Morgonstund


Första bilden med nya kameran! Jag skulle vilja sätta mig i lugn och ro och gå igenom instruktionsboken men som tur är så är Jimmys svåger duktig på kameror och har dessutom en likadan så jag får ovärderlig hjälp av honom via Facebook! Undrar hur man levde sitt liv före mobiltelefoner och Facebook och Hemnet och Blocket och bloggar och... :-D

God morgon på er!!!
Det har blivit lite skralt med blogginläggen (och kommentarerna) de sista dagarna, hur jag än vrider och vänder på mig så går timmarna mellan dagislämning och dagishämtning allt för fort och det är egentligen då (om Majken sover vill säga) som det finns tid att sätta sig med bloggen (och annat som jag vill hinna med förstås). Ja, och så på kvällarna men jag har börjat bli så trött då samt att det är den tiden som finns för att plocka undan och göra lite fint hemma inför nästkommande dag. Igår tänkte jag att det är kanske inte så konstigt med en 2,5-åring samt en snart tremånaders bebis hemma att tiden rusar förbi men sedan kom jag att tänka på den här flitiga bloggerskan som ju inte bara har en utan två bebisar i Majkens ålder och ändå uppdaterar bloggen flera gånger om dagen (fast för henne är nog inkomsterna motiverande också, hihi...) så då hade jag ju plötsligt inget argument att komma med längre ;-)

Sedan sist så har det varit lugnt och skönt och trevligt i mi casa, i torsdags kväll träffade jag Viktoria som är en gammal vän från universitetstiden (vi pluggade tillsammans vid Göteborgs universitet mellan 2000-2004, huj vad tiden går fort...) på Söder för ett glas rött och lite god mat och det var jättetrevligt! Jag kan verkligen rekommendera Bara Bistro Bar på Folkungagatan, mysigt ställe och god mat!

Igår gick jag och Mini en långpromenad efter att vi lämnat Irma på dagis i det fina vintervädret och sedan ville hon inte ligga någon annanstans än i mitt knä så då satt vi i soffan och kollade på Tyra Banks show (undrar om hon är så där amerikanskt hysterisk IRL också, den showen måste ju vara många hemmafruars dagliga livselixir over there...) samt Veronica Mars som jag aldrig sett tidigare men som hade ett visst underhållningsvärde (det tog mig dock en stund att förstå att hon inte är lärare utan elev på highschool, alltid intressant när någon som typ är 35 skall spela 17, som med Andrea i "Bevvan" om ni minns). Ja, ni hör ju... Jag börjar verkligen bli varm i kläderna nu som hemma-mamma :-)

På agendan igår stod också mitt och Irmas nya fredagsmys, att gå till Spårvägsmuséet (ligger på Tegelbacksgatan 22, nära färjeläget på Södersidan) och fika samt busa bland gamla bussar och spårvagnar :-) Supermysigt ställe och väldigt barnvänligt, det är faktiskt lite som att befinna sig i en annan värld för en stund. Jimmy kom också dit och lekte med oss innan det var dags för mig att gå på naprapatbehandling på skönhetssalongen Helheten här i Sjöstaden. Väldigt välbehövligt och jäkligt skönt att bli mjuk och fin i ryggen för en stund! Men det finns ju bara ett långsiktigt recept för att få en stark rygg som håller i många år till och det stavas STYRKETRÄNING! Tänk att en sådan enkel ekvation kan vara så svår att omsätta i praktiken... Det är som med att gå ner i vikt, rent teoretiskt är det hur enkelt som helst men ändå omsätter bantningsindustrin miljarder och åter miljarder varje år...

Det blev ett långt inlägg det här, vad roligt det var att blogga igen! Vi hörs snart, ha en toppenlördag och stor kram! Själv skall jag möta Maria om några timmar på Åhléns för att shoppa loss ordentligt på nya kläder, jippieeeeee :-D

Kommentarer :

#1: Ann-Louise

God morgon! Här blev det lite senare ;-)

Jagsom har två "vuxna barn" får inte heller tiden och orken att räcka till så du är förlåten ;-) Nu blev jag nyfiken på Spårvägsmuseét, du beskriver det så skönt.



Ja du, tänk att det ska vara så svårt att bestämma sig för vissa saker och omsätta det i praktiken. Hur ofta har man inte önskat att man mer tränad, smal osv. men inte lika ofta gjort något åt det?



Idag åker vi på födelsedagskalas hos svåger, hockeymatch och sen hemmamys. Skojig dag med andra ord!

Lycka till med shoppingen (inga problem skulle jag tro!!)

Kram

skriven
#2: Fru H

God förmiddag!



