa helg (dvs tredje advent)?



Stor kram!!!

skriven
#17: Klara

Jösses vad skrämmande! Måste vart en mycket obehaglig situation för er. Kan inte föreställa mig! Tur att hon mår bra igen - lillskruttan.

skriven
#18: Linda

Herregud... hoppas ni alla mår bra nu!!!

skriven
#19: Rebecka

Så hemskt!! Kan verkligen förstå er oro. Skönt att allt gick bra.



Stor kram

skriven
#20: Therese

Fy vad läskigt! Jag förstår att känslan sitter kvar, det blir lite för mycket att hantera den rädslan. Det verkar i alla fall som ni fått en bra undersökning och att det inte kommer hända igen. Blir tagen själv när jag läser om det. sv det kanske är så att man har en speciell utstrålning när man är gravid, när man inte är det så blir man bra en trött en ;) kramar

skriven
#21: Therese

Fy vad läskigt! Jag förstår att känslan sitter kvar, det blir lite för mycket att hantera den rädslan. Det verkar i alla fall som ni fått en bra undersökning och att det inte kommer hända igen. Blir tagen själv när jag läser om det. sv det kanske är så att man har en speciell utstrålning när man är gravid, när man inte är det så blir man bra en trött en ;) kramar

skriven
#22: Madeleine

Men usch vad obehalgigt, tur att allt gick bra. Måste dock vara svårt att koppla av efter något sådant...



Sköt om er. Kram

skriven
#23: LiSSaN - WE are FAMILY 4

Usch vad läskigt!! Vilken himla tur att allt gick väl ändå! Kram på er!

skriven
#24: Madde

Fy vad hemskt men hur fick han igång andningen igen, vilken tur att det slutade bra

skriven
#25: Malin S

Men hjälp så otäckt! En riktig mardröm. Men va underbart att Majken är kvar hos er och att hon är frisk! Jag förstår mycket väl om du/ni har svårt att koppla av. Man är ju ganska nojig vad gäller andningen hos spädisar i normala fall också.



Vi hade faktiskt ett andningslarm när Amy var mini. Vi fick det av några vänner annars hade vi nog inte tänkt på att köpa det. Det gjorde att jag kunde slappna av. En fiffig grej tycker jag.



Ta hand om er! kram

skriven
#26: Michan

Gud vad hemskt, en ganska liknade sak hände mig med min första son, då fick jag ett andnings alarm av min mamma men det gjorde mig ännu mer nevös för då började jag kolla att det funkade som det skulle också :)Man är ju galet paranoid när det gäller sina barn.

Hoppas allt går bra nu och att det var en engångs grej.

Jätte kram. tänker på er.

skriven
#27: lovisa

vad otäckt!

skriven
#28: Anna S

O kära nån vilken skräckupplevelse!!

Vilken himla tur att hon mår bra redan!!



Massa kramar

skriven

Kommentera inlägget här :