En favorit med lax


Kvällens middagssällskap bestod av finaste vännen Maria! Jimmy kommer inte hem från Oslo förrän om någon timme så jag och Irma var förstås glada över att få lite trevligt middagssällskap kvällen till ära ;-) Jag gjorde en enkel laxrätt i ugnen (Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fyra laxfiléer i en ugnsfast form. Koka ihop 2,5 dl vispgrädde, 1 dl créme fraiche, 1 dl vatten, 2 msk dijonsenap, 1 msk hummerfond, 0,5 fiskbuljongtärning samt vitpeppar, svartpeppar och salt efter tycke och smak i en kastrull och häll blandningen över fisken. Låt stå i ugnen i cirka 25 minuter, ev lite längre och strö över färsk hackad dill när fisken är klar. Servera med pressad potatis och kokta ärtor, jättegott!)

Hej på er! Idag har jag varit hemma med Irma då dagis är stängt för veckan pga planeringsdagar. Förutom en del jobb som hunnits med gick vi även till barnvänliga Spårvägsmuseet på förmiddagen och åt lunch på Max innan Irma sov middag en lång stund. Imorgon får Jimmy vara hemma då jag behöver fokusera på jobbet, det är ju bara en vecka kvar nu innan jag går på föräldraledighet! Har inte september gått otroligt fort så säg???

Och snart är det helg igen, förutom en middagsbjudning vi skall till på lördagskvällen är dagarna ganska oplanerade och det känns bra, det blir nog ett besök till IKEA och kanske lite andra små turer (om jag skall "få" en Kitchen Aid bakmaskin innan bebisen kommer så att jag hinner fylla frysen med nybakt börjar det bli dags att lägga vantarna på en nu...).

Hoppas att ni haft en skön torsdag, sov sött & stor kram ♥

Kommentarer :

#1: Zandra

Ååå den där rätten ska jag verkligen pröva, låter smarrigt!

Ja men September månad kom och gick i ett! Helt galet som jag så ofta säger.. haha!

Ha en toppen skön Fredag!!

KRAMAR

skriven
#2: Marie - Den Moderna Familjen

Å vilket bra mattips! Tack :) Det måste jag prova. Redan i helgen tror jag. Och en Kitchen Aid kommer du verkligen ha nytta av i köket. Det är min bästa present någonsin. Väl värt sina pengar då den gör bakningen så mycket roligare och lättare!



September gick VÄLDIGT fort. Helt plötsligt höst på allvar. Och höst = bebisnedkomst. Jag har inte förberett mig så mycket ang. förlossningen. Pratat lite med BM men nästa vecka ska vi stämma av allt och IDAG ska jag skicka in min förlossningsplan till BB.

Jag pendlar mellan oro och lugn just nu men tänker mest på praktiska saker av ngn anledning. Vem ska passa L, osv. Särskilt som jag har så ont just nu. I helgen har vi ingen barnvakt lika lätt. Stress! Hade galet mycket förvärkar igår kväll. Blev nästan orolig och undrade hur länge jag skulle låta det fortgå. Sen somnade jag och det gick över. Skönt. Vill gärna vänta lite till jag med.



Louva hon kom på exakta bf dagen. Vattnet gick sent på kvällen innan och i bilen kom första värken. 10 timmar senare är hon född. Så från första värken till hon kom ut gick ändå ganska snabbt. Vilket jag tänker mycket på nu. Ännu snabbare och tidigare kan det ju bli, så här andra gången. Och med 45 min bilfärd (utan trafik) till BB så får man nog åka i tid :)



Skönt att du har det nära och bra! Det är bra att planera och förbereda sig mycket - i tid. Packa väskan skadar ju inte :)



skriven
#3: Anna-Gravid

Ja nu gör man inte mycket annat än väntar, längtar, funderar och "laddar" inför det som komma skall! :-)



Spännande att ni också har BF i Oktober! :-)



Önskar dig trevligt fredagsmys!kram

skriven
#4: Annas inspiration

Den där gratängen är god, har nästan på pricken gjort något liknande.



Oj det är inte enmånad kvar till lillan kommer, åhhh så underbart. Hur känner du dig? Lugn? Har ni börjat plocka fram Irmas saker som skötbord, kläder? :-) Så skoj att förbereda.



Kramis

skriven

Kommentera inlägget här :