Jag har bara ETT barn (som iofs är litet) men tycker ändå att dagarna bara rusar på. Så du som har två ska vara nöjd med det du hinner tycker jag, vilket inte verkar vara så lite enligt bloggen:-)

Skulle oxå behöva styrketräna ryggen, det tar på den att bära runt en bebis. Men jag tycker det är så tråkigt. Hur får man det roligt lixom? Springer eller sportar hellre.

Ha en härlig shopping (det är lyx det, att kunna köpa baaaaara till sig själv)!!

Kram



skriven
#3: Marie Å

Hej! Jag tycker du hinner med din blogg på ett yppeprligt sätt. Tänk, jag som inte har ett endaste barn hinner ju knappt posta en bild i veckan... (skyller på att jag har oerhört många på mitt jobb, som liksom har en lite utmattande effekt vissa dagar, hehe).



Det är verkligen ovärderligt att ha någon att rådfråga när det kommer till kameror... Tog lite tid på mig i somras för att läsa in mig och lära mig lite mer, det blir verkligen roligare att fota desto mer man lär sig. Du kommer ha massa kul, och tänk vad roligt att ha riktigt fina bilder på barnen att spara. Tror att det är en av de bättre investeringarna man kan göra!



Ha en fin helg!!

skriven
#4: Therese

Få mysiga ben och fötter! så goa att ta på. Kul med ny kamera. Hur gick det med shoppingen? Jag ska försöka komma iväg imorgon och köpa lite fotoramar och några ljus på just Åhlens. Idag har jag inte känt mig tillräckligt frisk. Hoppas ni får en mysig kväll. kram

skriven
#5: sweetmama

Vilken mysig morgonstund. Jag tror Tyra Bansk är sig själv i tv och jag tycker nog hon är lite härlig på något sätt.

Hoppas ni haft en mysig helg :)

skriven
#6: Hemma hos Katta

Härligt med vuxenshopping! =) Det skulle jag också behöva en dos av just nu kan jag säga...



Vi tänker nog väldigt lika när det gäller bloggandet. Det ÄR svårt att hinna med en blogg när man har barn och speciellt när det kommer till att kommentera och svara på kommentarer. Tycker faktiskt att det känns lite smått galet att man som föräldraledig eller sittandes på ett jobb hinner med att blogga x antal gånger varje dag. Ok om det bara är några få rader och inget mer men bloggerskor som lägger upp bilder och skriver långa inlägg flera gånger per dag tycker jag personligen känns aningen felprioriterat med tanke på hur mycket tid det faktiskt tar. Jag har vääldigt svårt för att sitta med laptopen i knät precis hela kvällen och sen jag blev mamma värderar jag "min tid" och mitt förhållande betydligt högre än tidigare.



Bloggen är en positiv del av mitt liv och inte hela mitt liv. En väldigt viktig skillnad!



Ha en fin kväll! =)



Kraam kraam

skriven
#7: Hemma hos Katta

ps. Majken är ursöt och otroligt lik Irma som liten! =)

skriven
#8: Rosahjärtan Mamma till A & L

Nu finns min Förlossningsberättelse inne hos mig!

Kram

skriven
#9: Annas inspiration

Pluttan är bara så gullig :-)

Oh ja det är svårt att hinna med allt man vill,

jag fattar bara inte hur Engla hinner men hon verkar ganska sliten emellanåt också :-( Verkar vara en snäll & go tjej!



Stor kram

skriven
#10: Bella

Så söt hon är lilla Majken och väldigt lik Irma som liten :)



Tycker absolut inte du ska ha dåligt samvete över att inte hinna med bloggen, bloggen ska ju inte under några omständigheter vara ett tvång utan något roligt när tid, ork och inspiration finns, dina fina barn ska ju gå först och jag är imponerad av att du hinner blogga över huvudtaget :) Här är det en till som inte riktigt får till bloggandet för tillfället, känner att jag inte får till några inspirerande inlägg och att mitt liv är högst ointressant att skriva om och även om jag läser favoritbloggarna har jag inte orkat kommenterar fastän jag själv tycker det är kul med små hälsningar.. Ja, ja det blir nog bra!!



Hoppas du haft en bra start på veckan!



Kramar Bella

skriven
#11: pillan

Kul med ny kamera jag har också en ny och skulle så gärna vilja gå en riktig fotokurs...! Gällande träning så rekommenderar jag att du tränar core för att stärka upp hela bålen, superviktigt:) När den väl är stark är det bara att "Kötta på" i gymmet med stoora vikter;)

Kraam PIllan

skriven

Kommentera inlägget här :