Igår, idag, imorgon


Idag har jag fått upp mina julstjärnor och allt pynt, känner att jag har en del "luckor att fylla" gällande pyntet och får se om vi kan komma iväg någon kväll i veckan till Nacka Forum och/eller Sickla Köpkvarter för lite uppdatering.

Idag har jag (såklart) sprungit in och kikat var och varannan minut på lilla Majken när hon sovit i vaggan, det gäller nog ändå att inte bli för orolig utan att leva på precis som innan som läkarna sade till oss på sjukhuset innan vi åkte hem igår. Med en liten spädis hemma så har man ju ändå fokus på den lilla hela tiden och jag tror inte att någon av oss mår bättre av att vi börjar rycka och dra i henne i tid och otid...

Idag kom mamma upp till Stockholm för att tillbringa en vecka med mig och familjen, det skall bli riktigt mysigt att vara hemma om dagarna nu tillsammans medan Irma är på dagis och maken jobbar! Tre generationer med tjejer: mamma (75), jag (32) och Majken (3,5 vecka)... Tänk vad olika saker vi tre har upplevt och kommer att uppleva under våra liv! Mamma som var 10 år 1945 har ju faktiskt upplevt andra världskriget med skyddsrum, mörkläggning över hela stan (alla hushåll hissade ner svarta gardiner när solen gick ner) sirener som tjöt när ryssarna åkte över Västkusten till Norge och ransoneringskuponger för att få kvittera ut allt från kläder till livsmedel. Först när kriget var över kom de första bananerna till Sverige, tänk idag när man slänger i sig en banan på väg till bussen eller gymmet att för 50 år sedan var det riktigt exotiskt och exklusivt att få sätta i sig en "guleböj"...

I morgon skall mamma följa med till dagis, hon har inte varit där och Irma vill såklart visa upp mormor för sina kompisar och fröknar :-) Det är ju riktig vargavinter just nu men med ordentligt med kläder så är det verkligen mysigt att promenera här i Sjöstaden klädd i sin vinterskrud! Det enda är ju att jag oroar mig över Majken när vi varit ute idag i kylan; är hon för varm, för kall, andas hon, ser hon inte lite slapp ut osv... Men som sagt; jag skall verkligen försöka att inte hålla på för mycket (från och med imorgon) utan försöka ta dagen med ro! Och njuta ordentligt av dagen, det ÄR viktigt!!!

KRAMAR

PS. Som den godisgris jag är kunde jag förstås inte motstå frestelsen att tidigare idag tävla om en ask Aladdin hos denna härliga julblogg som min jultokiga syster tipsade mig om härom veckan :-) DS.

Kommentarer :

#1: Madde

Förstår din oro

skriven
#2: Anna - Starwoman

Förstår verkligen din oro, inte konstigt med det ni varit med om. Jag är likadan. Ang att vara ute nu är så svårt precis som du skriver, är han för varm, för kall, andas han där i vagnen osv. Men man måste ju leva på som vanligt som du skriver.



Hoppas du får det mysigt med din mamma på besök, min mamma kommer hit på lördag, myyysigt!



kraaaam

skriven
#3: madde

PSD kan man inte förebygga själv va utan får de det så får de det

skriven
#4: Rebecca

sv: tack så mkt ^^,

skriven
#5: Anna - Starwoman

SV: Vi ska till BVC om en vecka igen, alltså nästa måndag kl 13:30 så det är ofta man ska gå dit och ja visst är det en aning bökigt med overaller och alla kläder som ska av och på, men kul att se hur han ökar i vikt =)



Hoppas ni får en fin vecka, kraaaam och godnatt!

skriven
#6: Malin

Jag skulle vara likadan, men bäst är nog precis som de säger att leva på som vanligt. Det finns ju ingenting som talar för att det skulle hända igen och då gör ni bäst i att leva och njuta av den här tiden, den kommer ju inte tillbaka!



Vi har ganska fullt även helgen den tredje advent... Men helgen efter har vi inget inbokat på lördagen, alltså den 18 december. Hur ser det ut för er då?



Ska ni fira jul på Värmdö i år? Vi ska fira hos R:s familj nere i Småland, ska bli mysigt särskilt som A fick en lite kusin i slutet av september, men jag ser inte fram emot bilresan - A avskyr att åka bil!



Hoppas vi får ihop det snart - vill så gärna träffas snart!



Kram Malin

skriven
#7: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Vi har inte fått upp något pynt alls. Känns som att det börjar bli dags.

skriven
#8: Carolines hemligheter

Malin:

18 december låter bra, det bokar vi tycker jag :-) Vad kul att A fått en kusin till, gick det bra allt för dem?



Skall bli så kul att se ert hus också, trivs ni bra i området? Måste vara underbart med alla ytor!



KRAMAR

skriven
#9: Malin

Jättebra, den 18:e blir toppen! Vilken tid passar er?



Allt gick bra med kusinen, till slut. Hon blev inlagd i v. 28 med värkar och var då 2 cm öppen. Hon låg sedan inne i ett antal veckor och när hon väl kom hem beordrad till sängläge. Men den lilla killen stannade kvar tills hon var i v. 35-36, så allt har gått jättebra!



Ja, vi är så nöjda med både huset och området! Grannarna verkar så trevliga och det finns verkligen massor med barn (typ 100 barn på 65 hushåll)! Som en bonus har min mamma och hennes man nu köpt nytt hus, betydligt närmare oss än innan. Huset ligger i Täby Kyrkby, så nu kommer det bara vara 1.5-2 km hem till dem. Känns jätteskönt tycker vi!



Får du tid någon dag kan du väl slå en signal, jag har lite skvaller... ;-)



Kram kram!

M

skriven
#10: Carolines hemligheter

Malin:

Oj, vad nyfiken jag blir nu!!! När är bästa tiden att ringa dig, nu när du är en hårt arbetande kvinna igen ;-)



Det kan ju inte gärna bli bättre med husköpet utifrån alla tänkbara aspekter, suveränt med mamma extra nära nu också!



Oj, nu skriker lillan... Vi hörs snart igen, kramar!

skriven

Kommentera inlägget här :