Underbara ugnsrostade tomater


Brorsan in action tidigare ikväll, som vanligt var maten ljuvlig och här kommer ett väldigt enkelt tips som åtminstone jag kommer att testa många gånger framöver misstänker jag :-) Han serverade nämligen ugnsrostade tomatklyftor som ett tillbehör till måltiden (gös med en frasig panering av gremolata och rostat lantbröd) och de var otroligt söta och smakrika vilket vanliga klyftade tomater sällan är...

Röda tomater (så många du vill)
Olivolja

Klyfta tomaterna och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt, ringla olivolja över. Sätt in i nedre delen av ugnen på 110 grader i cirka 2 timmar (gäller varmluftsugn, lägg på en halvtimme i "vanlig" ugn samt ställ då plåten i mitten av ugnen). Låt svalna och servera sedan som ett ljuvligt tillbehör till typ vad som helst ;-)

Kommentarer :

#1: Marie Å

Tomaterna låter ju som mat som sköter sig själv - helt i min smak. Måste testa! Ville bara säga att jag älskar dina Göteborgsinlägg, följer inte så många bloggar härifrån så det är extra kul när du gästspelar i stan... Både vin o pasta och Notting Hill är favoriter hos mig, så jag förstår att du passar på att titta in där! Kram!!

skriven
#2: Anna - Starwoman

Låter ju superenkelt och gott, måste testas! Din bror verkar vara grym i köket :-) Kramis

skriven

Kommentera inlägget här :