Förlossningen tur & retur


En lugn frukoststund innan det blev lite mer action...

Morgonen inleddes på ett närliggande café med frukost och senaste Tara, efter någon timme kom Maria och vi fikade fram tills lunchdags då vi reste oss för att gå hem till mig. Plötsligt inser jag att "shit, jag tror vattnet går..." Jag bankar på dörren till toaletten där Maria är och rusar in för att kontrollera att det inte är blod (med Irma trodde jag ju också att vattnet gick...) och TACK OCH LOV så är det vatten!!! Men det kommer inte så mycket (någon dl kanske i två omgångar), jag tänker ju mig att det skall forsa ut som det gjorde förra gången när de tog hål på hinnorna och vi går snabbt hemåt.

Väl hemma ringer jag till förlossningen för att höra vad man gör nu och barnmorskan frågar om jag känt bebisen efter det att det runnit vatten? Nej, det har jag ju inte... På förmiddagen var hon aktiv i magen men efter vattenavgången har jag inte känt henne alls. Barnmorskan ber mig dricka några glas isvatten och buffa på magen för att sedan ringa tillbaka efter 15 minuter och det gör jag! Knuffar och buffar och häller i mig vatten men lilltjejen gör inte det minsta lilla väsen av sig... Så jag ringer tillbaka och då säger barnmorskan att det är bäst att vi åker upp för en kontroll, hon säger också att ta med dig det du behöver i fall ni får stanna men det kan också bli så att ni får åka hem igen!

Maria ringer efter taxi och till Jimmy som ju är på jobbet, jag fortsätter att knuffa på magen under hela taxiresan (med en minst sagt pratglad taxichaufför som berättar om en körning han hade i området med ett par som var på gång att föda och som fick veta att det var fullt överallt, närmaste förlossningsavdelning med platser fanns i Falun... Fast till slut fick de plats i Södertälje så det var ju lite bättre i alla fall...) men lilla bebisen fortsätter att vägra svara på mina anrop! Jag försöker att hålla mig lugn men självklart går det inte helt att mota bort onämnbara tankar som börjar med "tänk om...", JOBBIGT!

På SöS blir vi väl mottagna, får vänta på att ett rum skall städas ur innan vi får komma in. Barnmorskan känner och lyssnar med en sådan där trägrej innan hon sätter CTG och när jag väl hör hjärtljuden börjar jag förstås att gråta av lättnad! Samtidigt kommer Jimmy in i rummet och blir förstås också väldigt glad när det visar sig att Mini har fina hjärtljud.

Jag har CTG i cirka en halvtimme, sedan kommer en läkare och gör ett ultraljud (det ser bra ut) samt en undersökning. Det verkar som att det är en yttre hinna som spruckit och att ett yttre skikt med vatten sipprat ut (hade ingen aning om att man kunde ha en yttre hinna...) för den riktiga hinnan är intakt och bebisen har det bra därinne med vatten och allt ser ut som det skall ♥

Tack och lov, vi kunde efter detta åka hem med vetskapen om att allt är bra med bebis och vatten och hinnor :-) Men det tog ju en del på krafterna så både jag och Jimmy är ganska spaka ikväll, vi trodde ju där ett tag att nu blir det igångsättning även denna gång och förlossning på beställning så att säga! Nu hoppas vi såklart att förlossningen sätter igång av sig själv och att vi nästa gång vi lämnar SöS gör det med en liten fjunig och underbar dotter i våra armar ♥♥♥

KRAMAR!!!

Kommentarer :

#1: Anna - Starwoman ☆

Men oj vilken dramatisk fredag ni haft, men vad skönt att allt såg bra ut tillsist. Jag hade fått total panik i din situation när bebisen inte vill röra på sig. Skönt som sagt att allt gick bra!



Ha en skön kväll nu, massa kraaamar

skriven
#2: Susanne

Usch detta lät jobbigt och oroligt.

Skönt att alls såg bra ut till slut :)

Håller tummarna att det är igång på riktigt snart och att ni snart har er lilla flicka hos er.



Stora kramar

skriven
#3: Miia - There´s no place like home

Snacka om action! Men vad skönt att allt är bra med både dig & tjejen i magen. Hälsa henne att hon inte får oroa sin stackars mamma sådär, utan att hon får se till att svara på dina buffar! Ok?! =)



Kram /Miia

skriven
#4: Ann-Louise

Usch vilken pärs du varit med om idag. Förstår dina tankar..skönt att allt ser bra ut. Då kan man ju tänka att bebis förbereder sig för utgången då men tar det lite lugnt och börjar utifrån och in med hinnorna ;-)



Hoppas du får sova gott i natt och samla dig igen.



STOR KRAM!!

skriven
#5: Bella

Oj, vilken dag du haft vännen, kan bara föreställa mig hur långa minutrarna var innan du fick höra hjärtljuden hos bebisen, måste tagit ordentligt på krafterna... Skönt att allt ser bra ut i alla fall och det är ju det viktigaste :)



Ta hand om dig nu vännen och sov så gott!



Kramar Bella

skriven
#6: Rosahjärtan

Liknande hände med Gos. Att bara delar av vattnet gick, första förklaringen var att en av flera hinnor gått. Den andra var att hinnorna gått sönder högt upp i magen & lagt sig omlott så inte allt kunnat komma ut. Vet inte vilken teori jag ska tro på =).



Hoppas innerligt att det sätter/har satt fart för dig, det är såååå jobbigt att bara gå & vänta!



Kram

skriven
#7: Zandra

Vilken lättnad att se och höra att allt va väl med lilla bus tjejen där inne!

Hoppas lördagen varit lugnare och att ni vilat så gott ni kunnat.

Många Kramar

skriven
#8: Therese

Då är ni kanske på G snart då! Jag fick tidig vattenavgång med Viggo det kom först bara lite på förmiddagen, så väl på sjukan fick vi snabbt åka hem igen. Senare på kvällen gick det på riktigt och dagen efter föddes Viggo och jag slapp bli igångsatt. Hoppas du får sova lite så det sätter igång imorgon. kramar och lycka till från mig

skriven
#9: ♥ Anna S

Åh vilken tur att det gick så bra!

Man blir så himla orolig!

Jag var inte flera ggr på förlossningen innan Nicole tittade ut (efter igångsättning) så jag vet ju hur det är när man svävar mellan hopp och förtvivlan eller förtvivlan och hopp.



Må så gott och var rädd om dig och njut av sista stunden med magen. Du kommer sakna den sen ;).



KRAM

skriven

Kommentera inlägget här :