Chocolat


"Ingen annanstans har naturen koncentrerat ett sådant överflöd av de mest värdefulla födoämnena på ett så litet utrymme som i kakaobönan."

Alexander von Humboldt (1796-1859)

Om några timmar skall jag bege mig hem till Anna för en härlig kväll i chokladens tecken :-) Hon har blivit kontaktad av ingen mindre än självaste Marabou som kommer dit ikväll tillsammans med en välrenommerad chokladexpert/sommelier för en chokladprovning och diskussionskväll kring chokladens olika användningsområden. Det skall bli jättekul och förhoppningsvis lärorikt, jag ser verkligen fram emot en kväll bland små mörkbruna godsaker och med trevligt sällskap!

Idag har jag varit på återkontroll på MVC, känns faktiskt lite vemodigt att det kapitlet i livet kanske är till ända nu... Tanken på ett tredje barn känns nämligen ganska avlägsen, om jag (och Jimmy förstås) någon gång i framtiden skulle vilja få ytterligare ett barn och om vi då skulle välsignas med ytterligare en graviditet så vore det förstås fantastiskt men som det känns just nu så är jag väldigt glad över mina två perfekta flickor och känner ingen längtan efter fler barn. Men som sagt, det var med lite vemod i hjärtat jag gick ut från min barnmorskas Ing-Maries rum idag för kanske sista gången...

Nu måste jag röja undan lite här hemma och förbereda dagens middag (köttbullar med gräddsås och potatismos) så att jag kan göra mig i ordning när Jimmy kommit hem. Är i valet och kvalet om jag skall ta med mig Majken, å ena sidan vore det trevligt att kunna fokusera fullt ut på provningen (förstås) men å andra sidan har vi inte testat med flaska ännu vilket gör att jag antingen måste springa hem om hon blir hungrig eller att Jimmy får testa med flaskan själv men om hon inte gillar den så lär hon ju bli vansinnig på tre röda... Ja, jag vet inte riktigt hur jag skall göra faktiskt! Får fundera i en timme till ;-)

En annan sak också... Vet med mig att jag varit riktigt dålig på att kommentera hos er de sista veckorna, blir ju själv så glad när ni skriver något så det vill jag ju göra hos er också förstås! Men det är som att tiden aldrig räcker till längre, måste börja effektivisera mina dagar ännu mer framöver så jag hinner med sådant som känns kul & viktigt :-)

Ha en härlig kväll nu, stor kram till er ♥

Bilden är lånad från chokladbutiken.net

Kommentarer :

#1: Marie - Den Moderna Familjen

Men å så gotttt! Avis.

Hoppas du får en mysig kväll, med eller utan din andra lilla pralin!



Kram

skriven
#2: Nina

De öppnar 1/2 enligt skylten! Lokalen ser inte ut att vara redo att öppna på tisdag dock... Tack för ikväll, på återseende!

skriven
#3: Nina

Jag fuskade ju och mobilbloggade... ;) Håller med om att det var trevligt, det får vi göra om snart! Kram!

skriven
#4: Anna - Starwoman

Tack vännen för du kom, var riktigt trevligt och hela kvällen tyckte jag hade en skön Feelgoodkänsla över sig. Alla passade så bra ihop. Måste dra ihop alla igen tror jag bestämt!



Tack för lektyren och så hörs och ses vi snart igen. Imorgon åker jag och Maximilian till Mamma och pappa en sväng men när vi är tillbaka igen måste vi ses!!!



Sov sött, själv är jag inte det minsta trött. Sockerchock kallas det nog ;-)



Kramar

skriven
#5: Katja

Tack för en jättetrevlig kväll! Roligt att äntligen träffa er på riktigt och inte bara i cyberrymden!!



Ha en skön dag.



Katja

skriven
#6: cecce

Ah...det var det bästa citat jag läst på länge!

Det kanske jag lånar nån gång!



Blir riktigt avis på din chokladprovningskväll! Låter som himmelriket.

Hoppas det var trevligt!



Kramar

skriven
#7: Bella

Åååh, så kul med chokladprovning!! Finns ju inget bättre än denna läckerhet och att få provsmaka olika sorter i trevlig sällskap och dessutom lära sig lite om det måste varit riktigt roligt!



Nu har jag äntligen läst ikapp efter en vecka i sjuksängen, har varit förskonad från vinterkräksjukan tidigare, men jisses så dålig jag varit nu, skönt att det är bättre!



Hoppas du haft en bra dag vännen



Kramar Bella

skriven

Kommentera inlägget här :